Jump to content

ladyzz

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Pozdrav. Imam još nekoliko pitanja. Jednom prilikom u zadarskoj pošti u pol bijela dana udario me neki čovjek isprovociran time što sam ga prekinula usred njegovog bijesnog govora koji je držao ženi za šalterom. Nakon što me udario, tj. počupao za kosu pozvala sam policiju kojoj se nije dalo doći. Rekli su mi da dođem do postaje na Poluotoku što sam učinila i napravila zapisnik. Nikad mi se nitko nije javio nakon toga. Zar je moguće da je nemoguće utvrditi identitet tog čovjeka za kojeg znam pouzdano vrijeme kad je bio na pošti. Radnica za šalterom je znala identitet. Kamere su ga usnimile. To me bar pokušao uvjeriti policajac na pultu da se "manim ćorava posla". Je li to uobičajena praksa da se ništa ne događa kada te netko fizički napadne na javnom mjestu uz milijun svjedoka jer je nervozan i što sam ja uopće mogla učiniti osim toga?
  2. Pozdrav! Godine 2013. radila sam preko SC Zagreb za jednu firmu koja je otišla u stečaj, otvorila novu firmu i nastavila uredno poslovati. Riječ je o xxxx trgovinama s parfemima i sitnim glupostima. Sc je digao tužbu protiv njih. Stečajna masa nije bila dovoljna kako bi se se isplatili svi vjerovnici. No u SC pravilniku piše da oni solidarno odgovaraju za obveze iz studentskih ugovora dok u samom ugovoru stoji odredba da će SC isplatiti studenta tek nakon primljene uplate od strane poslodavca. Nedavno, dakle ove 2020. godine, nakon puno mejlova koje sam povremeno slala - tražili su me da napišem molbu u kojoj se odričem zateznih kamata i isplatili su mi moj zarađeni iznos nakon gotovo 7 godina. Kolegici koja je radila preko nekog drugog SC-a u Zagrebu (čini mi se sisačkog) ne žele isplatiti plaću iako su ugovor i pravilnik isti kao kod SC-a Zagreb. Zanima me, naravno, tko je tu u pravu? Treba li, zakonski, SC isplaćivati studentima bez obzira na poslodavca te ga tako štiti? Je li vrijedi ono u ugovoru ili i ono u ugovoru plus "nadopune" u pravilniku? Kolike su te zatezne kamate i jesmo li ih se "morale" odreći da bismo dobile isplatu? Nakon koliko nastupa zastara za takva potraživanja? Ovisimo li kao studenti samo o dobroj volji nekog u računovodstvu i moramo li zaista za te naše ionako mizerne zarade posezati za tužbama? Hvala unaprijed na odgovorima.
  3. Ovako, imam pitanjce. Iznosim skraćenu verziju priče. Bila sam u pošti danas i žurilo mi se na fakultet, a prije mene se pregurao neki prenervozni izrevoltirani čovjek od nekih pedesetak godina i izderavao se na služebenicu jer nije mogao dignuti nekakve novce preko WU (...). Na to sam ga zamolila da se požuri jer kasnim na faks i da prestane zlostavljati gospođu. (Nisam baš bila presimpatična, istini za volju.) Dotični je poludio, počeo me slat u p. m. i počupao me za kosu i počeo mi se prijetiti šakom. Na to sam ja nazvala policiju. Otišla sam k njima i napravila zapisnik. Sad mene zanima što taj zapisnik točno znači. Jer neki su mi poslije savjetovali da odem povući to jer ću imati puno više zafrkancije nego nekakve zadovoljštine. Mislim nije meni do financijske zadovoljštine nit' računam na nju, ali zanima me kakve bi komplikacije ta moja prijava, što li, mogla imati za mene. Hvala na odgovoru.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija