Jump to content

trackphish

Korisnik
  • Broj objava

    17
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Priznao prekršaj, objasnio situaciju: da nikoga nije bilo na cesti niti pješačkom, da nisam brzo vozio i da nisam bio u mogućnosti zaustaviti se bez opasnosti po mene i moje vozilo. Tražio eventualno umanjivanje kazne.
  2. Pozdrav. Nedavno sam prošao kroz crveno svjetlo i imam ročište ubrzo pošto sam uložio žalbu. Policajac bio korektan, sve smo brzo riješili, bio je četvrtak navečer, nije bilo alkotestiranja niti testiranja na droge niti sumnje od strane policajca na eventualnu vožnju pod utjecajem. Prije skoro 2 godine sam bio uhvaćen sa nešto malo marihuane. E sad, imam dva pitanja: 1. Vidi li trenutni sudac predmete/prekršaje za koje sam imao ročišta kod drugog suca? 2. Postoji li šansa da me sudac pošalje na izvanredni liječinčki zbog neke opravdane sumnje o korištenju marihuane? Ovo crveno svjetlo mi je tek prvi prometni prekršaj u dugom nizu godina vožnje, a prvi "normalni" prekršaj je bio upravo to sa marihuanom, izuzev ta dva prekršaja - nikad ništa!
  3. Evo da završimo sa ovime. Bio nedavno na sudu, sutkinja izuzetno korektna (nije bilo zapisničarke ali je doduše bio jedan policajac), sve bilo gotovo za 5 minuta, jedino što sam pričekao pola sata da mi isprinta presudu i uplatnice ali tim bolje nisam morao osobno dolaziti po to na sud ili da doma dolazi poštom. Za 3.9g kazna 2000kn, umanjeno za 300kn zbog dva sata provedena u pritvoru (a u presudi piše proveden 1 dan u zatvoru, lol) i troškovi suđenja 100kn, sveukupno ispalo ~1250kn platit u prvih 30 dana, platio sam isti dan.
  4. Evo, nakon dugih 4.5 mjeseci došao poziv. Samo je jedan papir, i samo je na jednoj strani isprintano, i piše "članak 54. stavak 3 Zakona o suzbijanju zlouporabe droga", glavna rasprava i to. Ništa posebno, čak ni količina ni zbog koje droge ni gdje sam uhvaćen ne piše, a ako se dobro sjećam prijatelj je dobio malo detaljniji poziv za sud gdje je sve to pisalo na više papira.
  5. Malo da opet zagnjavim. Ništa još uvijek od poziva, sa time da sam saznao da je danas jedan moj prijatelj koji je uhvaćen 10 dana poslije mene već dobio poziv za sud. E sad, pretpostavljam da to sve ovisi i od postaje do postaje pošto sam ja recimo bio u Petrovoj a on u nekoj na Črnomercu. Samo me brine kaj mi je danas ženska u pisarnici rekla da još ništa nisu zaprimili i da su tek prijedloge od 2. mjeseca dobili, a prijatelj i ja uhvaćeni početkom i sredinom travnja i kao što sam reko on već dobio poziv a poslije mene pao.
  6. U petak će bit 3 mjeseca kako su me uhvatili, a poziva nema na mapi. Očito neka gužva ili nešto ako im toliko treba. Moj prijatelj je u istoj policijskoj postaji završio kod istog inspektora uhvaćen od istog kvartovskog policajca i riješio sve unutar mjesec i pol, doduše on je maturant bio i imao 19 godina te nezaposlen dok sam ja student i imam 22 i radim koliko-toliko.
  7. Pozdrav. Još nema poziva za sud na mapi, ali dosta toga sam saznao po pitanju presretavanja poziva i presude. Dakle, tko god hoće zaobić plave kuverte doma, neka slijedi ove upute (uspjeh nije zagarantiran jer dosta ovisi i do suca/sutkinje, ja sam zapeo na 4. koraku jer 3 tjedna mi se ne javlja gospodin koji vodi spisove u Petrovoj kako bi saznao jesu li poslali uopće optužni prijedlog). 1. Zoveš u centralu policijske postaje u koju si bio priveden. 2. Tražiš voditelja spisova u toj stanici. 3. Dobiješ ime voditelja spisova i preusmjerenje poziva u njegov ured. 4. Njega samo tražiš informaciju o tome je li tvoj optužni prijedlog broj X proslijeđen prekršajnom sudu. Ako je, tu PP više ne zoveš. Ako nije, probaj opet za 5-7 dana. 5. Sudska pisarnica PSUZ radi od 10 do 14 svaki radi dan. Odeš u tom intervalu tamo i popneš se na prvi kat, soba 116, 3-4 žene tamo rade. Kažeš im da bi trebao informaciju o tome je li imaju ikakav predmet na tvoje ime / protiv tebe. Dat ćeš osobnu i reći će ti broj predmeta i ime suca/sutkinje dodijeljen(e) tvom predmetu. "Fizički dio" obavljanja ovdje prestaje, zasad. 6. Zoveš sudsku centralu i tražiš preusmjerenje prema sucu/sutkinji po imenu koje su ti gospođe u pisarnici dale. 7. Ovo je važan dio - sa sucem/sutkinjom se isključivo dogovaraš o pozivu na sud i kasnije o presudi, ako već nisu poslali možeš opet otići i fizički podići, ako nisu ni sastavili obavijest/poziv možeš opet fizički otići i direktno se sa sucem/sutkinjom dogovoriti oko ročišta. 8. Na ročištu, pred kraj, možeš tražiti osobno preuzeće presude za nekoliko dana umjesto slanja presude poštom na što se čeka još 2 tjedna. Točke 7. i 8. uvelike ovise o samom sucu/sutkinji i generalno njihovom raspoloženju tako da postoji i već mogućnost ishoda slanja poštom i sl.
  8. Hvala na odgovoru. Još jedan primjer: brat jednog mog drugog prijatelja je dobio presudu odmah na sudu. Dakle, dobivanje presude na sudu ili na kućnu adresu ovisi o sucu i o predmetu (koliko-toliko), a možda i o ispričanim stvarima? Iskreno, ne shvaćam onda poantu dolaska na sud ako se presuda dobiva doma, ako već dolazim tamo na ročište/suđenje/štagod očekivao bih i presudu odmah, mislim ipak je to prekršaj i ne bi trebalo biti puno razmišljanja/razglabanja.
  9. @drot13 Evo prijatelj mi je danas bio na sudu radi iste situacije, skoro sa istom količinom smo roknuli, sa time da je i on punoljetan ali ide u 4. razred srednje skole. Kaže da je unutra bio svega oko 2 minute, i da nije stigao ništa pitati pošto mu je sudac nakon saslušanja rekao "idite, idite" i da će presudu dobiti za 2 tjedna poštom na adresu. E sad, moje nedoumice: 1. Dobiva li se presuda na sudu ili isključivo poštom na kućnu adresu? 2. Zašto mu sudac nije barem okvirno rekao kaznu koju može očekivati? 3. Smije li se sucu postaviti pitanje poput "koju kaznu razmatrate?" ili slično? Barem da se okvirno zna što očekivati. EDIT: Ja još uvijek čekam poziv za sud, bio sam jučer na PSUZ pitati ima li kakav predmet kod njih na moje ime, rekli su da je još prerano kao, iako je moj spomenuti prijatelj dobio nakom mjesec i pol poziv, a uskoro će otprilike taj period proći i u mojem slučaju.
  10. Okej hvala na odgovoru. Evo zadnja dva pitanja: 1. Ima li smisla uzimati odvjetnika, pretpostavljam da nema za ovakve prve slučajeve? 2. Postoji li šansa da dobijem prekršajni nalog sa kaznom za platiti umjesto poziva na sud?
  11. @drot13 Još samo da te pitam, ima li na ovom forumu primjeraka žalbe na presudu po optužnom prijedlogu, pošto vidim da imaju samo za prekršajne naloge? (nije još niš došlo, samo se pripremam)
  12. hvala svima na odgovoru, doma ću morat ispričat situaciju nekako. javim kad dobim papir pa presudu i sl.
  13. Ok, znači oni ne mogu ništa nadodat ili slično kontra onoga što već piše na papiru
  14. Ok, hvala na odgovoru, sve sam razjasnio osim jedne stvari. Oni mene samo terete za prekršaj koji sam napravio i koji piše na optužom prijedlogu/obavijesti?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija