Jump to content

jjakov

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. NE, na rjesenju se samo navode razlozi zbog kojih je prigovor odbijen, o zastitnoj mjeri nista ne pise.
  2. Dakle da racunam na to da ce sud ponistiti preksrsajni nalog?
  3. Rjesenje je doneseno prosle godine, i na njemu ne pise da zabana pocinje osmi dan od izvrsenja, nije li u ovom slucaju jasno da niasm mogao znati da sam pod zabranom, cak i da sam znao nije li istina da semora primjeniti zakon koji je blazi prema meni, jer su sve radnje osim primitka obavijesti napravljene prosle godine.
  4. Pozdrav imam zanimljivu situaciju, u travnju 2018. godine sam prošao kroz crveno, dobio prekršajni nalog te se na njega zalio. s obzirom na to da se nisam potpisao žalba mi je odbijena te je to rješenje o pravomoćnosti prekršajnog naloga doneseno u prosincu 2018 godine, a ja sam ga postom dobio u siječnju 2019 godine i od tad čekam da mi stigne obavijest o početku zabrane. vozim se sinoć i zaustavlja me presretač iz lučkog jer mu izbacuje da sam pod zabranom, isto provjerava i zabrana mi teče od 1. veljače 2019. Dakle ja nisam dobio nikakvu obavijest o početku zabrane, prekršaj sam počinio prošle godine, rješenje je doneseno prošle godine kada je po zakonu obavezno bilo slanje obavijesti o početku zabrane. od 1.1. 2019. zabrana počinje 8. dan od izvršenja postupka(primitka rješenja ), moje rješenje je nastalo prošle godine i na njemu to ne piše, dakle nigdje ne piše kada mi zabrana počinje. tu večer nisam priveden jer ni policajcima nije bilo jasno zašto ne znam da mi je počela zabrana, te su samo otišli dali mi obavijest o ne privođenju i to je to. kući će mi stići prekršajni nalog na kojeg ću se zaliti s razlogom da nisam mogao znati da sam pod zabranom te u prilogu dostaviti svu dokumentaciju. tražit ću iznošenje obrane na sudu.. sad me zanima da li će sud poništiti prekrajani postupak zbog nepoštivanja izrečene zaštitne mjere koji se vodi protiv mene.
  5. Pozdrav, prošao sam na crveno svjetlo prije cca 2 mjeseca, naravno ne namjerno (na cestio bio neeociscen snijeg) za taj prekrsajni nalog napisao sam zalbu gdje priznajem krivnju i trazim umanjenje kazne i ponistavanje zastitne mjere s obzirom na okolnosti i na to da nikada nisam imao tezih prekrsaja. Neki dan dogodi mi se ista stvar ali ovaj put sam uvjeren da nije bilo crveno svjetlo u trenutku kada sam usao u krizanje, ako i je bilo ja sam bio toliko ispod semafora da ga nisam mogao vidjeti. Policajac svejednoi napisao kaznu koju nisam zelio potpisati (napisao je da sam se nalazio 5m udaljen od semafora kada se upalilo crveno svjetlo- kolnik je bio mokar padala je kisa) Zanima me slijedece: s obzirom da je prva kazna u postupku zalbe i nije pravomocna, mogu li pisati zalbu na ovu 2. kaznu, tj. smanjuje li sud kaznu 2 puta iako ni za prvi put jos nisam bio na sudu niti je taj prekrsajni postupak rijesen. Ako pisem zalbu 2. put smijem li navesti da nemam tezih prekrsaja jer ova prva kazna nije pravomocna i hoce li mi uopce uzeti zalbu za 2. kaznu u obzir, jer je i zalba za prvu kaznu jos u postupku.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija