Jump to content

sympathy69

Korisnik
  • Broj objava

    8
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je sympathy69 objavio

  1. Pozdrav Otvorio sam paušalni obrt krajem 5og mjeseca ove godine a sa radom krenuo od 1.6. Knjigovođa mi je slao uplatnice i ja sam uredno plaćao prošla tri mjeseca. Od 1.9.krenuo sam voditi sam knjige tj sve što treba,logirao egrađani i eporeznu..u eporeznoj kartici mi piše da sam iz nekog razloga dužan 600+EUR. Molim da mi neko odgovork o čemu bi se to radilo..sve sam uredno plaćao. Hvala
  2. Kako sa rijesavanje krivog upisa ako trebaju svi vlasnici sudjelovati u tome? Jedan od njih je sestra koja ne zeli nikakvu suradnju(maliciozno ponasanje).
  3. Da,jasna mi je razlika izmedju grutovnice(tcom toranj u zagrebackoj) i katastera((vukovarska)..Malo je slozeno.U katesteru se mogu upisati izlaskom geodeta i prikazom gradjevinske dozvole i darovnice.Pitanje je da li nakon toga mogu pokrenuti van parnicnu,geometrijsku podjelu?Ili moram ispraviti i krivu uknjizbu u grutovnici(takodjer imam info da je samo potrebno kupo prodajni za zemlju,dozvola i darovnica..Znaci redosljed: 1.unos u kataster,2.van parnicna podjela,3.grutovnica,kriva uknj.
  4. U zemjisnim knjigama,grutovnici je kriva uknjizba na ime od prijasnjeg vlasnika.Nekako se uspio upisat nakon dvateset godina,nije ni nama jasno kako,zemlja do nase je njegova,imamo kupo-prodajni ugovor i rjesenje o dozvoli,legalizaciji.Geodet kaze da ima puno takvih slucajeva,njegov elaborat i kupo-prodajni ugovor su dovoljni za unos u katstar.Ali me zanima da li je dovoljno samo taj unos u katastar za van parnicnu,geometrijsku podjelu(posebne ulaze ima,dva su objekta)?Ili mozda treba i izmjena u grutovnici pa tek onda podjela?To bi bile dvije van parnicne,mislim, htjeo bi imati ciste papre ali to kosta.Hvala za sada.
  5. Molim Vas Otac je darovnicom poklonio svoj dio meni i sestri tako da je podjela meni i sestri pola-pola. Rješenje o izvedenom stanju,tj legalizaciji imam i sa geodetskim elaboratom ću unjet u katastar- Ali zbog krive uknjižbe u zemljišnim knjigama malo mi je nejasan postupak. Naime,prijašnji vlasnik od kojeg smo kupili zemlju,imam kupo-prodajni ugovor,uspio je nekako napraviti dug tj podigao je hipoteku.Jasno mi je da moj pravnik mora to izhodit pravno.Jedino mi nije jasno sestra ne želi podpisat darovnicu,ne prihvaća. Pitanje je mogu li ja pokrenuti pravni postupak bez nje i upisati samo svoj dio? I gdje bi tu bio van parnični,geometrijski postupak(ima posebne prilaze i mogu se spojiti priključci),da li prije ili poslje unosa u grutovnicu?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija