Jump to content

uporabna i kućni broj

Korisnik
  • Broj objava

    10
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je uporabna i kućni broj objavio

  1. Hvala na odgovoru. A za uvjerenje da je kuća postojala prije `68., što je potrebno predati?
  2. Oprostite, ali nije mi sasvim jasan odgovor. Mene zanima može li kuća koja nije ucrtana u katastarskom operatu dobiti uporabnu dozvolu? Nije mi u ovom slučaju bitno da je idem ucrtavati, nego me samo zanima može li dobiti uporabnu ako nije ucrtana.
  3. Ovo mi je promaklo, "prikazana na izvodu iz katastarskog plana..." - znači li to da građevina, da bi dobila uporabnu dozvolu, mora biti ucrtana u katastarskom operatu?
  4. Zanima me kako doći do svojega vlasništva odnosno udjela u vlasništvu ako se ono nalazi u zemljišnoj zadruzi netaknutoj 100 godina, pri čemu vlasnik ne poznaje druge suvlasnike niti im zna broj? Jedna odvjetnica mi je rekla da vlasnik pri pokretanju razvrgnuća takve zadruge mora navesti sve ostale suvlasnike, jer u protivnom riskira (nije rekla što točno). Po tome ispada da čovjek koji je otišao u Ameriku davnih dana zapravo ne može ostvariti svoje pravo na vlasništvo/djedovinu, a da pritom ne uđe u neki prekršaj ako, recimo, nije znao navesti ostale suvlasnike, koji se često broje na desetke. Postoji li način razvrgnuća takve stare zemljišne zadruge ako ne poznajete ostale suvlasnike?
  5. Koja je dokumentacija potrebna za ucrtavanje u katastarski operat kuće stare 100 godina. Imam snimku iz zraka iz 1960. na kojoj se vidi. Što dalje?
  6. Pa očito imam razlog zašto mi je bitan kućni broj - desilo se to da su kod nas na nekoliko čestica izmiješali kućne brojeve, dodijelili ih čak i svinjcima i nelegalno postavljenim objektima. Ako ništa, nikome se ne nahodava po intitucijama da bi dokazivao svoj vlastiti kućni broj kad hoće nešto prodati ili nadograđivati.
  7. Kad smo kod kućnog broja, može li se ta kuća u uporabnoj dozvoli navoditi pod kućnim brojem iako nema svoj broj? Točnije, može li u takvim dokumentima koristiti kućni broj druge kuće iz istog kućanstva?
  8. Hvala na odgovoru. Kad smo kod kućnog broja, može li se ta kuća u uporabnoj dozvoli navoditi pod kućnim brojem iako nema svoj broj? Točnije, može li u takvim dokumentima koristiti kućni broj druge kuće iz istog kućanstva?
  9. Zanima me je li za izdavanje uporabne dozvole za kuće izgrađene prije 1968. također potrebno priložiti dokaze o vlasništvu, odnosno može li jedan suvlasnik ishodovati takvu dozvolu, a da to ostali suvlasnici ne znaju? Može li kuća koja prije 1968. nije imala svoj vlastiti kućni broj, nego se vodila u istome kućanstvu s drugom kućom koja je broj imala, dobiti uporabnu dozvolu? Unaprijed hvala za odgovor.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija