Jump to content

Daria78

Korisnik
  • Broj objava

    8
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je Daria78 objavio

  1. Dobar dan! Ako državno odvjetništvo odustalo od tužbe na ročištu u općinskom sudu i sud donio rješenje da svi izdaci i troškove okrivljenika plati sa državnog proračuna, onda komu treba zahtjev donesti? Sudu ili državnom odvjetništvu? hvala!
  2. Hvala na odgovoru! A općenito, postoji mogućnost prekinuti to sve? (osim ako ODO odustane od tužbe).
  3. Dobar dan! Moba kćer, koja imala 16 godina, prijavila očuha za seksualno zlostavljanje, čl. 158(kao nekakve nagovore i nepotrebno ponašanje) . Napravila to preko psihologa u školi, dalje išlo to na Czss i onda centar obavestio o tome policiju. ODO podneslo kaznenu prijavu i sad to sve na sudu i još ne bilo niti jednoj rasprave. Međutim, ona bude navršila 18 godine za par mesjeci i hoće da ova optužba bude povlačena. Da li ona može, nakon punoljetnosti, takvi zahtjev podnesti? Ako može, koji članak ZKP? Hvala na pomoći!
  4. Dobar dan! Molim savjet. Ja sam državljanka Rusije. Imam 2 djece iz 1 braka, isto su ruske državljane. U RH sam se udala i imam još 4 djece iz 2 braka. Sad moja prva kćer, 15 godina, prijavila očuha da nju seksualno zlostavljao a sin-da njega fizički kaznjavao. Na temelju toga oduzeli njih u udomitelsku obitelj. Postupak još traje, još je u policiji. Kćer prekinula svi kontakti sa mnom zbog toga da odvorila njezin laptop i pročitala njezino dopisivanje u socijalnim mrežama. I sad odbaciva razgovori, susreti i td. Morala nju voziti kod doktora, ali ona "ne želi ići". Zvala sam czss u vezi toga, ali oni su rekli da ne mogu nju nagovoriti da bu išla jer ne to njihova obaveza. A ovaj doktor baš je potreban, jer pretila suicidom a czss rekao da oni su dobili za nju termini drugi. I općenito sva situacija izgleda jako čudno za meni. Djeca stalno na mobitelu, tv i laptopu(vidim to preko svojeg računala), kontakti sa majkom neču, u školi pad uspjeha. Pisala sam o tomu czss, ali ništa se ne dogodilo. Molim odgovoriti na pitanja : 1.koliko traje takvi postupak na policiji i kako to ubrziti? (rekli su da imaju 10 dana, ali već mjesec prešao. 2.koliko to bi moglo biti na državnom odvjetništvu vremenski? 3.kako može se razdvojiti postupak za kćer i sina posebno? Jer sina hoču vrnuti čim prije doma(ona njega nagovorila na to sve). 4.mogu li povlječi suglasnost, koji sam potpisala da pristajem na to što djeca idu kod udomitelja? (jer su rekli da inače to dobivaju sudskim putem) da li bude meni to pomoglo? Ako može, nekakvi još savjet kako to sve ubrziti, jer odnosi sa djecom raspadaju se katastrofalno. Hvala!
  5. Da, Ali u zakonu ne pise konkretno cije osiguranje. Moze biti sire interpritacija zakona?
  6. Hvala na odgovoru! Citala sam to. Ali mislila moze ima nekakva rupa u zakonu za djecu..... Članak 7. Stranac iz članka 6. stavka 1. ovoga Zakona stječe prava i obveze iz obveznoga zdravstvenog osiguranja pod uvjetom da je prethodno jednokratno uplatio doprinos za obvezno zdravstveno osiguranje na najnižu osnovicu za obračun doprinosa za obvezno zdravstveno osiguranje, i to od dana prestanka ranijeg statusa osigurane osobe u obveznom zdravstvenom osiguranju ili od dana prestanka osiguranja u drugoj državi koje osiguranje se ubraja u staž osiguranja u skladu s propisima Europske unije, odnosno međunarodnim ugovorom, a najduže za razdoblje od 12 mjeseci. Naprimjer to. Jer djeca imaju zdr.osiguranje i u Rusiji,od kojeg ne odustali.
  7. Dobar dan! Ja i djeca smo stranci treci zemlje (Rusija). Dosli u HR, imamo privremeni borovak (ja na 5 godina, djeca su na 1 godinu). Inace zbog pr.boravka stranac mora platiti 5 tis.kuna jednoklatno (godinu nazad) i 700 kn mjesecno. Svoje zdravstveno rjesila sa zaposljavanjem i ne platila tu godinu natrag. Sada za djecu rekli isti pravila (5 tis jednokratno i dalje mjesecno). Djeca ne mogu ici na moje zdravstveno. Da li ima nekakvi drugi varianti da ne platim te 5 tis? Sto moguce napraviti u ovoj situaciji? Hvala!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija