Jump to content

MG51

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Pozdrav, ovako.. ocu su mi zablokirali račun prije dva dana, zbog neplaćenog računa iz 2018. Problem je u tome što je taj račun plaćen po prijedlogu za ovrhu iz prvog mjeseca 2018 godine. Otac nije zaprimio nikakvo rješenje na kućnu adresu, a rješenje o ovrsi je pravomoćno od 24.01.2019. Prva stvar koja mi nije jasna je zašto je tek sada blokiran račun? Otac je otišao u HEP (prema njima je dug), te pondio žalbu, a ja sam kontaktirao odvjetničko društvo (ovrhovoditelja) od kojeg još nisam zaprimio odgovor. Nakon toga, danas su mu skinuta sredstva s blokiranog računa, te je račun odblokiran. Druga stvar koja je čudna, na rješenju o ovrsi na temelju vjerodostojne isprave (ovjerenoj od J.B.) piše posl. br koji kada otvorim preko portala e-predmet, vodi na neki drugi slučaj koji uopće nema veze sa ovime. Tako da Vas molim za savjet, gdje uputiti žalbu, i kako riješiti ovaj problem? Pretpostavljam da bi trebalo ići na općinski sud, da potvrde da se zaista ne radi o tom predmetu? Kako bi dalje išao postupak žalbe, i kome se zapravo žaliti? Sudu, javnom bilježniku?
  2. Ma da, na prigovor sam mislio, nisam baš upućen pa sam to stavio pod isto. U svakom slučaju hvala još jednom
  3. Hvala puno. Sutra šaljem žalbu. Što se tiče kamata, sve je riješeno, jer sam bio u banci i platio i kamate i dug i sve što su mi rekli da treba.
  4. Ovrha je pokrenuta nekih dva tjedna nakon plaćanja duga. Možete li mi poslati neki primjer žalbe, jer sam na internetu tražio i nisam uspio pronaći. LP.
  5. Pozdrav. Imao sam dug u jednoj banci, koji je plaćen, te mi je nakon toga došao prijedlog o ovrsi od odvjetničkog društva. Pri primitku prijedloga na mail sam im javio da su svi dugovi plaćeni, na što nisam dobio odgovor. Nakon toga jučer mi stiže rješenje o ovrsni na temelju vjerodostojne isprave ovjereno od javnog bilježnika. Ponovno sam poslao email odvjetničkom društvu, te javnom bilježniku da je dug plaćen, te da sam obavijestio odvjetničko društvo o tome pri primitku prijedloga za ovrhu. Slijedio je odgovor iz odvjetničkoj društva: Dostava rješenja o ovrsi na Vašu kućnu adresu ne znači da su Vam ovršeni računi koji glase na Vaše ime i prezime u poslovnim bankama već predstavlja osnovu na temelju koje, po pravomoćnosti rješenja, Banka svoja prava (ukoliko isto bude potrebno) može ostvariti pred FINA-om (u ovom trenutku ne postoje takvi zahtjevi u pogledu Vas). Sada me zanima, da li je potrebno slati žalbu javnom bilježniku s obzirom da je dug plaćen 15ak dana prije ispostave rješenja o ovrsi, te ako je potrebno podnijeti žalbu može li mi netko poslati primjer žalbe koju bih trebao ispuniti?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija