Jump to content

Melkior321

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Ostavinska je provedena, brat i ja smo nazalost bili maloljetni, a zasto se majka nije odrekla... vjerojatno je trebala. Ali tada je dug na kucu bio,kako kazem, malo vise od 20000 maraka, tako da se pretpostavljam isplatilo uzeti i takvu kucu, pa si opet u plusu ako ju budes morao prodati. Nismo znali da ce stvari tako odviti, da ce druge stvari razvuci prodaju kuce, da ce njena vrijednost pasti ,a da ce se dug nagomilati... Uzeo je ovu drugu vrstu kredita, kredit je glasio na firmu, a on kao financijski direktor jamcio svojom nekretninom. Hvala puno na ovom savjetu. Banka za sada kao da ne postoji, ni traga ni glasa od njih. Dapace, MI smo bili ti koji su se NJIMA javili da pitamo sto je s tom zabiljezbom na kucu. Oni ni papire nisu mogli naci, trajalo je to godinama. U meduvremenu je tu banku, ne znam smijem li spominjati imena, preuzela druga, veca banka i mozda su u tom kaosu pogubili papire. Nisu nam mogli pomoci u Sl. Brodu, nisu u Osijeku, i tek kada smo uz pomoc poznanika, koji poznaje nekoga malo viseg u hijerarhiji, dosli do glavnog sjedista u Zagrebu, uspjeli su pronaci povijest te zabiljezbe, i tada smo saznali kolika je tocno bila osnovica i sokirali se zateznim kamatama. Banka je prije same propasti oceve firme pravovremeno reagirala i iz firme, dok je jos bilo nesto sredstava, namirila gotovo sav dug. Znali smo da je ostalo nesto malo, ali nadali smo se da su i to uspjeli na kraju izvuci i da zapravo nema nikakvog duga kad nas nitko nikada nista nije trazio. Tek smo dolaskom u Zg saznali da je to nesto duga ostalo i u meduvremenu naraslo. Ma ne znam, konfuzna situacija, ali ja mislim da je banka pogrijesila, da su izgubili papire i da bi, u idealnom svijetu, trebali obrisati tu zabiljezbu. No, kako kazem, ni ne moraju, nek si uzmu kucu al nek tu bude kraj. A ne pola milijuna nekakvog duga za koji je znam komu na kraju pripada, ali se pribojavam da ce nas zahvatiti. Hvala za savjet o zastari.
  2. E to bi bilo nesto najljepse na svijetu! Neka uzmu kucu, dvoriste, djeda, psa, ali neka nakon toga ljubazno od****. Hvala ti na odgovoru, nadajmo se da je tocno to sto si procitao.
  3. Bok, Hvala puno na odgovoru. Naslijedili smo i garazu koju je otac posjedovao u Zagrebu, ne znam koja joj je vrijednost bila, to smo u meduvremenu prodali, banka nije reagirala. Niti nam je ikome "sjela" na placu niti ista takvo, no mozda se to dogada tek nakon prodaje kuce, ne znam. Zbog svega se toga nadamo da hipotekarni krediti funkcioniraju tako da banke uzmu ono sto im je stavljeno kao zalog (kuca) , ali da ne mogu uzeti vise od toga, drugim rijecima da ostatak duga otpisu. Tomu se nadamo, ali ne znam. Inace, sve se to dogodilo dosta davno , prije vise od 15 godina. U toj kuci zivi moj djed, koji je od oca "izvukao" pravo da tu zivi kao neka vrst podstanara dok je ziv. Zbog toga valjda ni banka ne moze prodati kucu. U meduvremenu zatezne kamate rastu i rastu, glavnica duga je oko 150000 kn (20000 eura), a ukupan dug s kamatama preko pola milijuna kn! Ne znam ni sto se dogada s tim ostatkom duga koji ostaje jednom kada djeda vise ne bude i banka kucu napokon proda. Bilo bi super da ga otpisu, a opet, tko zna. Samo zelim izbjeci to da mi jednoga dana, za 5,10 ili 15 godina, pokucaju na vrata i kazu da im dugujemo jos toliko i toliko novaca...
  4. Postovani, Nadam se da pitanje postavljam pod pravi podforum. Pokojni otac bio je vlasnik doo tvrtke. S jednom je bankom, na ime te tvrtke, ugovorio hipotekarni kredit (namjena:likvidnost), a garantirao je svojom (nasom) kucom. U meduvremenu otac je umro, mi smo nasljednici kuce, a kredit nije do kraja isplacen. Moja je obitelj u meduvremenu odavno odselila iz te kuce, podstanari smo u drugome gradu. Banka ne uspijeva prodati tu kucu na koju ima pravo, a i ako uspije nece tim novcem uspjeti pokriti citav dug koji je moj otac ostavio. Nama do te kuce nije stalo, neka ju banka odnese, no brine nas ovo: hoce li banka na tome stati ukoliko ne namiri citav dug. Kupili bismo jednoga dana novi stan, ali ne usudimo se jer se bojimo da ce banka, u namjeri da podmiri dugovanje oceve tvrtke, potrazivati i taj stan (ili bilo koju nasu drugu eventualnu imovinu). Moje pitanje, ukratko, glasi: kada osoba podigne hipotekarni kredit i povrat istoga jamci svojom imovinom (kucom), moze li banka potrazivati ista drugo mimo te kuce ukoliko kuca nije dovoljna da se namiri dugovanje. Ukoliko itko zna odgovor bili bismo iznimno zahvalni, i hvala na vremenu.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija