Jump to content

G.T.

Korisnik
  • Broj objava

    16
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je G.T. objavio

  1. G.T.

    Samovlast

    Vlasnik druge polovice je osoba koja je meni darovala polovicu i slaže se da se napravi dogovor, ali ne želi tužiti ( stariji je ne da mu se). Ima neki primjer tužbe gdje se može pogledati?
  2. G.T.

    Samovlast

    Poštovani, postao sam vlasnik 1/2 nekretnine darovnim ugovorom koju trenutno koristi poslovni subjekt kojhi nema ugovor o najmu sa osobom koja mi je darovala 1/2 nekretnine. Obavjestio sam vlasnika poslovnog subjekta o promjeni u vlasništvu nekretnine te mu predložio da se dogovorimo oko cijene najma ili ako želi može kupiti taj dio nekretnine. Međutim on se oglušuje i ne želi niti jedno niti drugo te nastavlja s radom po svojoj volji. Koja bi bila procedura da stupim u posjed svoje nekretnine što prije te zatražim naknadu štete za razdoblje od kada sam obavjestio vlasnika ( mailom i usmeno), odnosno da se zabrani korištenje moje nekretnine bez moje dozvole odnosno valjanog ugovora o najmu? Da li policija pa tužba za samovlast ili što? Zahvaljujem na prijedlozima.
  3. A što ako je rješenje o prisilnoj naplati sudskih pristojbi iz 2014. godine, da li vrijedi zakon do 2015.-te odnosno brisan članak 9 odnosno nakon 2 godine zastara? Kako bi izgledao prigovor zastare na rješenje o naplati sudskih pristojbi za 2014. godinu? Može primjer netko?
  4. Poštovani, nedavno sam otišao do Gradske Uprave u gradu u kojem sam nekad živio da vidim da li ima kakvih potraživanja jer znam da je nešto u tom periodu ostalo. U međuvremenu su se promijenile strukture i saznao sam u odjelu za komunalije da mi žele naplatiti veliku sumu za periode poslovanja u tom gradu, a to je period od 2006. do 2011.. Dotični pravnik mi je pokazao rješenja koja ja nikad osobno nisam vidio te sumu od koje sam skoro pao na g.....( s kamatama do 2017.) Pitao sam ga da li se moće uputiti prigovor zastare s obzirom na proteklo vrijeme a on kaže da je istekao rok za prigovor jer su oni slali obavijesti i opomene i rješenja i sl. E sad, s obzirom da oni ne idu preko bilježnika već njihova pravna služba direktno šalje rješenja i prijedloge Fini za blokadu odnosno ovrhu, na koji način bi se mogao boriti protiv toga. Prigovor zastare mi pada na pamet pa žalba na odbijanje prigovora, Isto tako pravnik tvrdi da su mi slali opomene i rješenja na adresu.( Ja sam živio u drugoj državi) Isto tako moja adresa u Pošti d.d. nije usklađena sa MUP-om jer mi je prebivalište na granici dva mjesta odnosno različitih poštanskih brojeva te se redovito događa i sa drugom poštom da je ne primimo. Ima li netko od Vas prijedlog? Zahvaljujem unaprijed!
  5. Poštovani, kada točno nastupa zastara kod sudskih pristojbi na osnovi tužbe i žalbe na odluku u tužbi ( izgubljena je tužba) Zahvaljujem
  6. Poštovani, primih ponudu 2017. za otplatu duga po uslugama telekoma od njihove odvjetničke firme. Ovrv broj završava na / 07. Pronađite u privitku sliku ponude. Moje pitanje je da li imam pravo na zastaru s obzirom na protok vremena, odnosno da li je 10 godina ili 5 godina nakon pokretanja ovrhe, isto imam i za HRT od broj OVRV / 10? Zahvaljujem na trudu, vremenu i odgovorima unaprijed
  7. Hvala, svakako ću javiti ovdje što je s tim.
  8. To je token koji je vraćen 2014. ali nisu proknjižili povrat za što ja imam potvrdu.
  9. Zahvaljujem Borbena7! Ovaj dio mi nije jasan u samom primjeru prigovora od Spitfire-a: "Nadalje, prema čl.84 st.2 navedenog zakona, dužnik (u ovome slučaju ovršenik) može isticati primatelju ustupa (u ovom slučaju ovrhovoditelju) i one prigovore koje je mogao istaknuti ustupitelju do časa kada je saznao za ustupanje, dakle do primitka rješenja o ovrsi." Da li da to ostavim u prigovoru ili je to vezano za nešto dodatno ako bih imao, ne razumijem? Možda smješno pitanje niže ali ako smo jednake strane u postupku onda i ne bi trebalo biti: S obzirom da odvjetnik želi naplatiti sastavljanje prijedloga i pribavljanje potvrda te dodatne prema njoj predvidive troškove, da li ja kao građanin, čovjek , osoba, mogu naplatiti sastavljanje prigovora odnosno moje vrijeme i rad na ovome, prema nekom pravu ( stvarnom ili kojem)? Sastavih prigovor pa molim za ispravke? Hvala Vam svima na vremenu i volji!!! Prigovor na prijedlog ovrhe.pdf
  10. Evo dobio sam ipak isprint od jedne razumne osobe iz banke. Vidi se da je većina potraživanja starija od 5 godina a ima nešto mlađe od 5 godina. Da li se može to odijeliti i kako? Onda bih prigovorio za stariji dio od 5 godina , a za mlađi bi im platio ako naravno XY ne objedinjuje to u jedno potraživanje, odnosno u pravnom smislu da li je bitno kome sam dužan ( s obzirom na cesiju) MAlo ipak filozofije možda uštedi nešto.
  11. Nisam imao na Fini ovrhu od Banke ( niti od druge kao slijednika), a ni dobio ikakve info oko utuženja, odnosno rješenja i sl. Znam danas da su završile transakcije po tom računu 17.06. 2018. te da je dug kupljen u 10. mjesecu 2014. od XY. Ako prigovor ne bude adekvatan, imat ću cca 1000,00kn predvidivih troškova dodatno. Što predlažete ? Zahvaljujem unaprijed
  12. Hvala na uputama samo još jedno mi nije jasno, da li prema proteklom periodu od više od 3 godine od preuzimanja duga odnosno nastanka duga je zastara ili nije zastara? Zahavljujem
  13. Zahvaljujem na primjeru i odgovoru Spitfire! Dug se gomilao malo po malo do 17.06. 2014. kada su se odlučili zatvoriti račun i na utuženje. Nisu se naplatili. Nakon toga prodali su dug XY kao što sam naveo niže. 17.06. 2014. je zadnja transakcija. Da li u ovoj priči kupnje duga od drugog vjerovnika, dug nastavlja teći od dana preuzimanja duga? Ako da onda je to 24.10.2014. što je više od 3 godine a manje od 5 godina. Molim Vas, da li je u ovom slučaju zastara 3 ili 5 godina.
  14. Evo u prilogu dokumenti koje imam od danas. Dokumentaciju o utuženju iz 2014. od strane Banaka ne posjedujem. Informacije o datumima utuženja odnosno kupnje potraživanja sam dobio u banci danas, ali nisu htjeli printati. Zahvaljujem unaprijed!
  15. Zahvaljujem na odgovoru i evo upravo imam nove info iz bank: Dakle radi se o tome da je banka išla u utuženje 17.06. 2014. za koje ja nisam primio obavijesti. Nakon toga 24.10. 2014. XY kupuje potraživanje. E sad zanima me da li imam osnove za prigovor zastare s obzirom da XY ide s Prijedlogom ovrhe sad, znači više od 3 godine od kupnje potraživanja, a manje od 5 godina od kupnje potraživanja? Molim Vas ako vas ima nekoliko zbilja stručnih i s iskustvom da mi odgovorite. Zahvaljujem još jednom. T.
  16. Poštovani, upravo sam primio poštom od Javnog Bilježnika Prijedlog za ovrhu općenito na imovini, sastavljen od odvjetnika tvrtke XY za navodni dug po vođenju računa od prije cca 7 godina u tadašnjoj X banci, a sadašnjoj Y bank. U prijedlogu se spominje XY kao prethodni vjerovnik. Anyway, na izvadku iz poslovnih knjiga tog XY se ne vidi kada je dug nastao odnosno kada je banka zatvorila taj račun u banci i krenula u naplatu ovog navodnog duga ( dug iz ničega) preko tog XY. Koliko mi je poznato prošlo je više od 5 godina te sam Vas htio pitati da li imam pravo na "Prigovor zastare" i ako da, da mi netko od Vas pošalje primjer za to, a ako ne da li postoji neki drugi pravni lijek protiv ovih parazita? Imam još 8 dana od danas prema bilježniku da ili platim ili uložim prigovor, zato Vas molim brzi savjet s iskustvom u sličnoj situaciji Zahvaljujem unaprijed, G. T.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija