Jump to content

prospect

Korisnik
  • Broj objava

    16
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je prospect objavio

  1. Puno radno vrijeme. Da sve regularno. Na kraju je dala otkaz na tom dodatnom poslu jer nije bilo dogovora oko godišnjeg.
  2. Pozdrav, Na lijevo oko sam slabovidan (nekih 5% vida imam) i patim od strabizma čitav život. U radnom sam odnosu. Imam li pravo na tjelesno oštećenje/invaliditet kako bi dobio uvećani odbitak kod isplate plaće i ako da, kome se obratiti? Na stranicama HZMO-a jedino nalazim tiskanicu za naknadu za tjelesno oštećenje, što mi nije cilj i mislim da ni nemam pravo na to jer nije nastalo na radu već je bolest od rođenja.. Nigdje ne nalazim kako pokrenuti postupak vještačenja i nisam siguran jesam li uopće sve ovo dobro shvatio?
  3. Pozdrav, Istekla mi je prometna jer je vozilo palo na tehnickom i popravak traje dulje nego sto je ocekivano. Ako dobro tumacim zakon i tabelu u ovom podforumu, za istek do 15 dana kazna je 700kn? Vrijedi li i za ovaj prekrsaj da se placa pola kazne ako se plati u roku par dana? Ili je 2/3? Koliko sam skuzio, ne dobivam nikakve negativne bodove za ovaj prekrsaj? Auto je osiguran, a 350/470kn mi je manji trosak nego slep sluzba ili odjava pa probne tablice i nova prometna, samo da dovezem auto do tehnickog... A vozilo je na servisu u drugom gradu
  4. Može molim Vas članak zakona koji ovo regulira?
  5. Smije li poslodavac teretiti radnika i traziti kompenzaciju ili umanjiti placu za robu kojoj je istekao rok trajanja?
  6. Pozdrav, pokrenut je proces zabilježbe radi duga iz 2009. godine, i po ovršnoj ispravi iz 2011. godine. Riječ je o dugu za autokredit od roditelja. Roditelji su auto vratili autokući, a cjelokupni dug je ostao i sada su se zabilježili na kuću (ovaj dio mi baš nema smisla, ali neću ulaziti u to). Glavni dužnik je vlasnik 1/3 kuće, a sudužnik 2/3. Glavni dužnik ne želi to platiti, a obje stranke su u postupku podjele imovine nakon brakorazvodne parnice. Zanima me što se ovdje može napraviti iz aspekta sudužnika, može li se nekako umanjiti isplata nakon podjele imovine (otac zahtjeva od majke da ga isplati za 1/3 kuće)? Isto tako, vjerojatno će to pasti preko mojih leđa, zanima me kako se ja mogu u ovoj situaciji zaštititi i ako ja platim ovo dugovanje, mogu li ja tražiti dio kuće (sudski, ako neće ići dobrovoljno)?
  7. Pozdrav. Zanima me, pri priznavanju jamstva ili povratu robe kupca, priznaju li se samo originalno izdani računi ili mogu i skenirani/fotokopirani računi biti priznati kao dokaz kupnje? Muku mučim sa čuvanjem računa, neki vrlo često i izgube sadržaj (na svijetlu ili višoj temperaturi papiri izblijede ili pocrne). Razmišljao sam si sve staviti na računalo, pa u slučaju reklamacije isprintati i poslati. Je li to prihvatljivo ili bi mi odbili reklamaciju?
  8. I sad, npr dodju i pitaju za busilicu ili bilo sto sto posjedujem, nije da za sve imam racune (spominje se isprava), a i da imam kako bi dokazao da sam to ja platio, a ne osoba koju se ovrsuje i koja ne zivi godinama na toj adresi. Kad si pogledam, najbolje bi bilo da si kupim svoj stan a do tada sve da drzim u autu i spavam u praznom stanu radi tudjih dugova...
  9. Tako nesto cu i napisati, hvala. Citam cl 138 st 2, pokretnine koje su u posjedu ovrsenika. Jedini tko je u posjedu navedene nekretnine sam ja, ostatak obitelji ne zivi na toj adresi. Makar st 4 govori drugacija koliko sam shvatio.
  10. Gore je netko naveo da dokazivanje da je to moja imovina ne odgadja ovrsni postupak. Jos mi samo fali da na kraju moram tuzakat obitelj, to cu se naplatit kao i oni... Duzan nisam nista niti sam u ikakvom postupku, zato me i iritira cijela ova situacija. Hvala na odgovorima
  11. Po tome ja ocito nemam nikakva prava niti bi smio zivit na toj adresi ako zelim ista od osobne imovine imati. A kako nisam o nicemu niti obavijesten, ne vidim od kuda im pravo? Neka uzimaju od onoga tko je duzan a ne od mene! Glavno pitanje je bilo, jesam li im duzan dostaviti s obzirom da je strana adresa uredno prijavljena i nisam stranka u postupku? Iritira me da meni stizu dopisi na moje ime za pola obitelji.
  12. Prijavljen jesam i osoba je zivila na toj adresi do prije 5-6g (ak se ne varam uz DE adresu i dalje se vodi i ta HR adresa). Prigovor nisam ulozio jer postu od suda ta osoba ne moze podici, pa samim time ni ja nisam obavijesten. Mene zbog posla cesto nema danima doma tako da ni ja ne mogu podizati njenu postu (punomoc). Zalila se vec na to sto sve salju na HR umjesto na DE adresu (telefonski), ali i dalje je sve isto.
  13. Zasto se obracaju meni, ne znam, jer nemam nikakve veze sa tim osim sto smo u krvnom srodstvu. Kako bi to dokazao da su to moje stvar, a ne od te osobe? Osoba vec 5-6g zivi u inozemstvu i nije na toj adresi.
  14. Pozdrav, Dosao mi je dopis suda gdje se trazi od mene da dostavim podatke o prebivalistu za osobu u inozemstvu. Nisam stranka u sporu, osoba je uredno prijavila u HR svoju stranu adresu, ne vidim zasto me to pitaju i jesam li ja duzan to dostaviti? Imam osjecaj da malo love u mutnom. Drugo pitanje, rijec je o ovrsi na pokretninama. Trenutno ja zivim na adresi gdje je osoba ranije zivila, sve stvari su moje i na moje ime (npr vozilo itd). Zanima me mogu li ocekivati kakve probleme, tipa da dodju i zele odnijet frizider il sto vec? To je sve moje ionako.
  15. Hvala na odgovoru, tako ću i napraviti. Tri puta sam ih zamolio da me ne zovu jer ja sa navedenim dugovima nemam nista, ali oni opet. Nazvao sam ih na broj centrale i još jednom zatražio da me više ne kontaktiraju i rekao navedeno i da si zabilježe u sutav. Sljedeći put ide prijava pa neka se nakuplja, meni nije problem potrošit 20ak minuta vremena, a oni će s vremenom odustati. A zivkanjem mene neće naplatiti svoj dug jer meni ne mogu tuđi dug naplatiti.
  16. Pozdrav, nadam se da nisam fulao podforum. Naime konstantno dobivam pozive od eos matrixa za oca, majku i sestru koji ne zive samnom, ali su prijavljeni na istoj adresi. Osobno nisam nikome nista duzan, ali njih to nije briga. Vec sam ih nekoliko puta upozorio da me ne kontaktiraju jer im ja nisam nista duzan. Zanima me, na koji nacin ih se rijesiti? Imam li ih pravo tuziti? Da sam ja duzan, nebi nista rekao, ali ovo lagano prevrsuje svaku granicu pristojnosti.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija