Jump to content

navigoaround

Korisnik
  • Broj objava

    10
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je navigoaround objavio

  1. Za prodaju ne znam, ali što se dizanja kredita tiče definitivno to neće moći napraviti ako kuća nije jasno etažirana. Doslovno nije moguće podići kredit ako etaža ili stambena jedinica nije jasno definirana.
  2. - Tako je, tri osobe imaju suvlasništvo - Ja sam taj koji nije uknjizen u Z.K. - Kuća bi trebala biti legalizirana, samo je jedan dio u procesu tj. adaptirana terasa bila u procesu legalizacije što je u međuvremenu riješeno Hvala na info o Pravnim klinikama, nisam znao tako da budem provjerio Nažalost, da, nemam pojma o konkretnim koracima uopće. Imam samo ovaj glupi komad papira koji čak nije ni ovjeren kod javnog bilježnika...
  3. Ne znam kako pomoći sa zakonske strane ali šaljem moralnu podršku s obzirom na to da se mogu poistovjetiti s psihofizičkim poteškoćama, napadajima panike, depresijom, itd. Samo polako... Jedno što sam naučio je da kao prvo, uvijek može gore... A kao drugo, ništa nije baš toliko teško dog se još ima zdravlje. Pa ni biti gladan, ako treba, razumijem, i djeca su tu no siguran sam da ona neće biti tako da... Zato, samo polako i koliko god moguće opušteno. Zdravlje na prvom mjestu. Sretno!
  4. BUMP Ako ima neka duša da podijeli malo iskustva sa mnom 🙏
  5. Napraviti aneks te se referirati na OIB iz originalna. Npr. "Ovim aneksom se utvrđuje da stranka TA i TA koju predstavlja OIB: 1234 iz ugovora tog i tog, ovjerenog tog i tog datuma... je od sad pa na dalje predstavljana OVIM NOVIM OIB: 1234...." Aneks kao dodatan dokument orginalu, gdje se referirate na samo taj komad informacije koji se mijenja.
  6. 2 članka na temu https://kagor.hr/otpremnine-i-otkazni-rokovi/ https://www.iusinfo.hr/aktualno/u-sredistu/30873
  7. Imate li ikakve dokaze da ste vi taj koji to odžava već 35 godina? Svjedoke, fotografije, išta?
  8. Poštovani, Kao što naslov kaže, imam darovni ugovor u kojem više-manje sve lijepo piše kako bi se vlasništvo kuće trebalo dijeliti među članovima obitelji te kako se je ja, kao jedan od "naslijednika" uklapam u tu priču. Stvar je u tome da ja nemam pojma o pojmu, bilo o nekretninama, zakonima, terminologiji. Roditelji koji su se pobrinuli da sa darovni ugovor napiše i da ga sva braća i sestre potpišu su već par godina lijepo u penziji i više se u ništa ne kuže, ne znaju pomoći, ni ne žive na adresi zapravo a nemaju se namjere ni vratiti (makar zadržavaju dio vlasništva) A meni ostaje da sam... - jerbo se stariji brat nešto pravi blesav i ne bi htio baš u etažiranje, štoviše, vjerujem da bi najradije da se odreknem svojeg dijela, te samo izmišlja potencijalne probleme ili troškove ako bi se uopće upustili u proces... - da se sam snađem. Zato molim za savjet, kuda i kako krenuti sa ovim svojim darovnim ugovorom kojeg budem priložio uz objavu te koji bi mi bili slijedeći koraci. Da zovem odvjetnika? Idem javnom bilježniku? Šta onda? Itd... Ne tražim sad da me se drži za ruku kroz cijeli proces, ali ikakav info bi mi puno značio jer ja ne znam kojim putem uopće krenuti, ili što očekivati. P.S. Valja još spomenuti da stanovi nemaju zasebna brojila za plin, struju, vodu. Tako da je to dodatna zavrzlama koja se mora rješiti da bi se moglo dalje, predpostavljam? Srdačan Pozdrav!
  9. Postovanje, Rijec je o j.d.o.o. otvorenom krajem 10og mjeseca prosle godine. Osobno sam ga otvorio i jedini koristio u svrhe poslovanja s Uberom. Firma je do sada nabrala dosta dugovanja od broj 1. neisplacene place prema samome sebi kao zaposleniku 2. neisplacen novac za zakup poslovnog prostora Doprinosi i ostalo su uredno placani na vrijeme. S obzirom da ne vozim Uber i ne namjeravam vise zelim se rjesiti firme bilo prodajom, stecajem ili likvidacijom. Vec sam pokusao saznati tocne informacije kako mi je postupiti u svom slucaju i kod knjigovodze i na poreznoj upravi a i kod javnog biljeznika te dobivam razne i to nesigurno predstavljene informacije. Molio bi nekog da mi objasni sto mi je ciniti s ovim dugovanjima? Je li potrebno isplatiti ili nije? Mogu li donirati novac u firmu kao osnivac radi isplate zaostataka? Mora li mi ostati novaca na racunu od firme radi placanja obveza prema knjigovodji ili kako? Zahvaljujem
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija