Jump to content

Ljiljana48

Korisnik
 • Broj objava

  20
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

O Ljiljana48

 • Rang
  Novak

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

 1. Molim Vas da mi pojasnite zašto mi za nastavno pravo na dječji doplatak 15- godišnjaka traže Osobnu iskaznicu (presliku),Rješenje o razvodu braka i Plan o zajedničkoj skrbi ako bivši suprug,koji je nezaposlen i živi na istoj adresi kao naš sin i ja kako god može doprinese zajedničkoj skrbi i moja stalna primanja dijelimo kao članovi kućanstva.Da li mogu tužiti mog bivšeg supruga zbog neredovite,nazovimo alimentacije? Mogu li ja,kao majka posvjedočiti da ipak sudjeluje u zajedničkoj skrbi što je istina? Vremena su teška i mi kao bivša obitelj ne možemo priuštiti odvojena stanovanja jer smo podstanari.Najljepše Vam zahvaljujemna bilo kojem savjetu ! Ljiljana
 2. Poštovani,molila bih Vas da mi pojasnite Prijedlog o osobnom stečaju poslanom od strane Fine nezaposlenom razvojačenom hrvatskom branitelju bez ikakvih primanja,podstanaru.....na koji način se vjerovnici mogu naplatiti ukoliko osoba ne posjeduje ni pokretnine ni nekretnine kao nikakav prihod.Zahvaljujem!
 3. Poštovanje ! Trebala bih savjet . Samohrana sam majka i živim s djetetom u podrumskom stanu.U 8.mjesecu 2018 potpisalasam Ugovor o najmu s gazdaricom koja živi u inozemstvu.Do početka grijanja nisam ni slutila da će se u svim prostorijama u stanu pojaviti vlaga i gljivice.Preko susjede gazdarica poručuje da povisuje najamninu za 40 % od dogovorene oglušujući se zbog uvjeta koji zaista nisu za stanovanje.Imam li pravo pozvati se na Zakon o podstanarskim odnosima da se od potpisivanja Ugovora kroz 1 godinu najam ne povisuje i mogu li dok ne nađem adekvatan smještaj ostati živjeti u stanu il me gazdarica s djetetom može izbaciti na ulicu? Najljepše se zahvaljujem i ujedno svima želim sretnu i uspješnu 2019 !!!
 4. Toliko sam zahvalna oboma...i Borbenoj7 i Mister-X-u.....da ste se ovako založili pomoći mi savjetima da mi ulijevate još više snage i živaca da prebrodim ovu nevolju stečenu u braku i sad isključivo mom problemu ( nepravedno jest,jer se sve stečeno u braku dijeli pa i dugovanja) ali otkrivši Legalis i vas dvoje...ništa mi nije teško ni nemoguće.Od srca Vam zahvaljujem!
 5. Toliko ste mi olakšali i dušu i moždane vijuge da vam od srca zahvaljujem.Trudim se zaista podmirivati koliko mogu i tražim i dodatni posao da skratim vrijeme isplate duga.Još vam se jednom zahvaljujem od srca.Pozdrav iz Šibenika,Ljiljana
 6. Hvala na pitanju.Pojasnit ću.Trajnim nalogom polovica plače odlazi na ratu kredita hpb banke koji sam podigla u braku i sad kad sam samohrana majka do isplate podmiruje se s moje plaće.Cash expert je treći na listi čekanja,prvu ovrhu rješavam uplatom po 200 kn....druga mi je Global Guarantee....potpuno nejasna i treći je Cash expert gdje sam nagodbom uplatila 3000 kn....ostalo mi je još 2350 kn al mi izvjesna njihova odvjetnica koja mi se nije predstavila i koja redovito mijenja brojeve mobitela prijeti sudskom tužbom zbog nepoštivanja nagodbe i to uzimanjem pokretnina i nekretnina koje srećom il nesrećom ne posjedujem.Živim u namještenom podstanarskom stanu i sve što posjedujem je mobitel,polovica osobnog dohotka i dječji doplatak na maloljetnog sina.Alimentaciju ne dobijam.
 7. Hvala na razumijevanju.Od 5750 ostalo mi je 2350 kn....u vlasništvu nemam ni automobil ni stan ni kuću.....živim u postanarstvu kao samohrana majka s 2300 kn plaće i 250 kn dječjeg dodatka.Nikakvih drugih primanja nemam. I naravno...ovom tužbom dobit ću još veći iznos za platiti i još dublje tonem u dug. Postoji li kakav pravni akt u vidu direktne obustave nekakvog iznosa od 200-250 kn s plaće dok se dug ne namiri bez obzira što je na listi čekanja na Fini pod punim iznosom,tj.nagodba kao da nije ni vrijedila.
 8. Poštovanje,molim da mi pojasnite šta mi je dalje činiti u vezi ovrhe koja je u redu čekanja na Fini ali za istu Cash-expert mi je ponudio nagodbu i veći dio iznosa sam vratila...međutim,zbog promjene mog financijskog stanja nisam bila u mogućnosti vratiti ostatak.Njihova odvjetnica kreće s tužbom zbog nepoštivanja nagodbe na nekretnine i pokretnine koje zapravo nit ne posjedujem.Samohrana sam majka,podstanar i sama vraćam kredit ostvaren još u braku,točnije dobijam 1/2 osobnog dohotka.Molim savjet u svezi mog problema.Zahvaljujem,Ljiljana
 9. U dobroj vjeri predano je vozilo na popravak.Postojala je i mogućnost da automehaničar bez otvorenog obrta kupi vozilo.Dva mjeseca vozilo je kod dotičnog automehaničara.....ne želi vratiti vozilo koje je u međuvremenu promijenilo status iz voznog stanja u nepokretnu " pokretninu".Prijavom na policiju ništa se postiglo nije....stranka je upućena na Sud u Imovinsko-pravno.Što stranka može učiniti po ovom pitanju? Da li stranka mora podmiriti troškove popravka vozila koje je iz ispravnog prešlo u neispravno a možda i u dijelovima ?Boriti se s auto-mafijom sudskim putem? Pomozite savjetom.
 10. Tele2 se preko Inkaso hr d.o.o Prijedlogom za ovrhu temeljem vjerodostojne isprave tek treba naplatiti jer je u Očevidniku na prvom mjestu, međutim ovaj sam mjesec plaću, koja je ostala nakon trajnim nalogom naplaćene rate kredita,podigla u cijelosti bez skidanja rate isog Tele2 odnosno Inkaso od datuma Prijedloga 7.11.2016.
 11. Očevidnik imam,ljubazno su mi ga isprintali ali uz broj ovrhe stoji IBAN tog Global Guarantee,nedovoljni podaci za mene,srećom drugi je po redoslijedu naplate...na prvom je Tele2,za dvije stavke imam potvrde da je cjelokupni dug naplaćen al još su u Očevidniku.Trebam li dati na uvid FINI da je dug podmiren u cijelosti jer i oni "nabriju" svoje troškove i kamate
 12. Još jednom neizmjerno hvala.Bila sam danas pa mi ni sutrašnji posjet FINI neće biti problem.Imam osjećaj da radim samo za ovrhe i izmišljene dugove...srećom dok se skidalo s plaće, sve je evidentirano,nadam se pa i izvansudska nagodba s Cash Expertom djelomično naplaćena općim uplatnicam i danas na Očevidniku ih nalazim s punim iznosom.Uz takve drage i susretljive osobe kao što ste Vi,bit će mi lakše prebroditi ovu " moru vječnog dužnika".Toplo Vas pozdravljam !
 13. Od srca hvala ! Još samo da dodam da trenutno na plaći nemam nijednu Ovrhu.Da li čekati da navedeni ovrhovoditelj ponovo pokrene naplatu preko firme,odnosno skidanjem 1/3 s plaće?
 14. Lijepi pozdrav ! Pitanje : Pretplatila sam kredit za određenu svotu zbog računovodstva u firmi koje nije korigiralo mijenjanje kamata HPB banke gdje imam otvoren zaštićeni račun za 1/2 plaće ( ostatak je rata kredita trajnim nalogom) .Može li banka pretplaćenim iznosom pokriti minus na mom blokiranom tekućem računu ili izričito mora FINI doznačiti da po redoslijedu skinu ovrhovoditelja meni nepoznatog Global Guarantee OU ? Molim Vas za savjet.
×
×
 • Napravi novi...