Jump to content

Senchy06

Korisnik
  • Broj objava

    14
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Zdravo opet ja, ovako razvela sam se sa suprugom sad 07 ovog mjeseca pristaal sam na vidjanje malog svake sedmice od srijede od10 do petka do12 da ide kod njeg. Sad je problem sto on nekad dodje nekad ne evo bas o e srijede nije dosao i trazi da sljedece sedmice dijete bide kod njeg od srijede do nedjelje. Posto ce on nastaviti i dalje s provociranjem preko dijetetq da li znate kako sad ide da ponovo predam na sud sq drugim prijedlogom vidjanja recimo svake druge sedmice po dva dana. Sarajevo je u pitanju.
  2. Jeste primam porodiljnu naknadu i evo juce mi je dozvolio da dovedem malog ali samo do sutra ali ja nemam namjeru da ga vracam on i dalje pije uvjerila sam se kad sam isla da ga vidjam dok je bio kod njega. I eto cekam sud da nas pozove pa nadam se samo da necu sta pogorsati sto cu zadrzati dijete ipak su mali a i trebali bi biti skupa i samnom. Da napomenem ja njemu ne branim da on vidi djecu ali on neceuvjek ima neke izgovore i ovog malog je vidjao kad ja odem da vidim starijeg.
  3. Frugo dijete je kod mene jer je to bebica od 4 mjeseca
  4. Nadam se da hoce ali isto tako on je takav tip covjeka da ce se poslije svadjati da mu ga vratim samo zeli da provocira i tako. Ali nadam se da cu se izboriti s tim jer nemam namjeru da mu ga vracam a nadam se da nece nista uticati na sudu sto tako postupim jer nije ni on meni dao dijete.
  5. Upuceni su u centru da je to dijete od dvije godine i par mjesrci ali posto se nismo uspjeli dogovorit o vidjanju i centar nije nista odredio ostao je mali kod njeg. On mi ga ne da da se svadjam djete sve to da gleda da se prepada da place i tako je i ostao. Navodno mi je rekao sutra dat ce ga na dva dana. I ako ne slaze posto to inace radi izet cu dijete i nevu ga ni vracszi dok sud ne odluci
  6. Pozdrav, evo mene opet sada je situacija sljedeca. Suprug i ja smo bili pozvani u centar za socijalni rad da se sogovorimo oko vidjanja djece ali nismo se uspjeli dogovoriti ja sam predlagala socijalnoj radnici da djeca budu kod mene ali da ih on vidja nisu bili za to. Meni je advokat rekao nek ide na sud da sud odluci sad me zanima da li cu dugo cekati postoji li mogucnost da sud razdvoji djecu zbog toga sto on radi a ja ne. Da napomenem imam papir iz policije na kojem pise da me je udario prosle godine i da je bio u vidno alkoholisanom stanju i isto tako je bilo i s njegovom majkom gdje pise da me je napala. I na sve to imam poruke koje je pisao bukvalno me ucjenjuje s djetetom da bi se pomirili.
  7. Postovanje, predala sam papire za razvod i prijedlog za donosenje privremene mjere vezano za dijete od 2 godine koje ne vidjam. Sad me zanima posto su mala djeca u pitanju da li ce se ubrzati postupak koliko dugo cu cekati otprilike poziv da li ce se rijesiti prvo za djecu pa razvod?
  8. Pozzz opet ja sa svojim problemom... Pisala sam o tome kako suprug pije i da imamo dvoje djece. Zavrsio se proces posredovanja suprug se nije odazvao ni na jedan poziv. Sada je proces podnosenja tuzbe za razvod braka. Mali od 2 godine je i dalje kod njega i ne da ga meni a ni da ga vidim. E sad jutros sam bila u pravnoj sluzbi gdje sam se razocarala rekli su mi da mozda on dobije to dijete od 2 godine i ne znaju na osnovu cega da pisu tuzbu jer ja nemam dokaza za to sto kazem da on pije lupa svadja se itd... Isto tako su mi rekli da ce se to mozda oduziti i na pola godine i vise i ja za to vrijeme nemam pristupa svom dvofodisnjem sinu. Sta da radim znate li da li mogu igdje ikom se obratiti da bi dobila dijete dok sud ne rijesi kome ce pripasti da li mogu jednostavno otici po njega kad mu otac nije tu da ga uzmem da li bi bilo nekih posljedica. Inace Sarajevo je u pitanju pa ako moze bilo ko da mi da neku informaciju. I jos jedno pitanje kad bih pokrenula sporazumni razvod da li bi to islo brze i sta bi se desilo tada da se on ne pojavi?
  9. Suprug uopste nece da dodje u Centar za socijalni rad. Imali smo jedan termin samo sam ja prisustvovala drugi je u petak i vjerovatno se ni tada necw pojaviti. Pitala sam u centru da oni donesu odluku do one konacne koju donosi sud ali nisu u nadleznosti to sud odlucuje. I zanima me da li znate ako se on ne pojavi ni na sudu kakav ce ishod biti vezano i za razvod i za djecu? Hvala na odgovorima
  10. Zdravo svima, ja sam nedavno pisala o svom problenu kako suprug pine razbija lupa itd... Pokrenula sam proces posredovanja djece prije razvod. Kod mene je bebica od 2 mjeseca ja sam inace kod mame a sin stariji koji ima 2 gidine je sa suprugom. Jednostavno ne da ga meni da bi me "ucjenjivao" da se vratim a za ovog malog i ne pita. Danas sam vidjela malog nakon 18 dana nije mi dao i danas sam otisla jer nije bio kuci. E sad mene zanima kako se moze ubrzati taj proces od socijalnog suda i svega ostalog ili da li neko ima ko moze odrediti kako ce se vidjati djeca i kod koga ce biti dok se cijela situacija ne rijesi.
  11. Postovanje, pisala sam skoro kako imam problema sa suprugom i njegovim alkoholom a uz to imam dvije bebe jedan ima 2 godine a drugi dva mjeseca. Neko vece je suprug opet napravio scenu bio je slobodan i posto on novac trosi na gluposti rijetko na prave stvari desilo se taj dan da u kuci je skoro svega nestalo sitnice samo neke od kojih sam jedva rucak nasla a on je naravno uzeo pice taj dan ja sam mu prije toga rekla da za rucak nema sta jesti on nije obraco paznju. Dosao je kuci napio se i lego kad je ustao onako mamuran vidio sta sam nasla da se jede( rizu i krompir) poceo je da mi psuje sve redom i naravno sve je to u kuhinji pobaco. Usla sam sa svojim sinom u sobu zatvorila se a on je cijelo vrijeme gledao sta se desava kakvo je hlupanje i galama. Ujutru sam ustala i odlucila da idem u socijalni rad rekli su mi da pokrenem postupak posredovanja prije razvoda sto sam i uradila drugi dan. Kada sam se vratila kuci ja sam bila tu najgora svekrva mi je rekla kako me nije stid tu je dvoje djece a on je usao u sobu i rekao mi da pokupim stvari i malog od 2mjeseca da idem mami nani kome hocu nije ga briga a da ovog malog od 2 godine ne da. I tako je i bilo ja sam kod mame juce sam dosla mali je kod njih tesko mi je placem sikiram se jedva cekam da se sve zavrsi bojim se samo da ne izgubim dijete imate li neki savjet kako ce se ovo sve zavrsiti da li ce u socijalnom vidjeti njegovo pravo lice mada ja mislim da se on nece ni odazvati na poziv. Zabrinuta sam samo zbog djece nadam se da ce biti samnom.
  12. Hvala vam na savjetima obratit cu se nadleznima svakako za svoj slucaj u interesu mi je da nadjem najbolje rjesenje za svoji djecu i sebe. Naravno da je tacno ja prva ne bih imala razloga i srca da odvojim tek tako iz nekog hira djecu od oca i bas zato sam i trpila sve ovo zbog djece u nadi da ce se promjeniti. U svakom slucaju hvala a ja se nadam da ce nadlezni odluciti u korist djece i najbolje za njihov dalji zivot.
  13. Meni su samo prioritet djeca to me i zadrzava zao mi da ih odvajam od oca medjutim time im jos vise skodim a on to iskoristava al vidim da je prelilo casu koliko god da sam se trudila molila pricala najvise zbog djece on isto radi. Posto je vise psihicko verbalno nasilje kako mogu to da dokazem nadleznima mozda ce on pokrenuti neke veze reci da nije istina itd da bi zadrzao djecu kod sebe a ja to ne zelim. Da li moze sta uraditi ako pokupim djecu i odem razmisljala sam neko vrijeme da idem u sigurnu kucu mogu i kod roditelja ali bojim se da bi i njih uznemiravao.
  14. Molim vas da mi date neki savjet ne znam sta vise da radim u braku sam 3 godine imam dva sina jedan od 2 godine drugi 1mjesec. Problem je sto muz konstantno pije preko granice svaku noc napije se i zaspi ono malo vremena dok je trijezan tek kad doje s posla i moze se kao pricati s njim poslije i ako ima kakvog razgovora to je buka galama svadja itd. Svaki dan se ne rviram palacem zatvaram se s djecom u sobu ne mogu to vise da podnesem sta da radim on me ucjenjuje s djecom kao da ih necu dobiti vidjeti itd a oni su mi sve na svijetu inace bih davno otisla. Svaki savjet ce mi dobro doci
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija