Jump to content

Tina733

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je Tina733 objavio

  1. Upravo tako sam i rekla u mirovinskom, međutim oni kažu da se zahtjev mogao slobodno predati na samom početku oni bi "navodno" čekali do donošenja presude..ali, kako bilo sad je tako kako je. Možete mi još samo reći jel mi pametno sutra već predati taj zahtjev ili da sačekam 03.02. pa s početkom mj predam? Kako obračunavaju oni to unazad? Da ne bi bilo sutra predam pa u početnom mj uvaže samo dva dana ako me shvaćate šta hoću reći?
  2. Hvala na odgovoru. Ukoliko mi možete samo reći da li je s time trebao biti upoznat moj odvjetnik? Lp
  3. Dobar dan. Nastojat ću što kraće objasniti situaciju. Prije 18mj dijete je rođeno u vanbračnoj vezi. Nažalost otac djeteta je poginuo prije njegova rođenja. Uspjela sam sudskim putem preko živih nasljednika, muškom linijom dnk analize potvrditi očinstvo. Cjelokupni sudski postupak trajao je 16mj. Sad mene zanima, jer dijete ostvaruje pravo na očevu mirovinu ali u mirovinskom mi kažu da samo može dobiti zaostatke unazad 6mj od dana predaje zahtjeva. Da li je to točno, zar ne bi trebao dobiti od rođenja ili trenutka kada je postupak pokrenut na sudu? Jer po ovome dijete gubi godinu dana zbog trajanja sudskog spora. Hvala na odgovoru..lp.
  4. Dobar dan. Nastojat ću što kraće objasniti situaciju. Prije 18mj dijete je rođeno u vanbračnoj vezi. Nažalost otac djeteta je poginuo prije njegova rođenja. Uspjela sam sudskim putem preko živih nasljednika, muškom linijom dnk analize potvrditi očinstvo. Cjelokupni sudski postupak trajao je 16mj. Sad mene zanima, jer dijete ostvaruje pravo na očevu mirovinu ali u mirovinskom mi kažu da samo može dobiti zaostatke unazad 6mj od dana predaje zahtjeva. Da li je to točno, zar ne bi trebao dobiti od rođenja ili trenutka kada je postupak pokrenut na sudu? Jer po ovome dijete gubi godinu dana zbog trajanja sudskog spora. Hvala na odgovoru..lp.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija