Jump to content

Veky04

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Informacija i za ostale koji bi mogli imati isto pitanje - i dalje se može prijaviti boravište u istom mjestu i/ili na istoj adresi nakon što se ispuca onih 1+1 ali nakon 2 godine, stanka mora biti godinu dana ili dulje.
  2. Pozdrav! Imala sam prijavljeno boravište u Zagrebu 1+1 godinu. Kad su istekle 2 godine boravišta odselila sam u mjesto svog prebivališta na godinu i pol. Zanima me, imam li ja pravo nakon godine i pol stanke ponovno dobiti boravište u Zagrebu na godinu dana? Drugim riječima, kreće li sad to pravo na 1+1 ispočetka ili to sada znači da više nikada nemam pravo prijaviti boravište u Zagrebu (što mi se čini nelogično)? Prebivalište ne dolazi u obzir jer stanodavac neće pristati na to. Probala sam pitati u MUP-u no dobila sam samo generički odgovor da se boravište može prijaviti na godinu dana i eventualno produljiti na još godinu dana, a potom se mora tražiti prebivalište. Međutim, to nije nikakav konkretan odgovor i ne znam kako bih to shvatila - imam li pravo ili nemam ponovno prijaviti boravište.
  3. Poštovani, apsolventica sam i ostalo mi je još mjesec dana ili malo više do završetka fakulteta. Jučer sam dobila dobru poslovnu ponudu koja neće više biti aktualna kada završim fakultet ali je uvjet da me zaposle preko Ugovora o radu na određeno (na pola radnog vremena). Zanima me, smije li se to, te postoje li kakve sankcije za studente koji se zaposle preko Ugovora o radu za vrijeme studija?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija