Jump to content

slavonac12345

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je slavonac12345 objavio

  1. može li se ugovor povezati sa nekretninom koju spominjem? navesti da se daje zajam koji bi se kasnije računao kao isplata za nekretninu koja će biti u zajedničkom vlasništvu?
  2. možete li dati savjet na koji drugi način bi se pravno moglo formirat ovo šta sam napisala?
  3. vlasnik je naša teta 1/1, ja bih sestri uplatila dio vrijednosti stana i da se to upiše u vlasnički, vlasnik/teta je suglasna sa time.
  4. Poštovani, Nekretnina je u vlasništvu moje i sestrine očeve sestre(teta),nakon smrti naše tete mi smo jedine nasljednice, svojoj sestri bih sad isplatila određeni iznos koji bi se kad dođe vrijeme vrednovao kao dio isplate za nekretninu, na koji način je moguće formulirati navedeni postupak, ako bi tetu ostavili kao vlasnicu nekretnine, na koji način je moguće napravit upis u vlasnički list za prije navedeno??
  5. Molio bih još informacija uz ovo što sam naveo, ukoliko raspodjelim/darujem dio imovine prije smrti, može li se u oporuci navesti da se ta imovina uracunava kao nužni dio za nasljednike? ako sam dobro shvatio clanak 89 Zakona o nasljeđivanju.
  6. Poštovani, Namjeravam napisati vlastoručnu oporuku, pa bih molio za par savjeta, koliko sam vidio za takvu oporuku nisu potebni svjedoci niti ovjera, najbitnije je da je pisana vlastitom rukom, ispravite me ako sam u krivu. Da li je moguće pronaći na internetu nekakv predložak ili tip takve vrste oporuke? gdje je potrebno pohraniti/čuvati oporuku? Mora li oporuka sadržavati sve nekretnine koje su u mojem vlasništvu? primjer, stan u kojem živim sa kćerkom i zetom bih ostavio njima, dok ostale nekretnine koje su u mojem vlasništvu bi se podijelile jednako na kćer i sinu, treba li u oporuci popisivat sve nekretnine ili je dovoljno navesti samo želje vezane za stan? Hvala na pomoći
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija