Jump to content

Goranh222

Korisnik
  • Broj objava

    38
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Aktivnosti reputacije

  1. Hvala
    Goranh222 je reagirao na ksa W123 u Automobil i darovni ugovor - brat, bratu   
    Naravno da može. 35 kn za novu prometnu i upravna pristrojba u iznosu od 1.250 kn
  2. Hvala
    Goranh222 je reagirao na Mister-X u T-Mobile - poskupljenje tarife u pola ugovora!   
    to nije uopče točno,odnosno iz citiranog se zaključuje da oni mogu dici cijenu na pretplatnikovu štetu i da se potpisom pretplatnik s tim slaže.....oni mogu dići npr. cijenu ali onda pretplatnik ima pravo raskinuti ugovornu obvezu bez penala....
    da ako nastavljaš korisiti uslugu......,ali imaš pravo raskinuti ugovor.........to oni rijetko rade jel su im raskidi ugovora preveliki troškovi...osim ako procjene da im je korist veća od mogućih raskida ugovora....
    to je sad malo drugačija priča,ali u principu ni tad ti ne bi trebao imati probleme jer je to njihov propust....
    osobno sam imao i slučaj kod raskida ugovorne obveze kod poskupljenja što je riješeno na način da sam ukinuo obvezu plaćanja pretplate,ali sam ratu  za uređaj morao nastaviti normalno plaćanje po ugovoru.....a ne da raskineš ugovor i onda oni ukinu popuste i ti moraš platiti uređaj u punom iznosu.....znači onako kako piše u ugovoru za uređaj jer su oni krivi za raskid..
    imao sam i slučaj njihove pogreške..gdje su se normalno svim silama izvlačili...prvi stupanj žalba,pa drugi stupanj žalba i onda na hakom...hakom riješio u moju korist......
    uglavnom moraš se držati i vrijedi samo ono što piše u ugovoru,a ne šta je tebi rečeno ili crtano....primjer ako u ugovoru piše da si dužan za ratu uređaja 50 kn ,onda je 50 kn bez obzira što je netko pogriješio....ali ako je u ugovoru 100 kn ,a netko greškom naplaćivao 50 kn ,onda si im dužan.....
  3. Hvala
    Goranh222 je reagirao na Borbena7 u T-Mobile - poskupljenje tarife u pola ugovora!   
    Da, mogu. Međutim, Vi uvijek imate pravo na raskid ugovorne obveze. Možete li navesti kako su obrazložili potraživanje penala tj. što su Vam uračunali u ovom iznosu?
  4. Sviđa mi se
    Goranh222 je reagirao na Ruby_Danderfluff u Tele 2 - Koje su mi opcije?   
    Što se tiče prijevremenog raskida, upućujem Vas na odluke HAKOM-a da neki teleoperateri više ne smiju naplaćivati naknade za prijevremeni raskid ugovora (odnosi se to na A1 i Optimu po posljednjoj odluci), ali vjerujem da ćete se za pravo da ne plaćate morati izboriti sudskim putem ili prigovorom HAKOM-u na račun.
  5. Sviđa mi se
    Goranh222 je reagirao na Borbena7 u Tele 2 - Koje su mi opcije?   
    Probni rok ništa ne bi promijenio jer tada poteškoća nije bilo, tako da ovaj dio prigovora nema smisla. Treba dobro proučiti Vaš ugovor i njihove uvjete poslovanja, odnosno da li postoji mogućnost raskida zbog toga što oni ne mogu isporučiti točno ugovorenu uslugu.
  6. Sviđa mi se
    Goranh222 je reagirao na Borbena7 u Tele 2 - Koje su mi opcije?   
    Što piše u Vašem ugovoru vezano za raskid?
  7. Sviđa mi se
    Goranh222 je dobio reakciju od drot13 u Ovrha na nekretnine   
    Hvala puno, javim rasplet situacije
    I ako mi što bude nejasno javim se ovdje, forum je odličan
  8. Hvala
    Goranh222 je reagirao na Borbena7 u Ovrha na nekretnine   
    Mogu pokušati, ali ćete se žaliti i pozvati na članak 139. st. 3. Zakona o nasljeđivanju.
  9. Hvala
    Goranh222 je reagirao na Borbena7 u Ovrha na nekretnine   
    Ovrhovoditelj namjerava ovrhom na nekretnini podmiriti bar dio svoga dugovanja. Zabilježba u zk je napravljena, sada slijedi utvrđivanje vrijednosti koju sud obavlja uz pomoć vještaka, a nakon toga slijedi prodaja nekretnine i namirenje ovrhovoditelja.
    Budite prisutni kada dođu na očevid, trošak vještačenja mora uplatiti ovrhovoditelj. A o daljnjem tijeku postupka ćete biti upoznati kao što ste sada upoznati za ovu fazu. 
  10. Hvala
    Goranh222 je reagirao na bovu u Tele 2 internet - pravo na prijevremeni raskid?   
    možeš tražiti raskid ugovora zbog neispunjavanja obveze (pismeno).
    operateru se obračaj pismeni (preporučeno sa povratnicom). traži  da otklone kvar u roku? ili raskidaš ugovor zbog neispunjavanja obveze,zablude, prevare ili ? (pročitaj Zakon o obveznim odnosima dio o ugovorima).
    pristao si na brzinu od 35-40 Mbrs a ne na 7-8 Mbps i manje.
  11. Hvala
    Goranh222 je reagirao na virtalni u Udaren na parkingu kako postupiti dalje?   
    Sacekajte dopis, pa obavezno javite ako se sjetite kako je zavrsilo. A tu smo ako jos treba zapne li...
  12. Hvala
    Goranh222 je reagirao na virtalni u Udaren na parkingu kako postupiti dalje?   
    Zatrazite misljenje/ponudu ili popravak ovlastenog servisa za to vozilo, i vidite sto oni kazu, ako kazu treba novi, stavite novi, platite servisu, a osiguranju ispostavite racun i broj racuna na koji ce vam uplatiti navedeni iznos...
  13. Hvala
    Goranh222 je reagirao na virtalni u Udaren na parkingu kako postupiti dalje?   
    Mišljenje/ponude mozete traziti od koga god hocete.
    Krivac "nesrece" ne spori krivicu, prijavili ste stetu osiguravajucem drustvu krivca.
    Mozete sacekati da dobijete od njih konkretan dopis u kojim bi trebalo stajati da priznavaju krivicu svoga osiguranika. Moze potrajati par tjedana...
    A onda slobodno mozete popraviti u ovlastenome servisu stetu, vi platite, njima ispostavite racun (kopiju racuna!!) po kojem su vam duzni isplatiti cijeli iznos na vas tekuci racun...
    Naravno uvijek pisanim putem im se obracajte, moze cak i e-mailom. Trebao bi pisati negdje na dokumentu kojega ste trebali dobiti prilikom slikavanja s nekim brojem stetnog zapisa... 
  14. Hvala
    Goranh222 je reagirao na virtalni u Udaren na parkingu kako postupiti dalje?   
    Da, mozete poslati prvo e-mail ili postom preporuceno s povratnicom, sa svim potrebnim dokumentima (kopijama; prometna, vozacka, broj police od krivca, datum itd, br racuna za uplatu...), i onda cekati njihov odgovor nakon slikavanja i poslanoga upita.
    U kojem bi trebalo pisati da krivica nije sporna, a onda (a mozete i sada, ali ipak preporucam cekanje tog dopisa) vozilo u ovlasteni servis popraviti.
    I njima ispostaviti racun, tj dopis da vam uplate novce na vas racun.
  15. Hvala
    Goranh222 je reagirao na miroslav6 u Udaren na parkingu kako postupiti dalje?   
    Osiguranje (kao ni itko drugi) Vam nece nikada ponuditi da na njihov teret trosite novac koji oni misle da nije potrebno trositi. Na kraju to ispada kao na placu. Isto tako lakse odobre cifru koja je izmedu onog sto oni ponude i onog sto Vi trazite, umjesto da se ide na sud. Pa ako Vam odgovara da kupite polovni branik i ne idete preko ovlastenog servisa, nabavite ponudu za tu opciju pa im mozete ponuditi da plate taj iznos.
    Na Vama je da li da idete u dogovor ili trazite potpunu isplatu za popravak u ovlastenom servisu. Tesko je reci sto ce bolje proci i sto je isplativije napraviti.
  16. Hvala
    Goranh222 je reagirao na virtalni u Udaren na parkingu kako postupiti dalje?   
    Naravno da nece, zato kazem da je potrebno cekati njihov dopis u kojem prvenstveno priznavaju krivicu svoga osiguranika!
    U istome bi trebao biti popis ostecenih djelova.
    Po potrebi se moze pismeno, a jos i danas, obratiti istome osiguranju radi dogovora i pregleda vozila u ovlastenome servisu, gdje se mogu uociti druga ostecenja koja se mogu vidjeti tek nakon skidanja branika.
    Ako krivica nije sporna, osiguranje je duzno pokriti sve, ali sve troskove nastale da se vozilo (u ovome slucaju) dovede u prvobitno i originalno stanje!
    Postavljanje zamjenskih, rabljenih djelova to ne podrazumjeva.
     
    Tip koji radi na "procjeni" stete, je samo tip/lik/radnik... nebitno... jedino je duzan utvrditi, poslikati, popisati, ostecene djelove! I nista vise! On nije pravna sluzba, odvjetnik, direktor, voditelj stete...
     
    Tako da njegova izjava vam nista ne znaci, zato sam i rekao cekajte pismeni dopis od njih....
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija