Jump to content

neznalica78

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Ako procitate pocetak teksta tako se i trudimo vec 2 godine. Ali on je sam htio nju upisati u vrtic koji je suprotna smjena od njegove.
  2. Jucer sam imala rociste razvoda sa temom odredjivanja s kim dijete (curica) od 5 godina zivi, tko ju vidja i kako. Izvjesce czss-a je da dijete treba zivjeti sa mnom (mama), a otac ga vidjati svaki drugi vikend plus u tjednu kada je vikendom s njim, jos i utorak, a u tjednu kada je vikendom sa mnom utorak i cetvrtak. Tako sada prakticiramo. To je centar prekopirao i to je preporucio da se nastavi, uz napomenu da dijete zivi sa mnom,i bude prijavljeno na adresu na koju sam ja prijavljena. Otac to odbija uz objasnjenje da on zivi u zajednici, sa svojim ocem,bratom i bratovom zenom te da u situaciji kad je on sprijecen, sa djetetom, kad ono nije u vrticu, moze biti bilo tko od njih troje. Sutkinja mu je rekla da ja ne smijem biti diskriminirana jer mi roditelji nisu blizu (porijeklo) i jer sam podstanar. E da, rekao je da sam promijenila 3 stana i da bih mogla jos i da to nije stabilno za dijete. Ali, nakon sto je ustvrdila kako ja ne bih smjela biti diskriminirana po tim osnovama, a on ustrajao u tim tvrdnjama kada ga je upitala zasto se ne slaze s odlukom centra, ona je od mene trazila da ipak razmislim i ustupim da dijete zivi s ocem, iz navedenih diskriminatornih razloga. Ono sto mene zanima je je li istina da roditelj koji nema obitelj ne moze zivjeti s djetetom, jer nepredvidjenim okolnostima,u vrijeme kad dijete nije u vrticu/skoli, moze imati neodgodivih obaveza? Nadam se da sam barem izbliza jasna.
  3. Poštovani, trebam nekoga tko se razumije u obiteljsko pravo. Molim da mi se objasni koja prava mama u Hrvatskoj uopće ima ako nema svoju nekretninu niti svoje išta, a otac ima obiteljsku nekretninu u kojoj živi sa svojom obitelji. Može li on meni uzeti malenog samo zato što on ima obiteljsku kuću, a ja nemam? Što ako su moji roditelji iz druge države, iz Bosne? SMijem li ja živjeti kod njih dok ne nađem nekakav stan u Hrvatskoj? Hvala. Zbunjena sam.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija