Jump to content

gendrix

Korisnik
 • Broj objava

  6
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 1. Pozdrav, zanima me na koji način dobiti uvid u sve dokumente koji definiraju kako određeno parkirno mjesto i parking moraju izgledati? Konkretno, zanima me može li šljunčani parking (jedan dio parkinga je i zelena površina) na kojem se redovno vrši naplata, a koji nema niti jedno fizički označeno parking mjesto može biti legalan? (parkira se po prinicipu gdje želiš - stani) O pravilima parkiranja govori Zakon o sigurnosti prometa na cestama gdje je navedeno kako promet uređuju jedinice lokalne i područne samouprave, odnosno u ovom slučaju gradski komunalac (Koprivnica), a na stranicama komunalca ne pronalazim ni jednu dovoljno korisnu informaciju koja bi razriješila problem. Hvala na potencijalnim idejama i pomoći!
 2. Pozdrav, zanima me ima li netko iskustva, ili poznaje nekog/neki slučaj u kojemu je snimka kamere iz auta (dashcam snimka) korištena kao jedan od validnih dokaza pri utvrđivanju okolnosti neke prometne nesreće? Hvala.
 3. Moram platiti sudsku pristojbu, osim podataka za plaćanje i roka na rješenju piše kako potvrdu o uplati trebam zaljepiti na rješenje i dostaviti sudu. Zanima me treba li rješenje i potvrdu poslati poštom ili fizički odnijeti u sud? Hvala.
 4. Hvala puno, zahtjev mi je hrpa nabacanih slova, a gospođe u Fini nisu raspoložene za pomoć. Hvala!
 5. Pozdrav, zanima me što točno treba zaokružiti na zahtjevu za izravnu naplatu. Zahtjev ispunjujem da bi prisilno dobio neplaćene troškove suda te sve neisplaćene iznose alimentacije (troškovi suda i jesu zbog spora oko alimentacija). Imam presudu, a klauzulu o pravomoćnosti i ovršnosti podignuo sam na sudu. Hvala.
 6. Može li punoljetna osoba, tj student raditi sezonski posao samo preko ljeta i primati alimentaciju koju je otac obavezan plačati? Što u slučaju ako je student zaposlen putem student servisa?
×
×
 • Napravi novi...