Jump to content

MsBourne

Korisnik
  • Broj objava

    200
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  • Osvojio dana

    6

Aktivnosti reputacije

  1. Sviđa mi se
    MsBourne je reagirao na purger12 u Problem s B2 Kapital   
    Pozdrav,

    Samo da Vam se svima zahvalim na odgovorima i javim da je sud završio.
    Dopis kaže " Obustavlja se ovrha određena rješenjem o ovrsi javnog bilježnika Nenada Dolinara iz Zagreba, poslovni broj Ovrv-broj .... od 13. prosinca 2022. godine"
    "1. Ovrhovoditelj je podneskom od 20. siječnja 2023. godine u cijelosti povukao prijedlog za ovrhu"

    E sad su problemi krenuli sa sudskim troškovima odnosno tražio sam od suda da naloži B2 kapital-u da mi uplati sudske troškove (odnosno trošak koji sam imao prema odvjetnici).
    B2 Kapital se žalio tvrdi da toliki iznos nije točan po nekim bodovima i sad na kraju je moja  pravnica ulozila podnesak tj zalbu i cekamo sad odluku suda.

    Uglavnom sad su slatke brige u pitanju.
  2. Sviđa mi se
    MsBourne je reagirao na NickPraskaton u Prekid bolovanja, nedolična komunikacija   
    Poštovana,
    prijavu, odnosno pritužbu na rad liječnika možete poslati Ravnatelju Doma Zdravlja nadležnog u Vašoj Županiji.
    Također, prijave/pritužbe imate pravo podnijeti i Povjerenstvu za zaštitu prava pacijenata Županije kojoj pripadate, kao i HZZO-u ako je navedeni liječnik pod ugovorom. Snimka koju ste napravili može se smatrati neovlaštenim snimanjem te je ja ne bi koristio.
    Želio bi Vam obratiti pažnju na sljedeće, bolovanje/privremena nesposobnost za rad se ne koristi na račun svih dijagnoza ikada dijagnosticiranih već pretpostavljam da je ista korištena na račun dijareje i krvi u stolici u onom trenu kada je utvrđeno da je krv u stolici radi hemeroida i kada su Vam dijareje prestale, bez naputka i preporuke specijaliste da je potrebno mirovanje odnosno bolovanje, doktor opće prakse Vam ne može dalje odobravati bolovanje/privremenu nesposobnost za rad. Po mom mišljenju na osnovu dijagnoze otvaranja bolovanja isto je predugo bilo i dopušteno. Vi uvijek možete otvoriti bolovanje na temelju druge bolesti ali, ponavljam nakon pregleda ako Vam specijalist nije dao preporuku bolovanja isto ne možete produžavati. Također, imajte na umu da Vaš poslodavac može od Vas zatražiti izvanredni liječnički pregled, ako se na istom utvrdi da ste trajno nesposobni za posao radi kombinacija autoimunih bolesti itd., poslodavac Vam može prekinuti radni odnos temeljem osobno uvjetovanog otkaza.
    Nemojte se osjećati napadnuto, samo Vam želim skrenuti pažnju da svi uključeni imaju određena prava i obveze. Pa tako i liječnik opće prakse ne smije i za produženje bolovanja bez preporuke može biti kažnjen. A što se tiče verbalne komunikacije liječnika na početku sam Vam naveo kome se obratiti. Lp
  3. Sviđa mi se
    MsBourne je reagirao na Željac047 u Teske tjelesne ozljede   
    Poštovani, moje iskreno mišljenje je da baš i niste u zavidnoj situaciji, jer ste svojim ovakvim ponašanjem (postupkom) počinili više KD-a, a olakotna okolnost Vam nije to što navodite da Vam je izbio zub, pa da i je tako trebali ste ga prijaviti, a ne sami rješavati problem, poglavito ne na način na koji ste to izveli... 
    I još jedan Vaš navod je kontradiktoran, navodite da ste uzeli nož za samoobranu, a odlazite u njegov privatni prostor kako bi se obračunali sa njim, i na kraju, kad je on otišao, pobjegao, trebali ste se udaljiti, manje štete po Vas, a ne se razračunavati sa njegovom majkom i sestrom.. 
    Ja se ispričavam, jer Vam se zasigurno neće svidjeti moje mišljenje, ali to je, jednostavno, realnost, nikada nitko  i ni u kojem slučaju, nesmije uzimati pravdu u svoje ruke, već prijaviti nadležnim institucijama koje će znati adekvatno postupiti i riješiti nastali problem.. 
    Oprostite, samo iznosim svoje mišljenje, a sud je taj koji će donijeti odluku.. 
    Ja Vam želim sreću i da to prođe što bezbolnije po Vas. 
  4. Sviđa mi se
    MsBourne je dobio reakciju od stradivari u Parkiranje ispred garaže u svom vlasništvu   
    Mozete otici do ureda komunalnog redarstva ili uputiti pisani prigovor na kaznu uz koji prilazete dokaze da ste vlasnik vozila, kao i da ste vlasnik garaza te da ste se zadrzali privremeno na kolniku. Prilozite i nacrt iz kojeg je vidljivo da se radi o slijepoj ulici, tako da svojim zadrzavanjem ne ometate pristup ili prolaz u hitnim situacijama (za potrebe vozila hitne, policije, vatrogasaca itd.)
  5. Sviđa mi se
    MsBourne je reagirao na novi2020 u Eos matrix   
    Ako radniku isplaćujete plaću preko računa ( a sigurno isplaćujete ) niste dužni provoditi ovrhu na plaći.
     
    Ovo im pošaljite:
     
    OČITOVANJE NA ZAHTJEV ZA PROVEDBU OVRHE
    Poštovani,
    dana _________ naša firma je zaprimila od Vaše strane zahtjev za provedbu ovrhe na teret našeg
    djelatnika, gospodina/gospođe ____________ .
    Sukladno čl. 197. Ovršnog zakona (Narodne novine, br. 112/12, 25/13, 93/14, 55/16, 73/17):
    „(1) Rješenjem o ovrsi na plaći određuje se pljenidba određenoga dijela plaće i nalaže se poslodavcu
    koji ovršeniku ne isplaćuje plaću na račun kod banke da novčani iznos za koji je određena ovrha
    isplati odnosno isplaćuje ovrhovoditelju nakon pravomoćnosti toga rješenja.
    (2) Iznimno od odredbe stavka 1. ovoga članka, sud će rješenjem o ovrsi na plaći odrediti pljenidbu
    određenoga dijela plaće i naložiti poslodavcu koji ovršeniku isplaćuje plaću na račun kod banke da
    novčani iznos za koji je određena ovrha radi namirenja tražbine po osnovi zakonskoga uzdržavanja,
    naknade štete nastale po osnovi narušenja zdravlja ili smanjenja, odnosno gubitka radne sposobnosti
    i naknade štete po osnovi izgubljenoga uzdržavanja zbog smrti davatelja uzdržavanja isplati odnosno
    isplaćuje ovrhovoditelju nakon pravomoćnosti toga rješenja.
    (3) Rješenje o ovrsi odnosi se i na povećanje plaće do kojega dođe nakon dostave rješenja o ovrsi“.
    Kako naša firma isplaćuje plaću gospodinu/gospođi ________________ na račun kod banke, a
    ovršna isprava ne odnosi se na tražbinu navedenu u čl. 197. st. 2. Ovršnog zakona, pozivamo
    Vas da se sukladno zakonu obratite nadležnom tijelu, odnosno financijskoj Agenciji, radi
    provedbe ovrhe.
    U tom smislu Vas pozivamo da napravite uvid u sudsku praksu:
    ŽS Split, Gž Ovr-150/2020-2 od 24. travnja 2020.
    ŽS Zadar, Gž Ovr-19/2019-2 od 16. siječnja 2019.
    ŽS Rijeka, Gž Ovr-810/2018-2 od 25. listopada 2018.
    ŽS Pula, Gž Ovr-124/2018-2 od 17. travnja 2018.
  6. Sviđa mi se
    MsBourne je reagirao na Adacta adacta u Eos matrix   
    Može li ovrhovoditelj koji ima pravomoćno rješenje o ovrsi koja je određena općenito na imovini ovršenika (na cjelokupnoj imovini) sam odrediti na kojem će predmetu ovrhe tražiti provedbu ovrhe radi namirenja njegove tražbine pa slijedom toga odmah zatražiti sudsku ovrhu ili je prije traženja sudske ovrhe dužan pokušati svoju ovrhu provesti na predmetu ovrhe na kojem je moguće provesti izvansudsku ovrhu (tražbina na računu kod banke, stalno novčano primanje ovršenika).“
    Odgovor: po ocjeni ovog suda odredba čl. 252.h. (sada čl. 285.) ne daje ovrhovoditelju pravo da, bez da je pokušao svoje potraživanje ostvariti izvansudskim putem temeljem odredbe čl. 252.h. OZ-a (sada čl. 285.), pa i kada je ovrha predložena općenito na imovini ovršenika i bez da je sudu ponudio dokaze da je taj put ovrhe bezuspješan, odmah traži od suda provedbu ovrhe putem suda određujući kao predmet ovrhe onaj predmet na kojem nije moguće provesti izvansudsku ovrhu. Ovo i stoga što prije svega u postupku kada je ovrhovoditelj pravna osoba i ovršenik je pravna osoba saznanje o banci i računu ovršenika ulazi u redovno poslovanje ovrhovoditelja pa njegovo obraćanje banci ovršenika u postupku izvansudske ovrhe sukladno odredbi čl. 252.g.(sada čl. 284.) OZ-a i predočenje sudu dokaza da je izvansudska ovrha pokušana za ovrhovoditelja ne predstavlja nerazumnu procesnu prepreku s jedne strane, a također tako se u cijelosti i poštuje načelo ovršnog postupka sadržano u čl. 6. OZ-a prema kojem se prilikom provedbe ovrhe treba voditi računa da ovrha za ovršenika bude što manje nepovoljna
  7. Sviđa mi se
    MsBourne je reagirao na Sanela Senjanin u Eos matrix   
    Hvala Vam puno. Idem do kraja💪
  8. Sviđa mi se
    MsBourne je reagirao na drot13 u Kazna za parking   
    Sudac/sutkinja ti neće ni dozvoliti iskaz u tom smjeru, jer nije bitno za prekršaj, a kazna će biti...
  9. Zbunjen
    MsBourne je reagirao na Jopa05 u Problem s B2 Kapital   
    Večer, ako mi može netko dati nekakav savjet što učiniti. 
    Dakle, B2kapital naziva moju mamu 2013g. da je moj tata 2000g. u banci otvorio račun(ne znam koja banka, a tata poginio u stravičnoj nesreći 2010g.) da je ona dužna ne znam koliko su tad rekli, a na račun nikada ništa nije uplačivano, ona im kaže kako njega nema, da je poginio 2010.g i da ona zato uopće nije ni znala kao  što je tako i bilo, niti zna zašto ga je otvorio, a nije nikada ništa na njemu bilo i oni kažu da pošalje smrtni list i tako ona i napravi i mir sve do ovog ljeta, znači 2020.g oni opet zovu da smo dužni oko 2000kn i traže ostalu djecu, ne samo mamu,  kao da se uključe u taj dug da se vrati i mi opet pričamo isto, kažemo kako je to već prošlo 20g i da smo im dostavili smrtni list kako su i tražili ali ne oni ne odustaju, znači cijelo ljeto zovu svaki dan, da bi na kraju rekli kako smo sad dužni 3200kn, neki dan smo im se izbrojali i rekli su kako će nas sve blokirati i sada više ne zovu. Što nam je činiti? 🤔
  10. Hvala
    MsBourne je dobio reakciju od Legsle u Etaziranje i okucnica   
    Moguće je jer to ovisi o Međuvlasničkom ugovoru i etažnom elaboratu ali su moguće i promjene ukoliko ih dogovorite. Malo je teško dati ovako paušalni odgovor bez uvida u ZK i dokumentaciju koju posjedujete.
  11. Sviđa mi se
    MsBourne je reagirao na ksa W123 u Rad za stranu firmu bez predstavništva - kako legalizirati   
    Prokurist je skoro pa identična funkcija direktora sa 98% istih ovlasti tako da nemate potrebe za imenovanjem direktora. 
     
  12. Hvala
    MsBourne je dobio reakciju od drot13 u Rad za stranu firmu bez predstavništva - kako legalizirati   
    Pa sve su to legalni načini. Ako ideš preko Upwork, tada ta platforma plaća porez za tebe, možeš i preko paušalnog obrta. Ovo je više pitanje za knjigovođe, nego za pravnike. Što je najbolje odabrati je pitanje koje ovisi o tome koliko bi mjesečno radio, koliko bi to bilo na godišnjoj razini, koliki promet očekuješ itd.
  13. Hvala
    MsBourne je dobio reakciju od drot13 u Financijski leasing - što kad se ne može plaćati rata automobila?   
    Upravo tako. Ali najbolje da direktno pitate još jednom leasing kuću kod koje ste uzeli vozilo, da oni nemaju neka svoja sitna slova. A što se prakse tiče, samo vratite vozilo i gotovo.
  14. Hvala
    MsBourne je dobio reakciju od drot13 u Financijski leasing - što kad se ne može plaćati rata automobila?   
    Nemate skrivenih troškova ako vozilo vratite po ugovoru u slučaju neplaćanja. Druga opcija je da uzmete neki gotovinski kredit i isplatite ostatak vrijednosti, pa na taj način zadržite vozilo.
    "skrivene troškove" možete očekivati samo ako prestanete plaćati i vozilo ne vratite.
  15. Sviđa mi se
    MsBourne je dobio reakciju od G-man u COVID testiranje   
    Jeste. Vi idete na poslovni put u ime i za račun firme, a ne vlastiti. Firma je dužna osigurati uvjete koji su potrebni za odlazak u drugu zemlju (kao npr. viza), u suprotnom se ne može zahtijevati od vas da o vlastitom trošku ispunjavate uvjete za odlazak na poslovni put, uključujući i putne troškove, sredstvo kojim ćete se odvesti (vlak, avion, vozilo..) itd.
  16. Sviđa mi se
    MsBourne je reagirao na Adacta adacta u Zastara ovrhe   
    Mislim da može držati i duže od 3 godine ovrhu na novčanim sredstvima i ponavljati ukoliko postoji pravomočnost tj., ovršno rješenje i tebe se neče obavještavati na ništa. Bitno ti je da  nemaš uplate na računu, pa sudac nakon proteka vremena odbaci prjedlog ili pizove ovrhovoditelha da u roku tome i tome opet primjeni ili promjeni ovrhu. 
  17. Sviđa mi se
    MsBourne je reagirao na drot13 u Lokacije kamera za nadzor prometa   
    Nemaš brige, kamere ne snimaju prolazak kroz crveno.
  18. haha
    MsBourne je reagirao na anatea u Lokacije kamera za nadzor prometa   
    Hvala puno. Skinuli ste mi brigu sa vrata... Još malo pa bih odustala od vožnje Večeras možda normalno i zaspim Hvala!
  19. Sviđa mi se
    MsBourne je reagirao na Sunčana strana ulice u Ovrha i nasljedstvo   
    Ne mogu! Potencijalno, ali samo potencijalno je moguća ovrha nekretnine za POJEDINAČNU GLAVNICU duga veću od 20 000 kn prema važećem Ovršnom zakonu! Dakle ovrha nekretnine bi bila moguća samo od vjerovnika koji potražuje 30 000 kn i to pod uvjetom da je u tom iznosu više od 20 000 glavnični iznos (bez kamata)! Čak i u tom slučaju sud na zahtjev ovršenika može zabraniti ovrhu jedine nekretnine u kojoj stanuje AKO je iznos duga nesrazmjeran vrijednosti nekretnine, zapravo ako nekretnina vrijedi puno više nego je obveza po ovrsi! 
    To je regulirano Zakonom o izmjenama i dopunama Ovršnog zakona iz 2017. godine člankom 15 a koji se odnosi na dopunu članka 80 Ovršnog zakona tako da dodaje članak 80 b.
    Ostala imovina, zemljišta, šume, automobili i motocikli kao i ostale pokretnine podložne su ovrsi! "Pametan" i lucidan dužnik može prevenirati takav razvoj događaja "prijenosom" ili prodajom imovine na vrijeme, prije smrti i ostavinske rasprave! 😎🙂
    Ostatak novca, kad se podmiri dugovanje po ovrsi i troškovi ovrhe, uplaćuje se ovršeniku!
  20. Zbunjen
    MsBourne je reagirao na Borbena7 u Ovrha i nasljedstvo   
    Ako je tko ovdje neoprezan, onda ste to Vi. Jednostavno neutemeljeno dajete lažnu nadu korisniku, a kako su u pitanju ovrhe na nekretnini, to je vrlo opasno.
    I radije se držimo teme nego komentiranja drugih, to možemo na pp.
  21. Sviđa mi se
    MsBourne je reagirao na Sunčana strana ulice u Ovrha i nasljedstvo   
    Poštovana Borbena7, neoprezno upotrebljavate izraz "netočno" iako ne znate sve pojedinosti slučaja a posebno kad su ovrhe pokrenute. Podsjećam Vas da je od izmjena Ovršnog zakona proteklo gotovo 3 godine i da je moguće da sve ovrhe datiraju iz tog perioda! Zahtjev ili žalba? Prihvaćam primjedbu iako u konkretnom slučaju terminologija ne igra nikakvu ulogu!  Iz pitanja aki_89 vidljivo je da se radi o ovrhama različitih ovrhovoditelja a s obzirom da se radi o budućem potencijalnom stjecanju nekretnine ovršenik može jednostavno osujetiti ovrhu na nekretnini na način kako sam opisao! 😉
  22. Sviđa mi se
    MsBourne je reagirao na G-man u Očuh silovao maloljetnicu, ostala trudna   
    Ovo će biti vrlo, vrlo kompliciran slučaj, ne samo zbog težine i brojnosti djela, već i različitih Kaznenih zakona, koji će se moguće primijeniti. Nastavno ću navesti i pokušati argumentirati svoje viđenje.
    Prije svega, treba naglasiti kako će se na sva silovanja počinjena do 31/12/2012 primijeniti raniji Kazneni zakon (NN 1997 pa sve do 2011) kao blaži zakon. Po navedenom zakonu (koji inače nije bio baš najbolji po pitanju regulative spolnih delikata), a obzirom na dob žrtve prilikom počinjenja prvog djela (15 godina) u obzir dolazi kvalificirani oblik kaznenog djela silovanja iz čl. 188. st. 4. u vezi st. 1. KZ-a, za koje je zapriječena kazna zatvora u rasponu od 3-15 godina (možda i stavak 5., ali to ovisi o nalazu vještaka psihijatra). Nažalost, po režimu ranijeg KZ-a, postojala je mogućnost konstrukcije koncepta produljenog kaznenog djela u slučaju počinjenja istih/istovrsnih djela počinjenih na štetu iste žrtve (čak i kod spolnih delikata!), pa bi počinitelj u tom pogledu odgovarao za jedno produljeno kazneno djelo silovanja, kako je opisano. Kazna ostaje identična, neovisno o broju silovanja u konceptu, dakle u rasponu od 3-15 godina.
    Za silovanja nakon 01/01/2013 u primjenu dolazi aktualni Kazneni zakon, koji je stvari postavio bitno drukčije. Prije svega, isključena je mogućnost formiranja koncepta produljenog kaznenog djela kod spolnih delikata (i to posve opravdano), stoga ćemo ovdje imati stjecaj kaznenih djela (onoliko koliko je bilo čina silovanja). Glede samih djela, po meni, u obzir dolazi stjecaj teških kaznenih djela protiv spolne slobode iz čl. 154. st. 2. u vezi st. 1. t. 1., 2. i 7. KZ-a (točka 7. za slučaj kada je žrtva ostala trudna, jer koliko sam vas shvatio to je bilo negdje tijekom 2013.). Za svako od ovih djela zapriječena je kazna zatvora u rasponu 5-15 godina i u tom rasponu će se odrediti za svako pojedino djelo, a kroz primjenu odredaba o stjecaju, jedinstvena kazna ima jedini limit u općem zakonskom maksimumu od 40 godina.
    Glede nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih stvari iz čl. 331. st. 1. KZ-a, zapriječena je kazna zatvora u trajanju od 3 mjeseca do 3 godine.
    Za stjecaj dva kaznena djela prijetnje iz čl. 139. st. 3. u vezi st. 2. KZ-a (ili dva kaznena djela iz čl. 139. st. 2. KZ-a), za pojedino kazneno djelo zapriječena je kazna zatvora u rasponu od 6 mjeseci do 5 godina (st. 3.) odnosno od 3 mjeseca do 3 godine (stavak 2.).
    Dakle sveukupno, ovdje bi se radilo o stjecaju produljenog kaznenog djela silovanja (prema ranijem KZ-u), više teških kaznenih djela protiv spolne slobode (onoliko koliko je bilo čina silovanja), nedozvoljenog posjedovanja oružja i dva kaznena djela prijetnje - maksimalna kazna može iznositi 40 godina zatvora i osobno bih je izrekao u toj visini ili vrlo blizu iste ovisno o svim okolnostima slučaja (iako će vjerojatno VSRH ili VKS to smanjiti, pa bude u rasponu od 25-35 godina).
    Sve u svemu, vrlo kompliciran slučaj, zbog brojnosti djela i različitih zakona, a obrana će vjerojatno ići u smjeru (uz poricanje pretpostavljam) da nije bilo uporabe sile ili izravne prijetnje, već da je to sve bilo dobrovoljno, što bi moglo osjetno "spustiti" kvalifikaciju i posljedično visinu kazne. Nadam se da se to ipak neće desiti i da će ŽDO uspjeti dokazati svoje tvrdnje iz optužnice.
    Najbitnija stvar je da se djelo prijavilo i da se spriječi daljnje zlostavljanje. Takvi "ljudi" nemaju mjesta u "slobodnom" svijetu već zaslužuju da budu zatvoreni.
    I možda ću si ovime uzeti malo više slobode doli mi pripada, ali na mjestu DO-a, ja bih pokrenuo i postupak protiv majke, koja ne može reći da nije bila svjesna što joj se događa pod vlastitim krovom u vlastitoj obitelji čitavih 10 godina. Nju treba procesuirati za primjer drugima u similarnoj situaciji, jer za ovakvo što nikad nema opravdanja. Niti će ikad biti moguć 100%-tni oporavak mladog života.
  23. haha
    MsBourne je reagirao na Franjo Josip u European business number - prijevara   
    Meni je uspjelo, uz malo truda: uopće nisam reagirao na njihove prijetnje. Jako mi nedostaju.
    Ovo me podsjeća na vic u kojem liječnik tješi pacienta sa sifilisom: "Operacija nije potrebna, sam će otpasti."
  24. Sviđa mi se
    MsBourne je dobio reakciju od masterdisaster u Provala u dio nekretnine pod idealnom diobom   
    Otkljucate sobe i koristite, a njene stvari spremite tako da vas ne bi tuzila da ste joj nesto otudjili i onda ce ili pregovarati ili cekati zajedno s vama sudsko rjesenje.
  25. Hvala
    MsBourne je dobio reakciju od Ornela75 u Ispravljanje grešaka   
    Uobicajena praksa je 2% koliko znam ali javit ce vam se jos netko s odgovorom. Mislim da je cak neki propisani maksimum bio 6% za kompletno posredovanje i papirologiju.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija