Jump to content

yxw

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Objave koje je yxw objavio

  1. Probala sam se raspitivati svugdje, pa mi je rečeno da ta mogućnost postoji i da je bilo slučajeva u sudskoj praksi, konkretno gdje ne znam, upit je bio osobi koja radi na sudu, stoga sam zabrinuta pokrenuti postupak promjene vlasništva da ne bih napravila još gore. I da, ni ja ne mogu vjerovati da nikakav instrument osiguranja kredita nije napravljen. 

  2. Nije hipotekarni kredit, neslužbeno danas saznala da nema instrumenata osiguranja. Zanima me da li banka može tužiti majku nakon očeve smrti i osporavati prijenos vlasništva jer bi razlog promjene vlasništva bio više nego očito. 

  3. Mislila sam da prepiše svoju polovinu, znači ugovor o darovanju, ja se odričem svega u korist majke. Ono što me zanima, da li to banka može osporiti nakon očeve smrti jer je darovanje napravljenom nakon podizanja kredita, radi se o gotovinskom kreditu, ne hipotekarnih, poznato mi je da banke pitaju kod podizanja istih da li dužnik ima što u vlasništvu. Jamaca nema. 

  4. Poštovani, imam sljedeću situaciju. Otac je na samrti. Majka i on su suvlasnici kuće. Otac ima kredit u banci. Nisam bila prisutna pri podizanju kredita pa nisam upoznata da li je uključen bilo kakav instrument osiguranja kredita. Mislim da nije. Majka bi bila nasljednik iza oca. Ukoliko ne bude u mogućnosti platiti dug u banci, banka će ovršiti očevu polovicu. Da li se to može izbjeći ako on prepiše svoju polovicu majci dok je još živ? 

×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija