Jump to content

MsBourne

Korisnik
 • Broj objava

  190
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 • Osvojio dana

  6

Aktivnosti reputacije

 1. Sviđa mi se
  MsBourne je dobio reakciju od G-man u COVID testiranje   
  Jeste. Vi idete na poslovni put u ime i za račun firme, a ne vlastiti. Firma je dužna osigurati uvjete koji su potrebni za odlazak u drugu zemlju (kao npr. viza), u suprotnom se ne može zahtijevati od vas da o vlastitom trošku ispunjavate uvjete za odlazak na poslovni put, uključujući i putne troškove, sredstvo kojim ćete se odvesti (vlak, avion, vozilo..) itd.
 2. Sviđa mi se
  MsBourne je reagirao na Adacta adacta u Zastara ovrhe   
  Mislim da može držati i duže od 3 godine ovrhu na novčanim sredstvima i ponavljati ukoliko postoji pravomočnost tj., ovršno rješenje i tebe se neče obavještavati na ništa. Bitno ti je da  nemaš uplate na računu, pa sudac nakon proteka vremena odbaci prjedlog ili pizove ovrhovoditelha da u roku tome i tome opet primjeni ili promjeni ovrhu. 
 3. Sviđa mi se
  MsBourne je reagirao na drot13 u Lokacije kamera za nadzor prometa   
  Nemaš brige, kamere ne snimaju prolazak kroz crveno.
 4. Haha
  MsBourne je reagirao na anatea u Lokacije kamera za nadzor prometa   
  Hvala puno. Skinuli ste mi brigu sa vrata... Još malo pa bih odustala od vožnje Večeras možda normalno i zaspim Hvala!
 5. Sviđa mi se
  MsBourne je reagirao na Sunčana strana ulice u Ovrha i nasljedstvo   
  Ne mogu! Potencijalno, ali samo potencijalno je moguća ovrha nekretnine za POJEDINAČNU GLAVNICU duga veću od 20 000 kn prema važećem Ovršnom zakonu! Dakle ovrha nekretnine bi bila moguća samo od vjerovnika koji potražuje 30 000 kn i to pod uvjetom da je u tom iznosu više od 20 000 glavnični iznos (bez kamata)! Čak i u tom slučaju sud na zahtjev ovršenika može zabraniti ovrhu jedine nekretnine u kojoj stanuje AKO je iznos duga nesrazmjeran vrijednosti nekretnine, zapravo ako nekretnina vrijedi puno više nego je obveza po ovrsi! 
  To je regulirano Zakonom o izmjenama i dopunama Ovršnog zakona iz 2017. godine člankom 15 a koji se odnosi na dopunu članka 80 Ovršnog zakona tako da dodaje članak 80 b.
  Ostala imovina, zemljišta, šume, automobili i motocikli kao i ostale pokretnine podložne su ovrsi! "Pametan" i lucidan dužnik može prevenirati takav razvoj događaja "prijenosom" ili prodajom imovine na vrijeme, prije smrti i ostavinske rasprave! 😎🙂
  Ostatak novca, kad se podmiri dugovanje po ovrsi i troškovi ovrhe, uplaćuje se ovršeniku!
 6. Zbunjen
  MsBourne je reagirao na Borbena7 u Ovrha i nasljedstvo   
  Ako je tko ovdje neoprezan, onda ste to Vi. Jednostavno neutemeljeno dajete lažnu nadu korisniku, a kako su u pitanju ovrhe na nekretnini, to je vrlo opasno.
  I radije se držimo teme nego komentiranja drugih, to možemo na pp.
 7. Sviđa mi se
  MsBourne je reagirao na Sunčana strana ulice u Ovrha i nasljedstvo   
  Poštovana Borbena7, neoprezno upotrebljavate izraz "netočno" iako ne znate sve pojedinosti slučaja a posebno kad su ovrhe pokrenute. Podsjećam Vas da je od izmjena Ovršnog zakona proteklo gotovo 3 godine i da je moguće da sve ovrhe datiraju iz tog perioda! Zahtjev ili žalba? Prihvaćam primjedbu iako u konkretnom slučaju terminologija ne igra nikakvu ulogu!  Iz pitanja aki_89 vidljivo je da se radi o ovrhama različitih ovrhovoditelja a s obzirom da se radi o budućem potencijalnom stjecanju nekretnine ovršenik može jednostavno osujetiti ovrhu na nekretnini na način kako sam opisao! 😉
 8. Sviđa mi se
  MsBourne je reagirao na G-man u Očuh silovao maloljetnicu, ostala trudna   
  Ovo će biti vrlo, vrlo kompliciran slučaj, ne samo zbog težine i brojnosti djela, već i različitih Kaznenih zakona, koji će se moguće primijeniti. Nastavno ću navesti i pokušati argumentirati svoje viđenje.
  Prije svega, treba naglasiti kako će se na sva silovanja počinjena do 31/12/2012 primijeniti raniji Kazneni zakon (NN 1997 pa sve do 2011) kao blaži zakon. Po navedenom zakonu (koji inače nije bio baš najbolji po pitanju regulative spolnih delikata), a obzirom na dob žrtve prilikom počinjenja prvog djela (15 godina) u obzir dolazi kvalificirani oblik kaznenog djela silovanja iz čl. 188. st. 4. u vezi st. 1. KZ-a, za koje je zapriječena kazna zatvora u rasponu od 3-15 godina (možda i stavak 5., ali to ovisi o nalazu vještaka psihijatra). Nažalost, po režimu ranijeg KZ-a, postojala je mogućnost konstrukcije koncepta produljenog kaznenog djela u slučaju počinjenja istih/istovrsnih djela počinjenih na štetu iste žrtve (čak i kod spolnih delikata!), pa bi počinitelj u tom pogledu odgovarao za jedno produljeno kazneno djelo silovanja, kako je opisano. Kazna ostaje identična, neovisno o broju silovanja u konceptu, dakle u rasponu od 3-15 godina.
  Za silovanja nakon 01/01/2013 u primjenu dolazi aktualni Kazneni zakon, koji je stvari postavio bitno drukčije. Prije svega, isključena je mogućnost formiranja koncepta produljenog kaznenog djela kod spolnih delikata (i to posve opravdano), stoga ćemo ovdje imati stjecaj kaznenih djela (onoliko koliko je bilo čina silovanja). Glede samih djela, po meni, u obzir dolazi stjecaj teških kaznenih djela protiv spolne slobode iz čl. 154. st. 2. u vezi st. 1. t. 1., 2. i 7. KZ-a (točka 7. za slučaj kada je žrtva ostala trudna, jer koliko sam vas shvatio to je bilo negdje tijekom 2013.). Za svako od ovih djela zapriječena je kazna zatvora u rasponu 5-15 godina i u tom rasponu će se odrediti za svako pojedino djelo, a kroz primjenu odredaba o stjecaju, jedinstvena kazna ima jedini limit u općem zakonskom maksimumu od 40 godina.
  Glede nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih stvari iz čl. 331. st. 1. KZ-a, zapriječena je kazna zatvora u trajanju od 3 mjeseca do 3 godine.
  Za stjecaj dva kaznena djela prijetnje iz čl. 139. st. 3. u vezi st. 2. KZ-a (ili dva kaznena djela iz čl. 139. st. 2. KZ-a), za pojedino kazneno djelo zapriječena je kazna zatvora u rasponu od 6 mjeseci do 5 godina (st. 3.) odnosno od 3 mjeseca do 3 godine (stavak 2.).
  Dakle sveukupno, ovdje bi se radilo o stjecaju produljenog kaznenog djela silovanja (prema ranijem KZ-u), više teških kaznenih djela protiv spolne slobode (onoliko koliko je bilo čina silovanja), nedozvoljenog posjedovanja oružja i dva kaznena djela prijetnje - maksimalna kazna može iznositi 40 godina zatvora i osobno bih je izrekao u toj visini ili vrlo blizu iste ovisno o svim okolnostima slučaja (iako će vjerojatno VSRH ili VKS to smanjiti, pa bude u rasponu od 25-35 godina).
  Sve u svemu, vrlo kompliciran slučaj, zbog brojnosti djela i različitih zakona, a obrana će vjerojatno ići u smjeru (uz poricanje pretpostavljam) da nije bilo uporabe sile ili izravne prijetnje, već da je to sve bilo dobrovoljno, što bi moglo osjetno "spustiti" kvalifikaciju i posljedično visinu kazne. Nadam se da se to ipak neće desiti i da će ŽDO uspjeti dokazati svoje tvrdnje iz optužnice.
  Najbitnija stvar je da se djelo prijavilo i da se spriječi daljnje zlostavljanje. Takvi "ljudi" nemaju mjesta u "slobodnom" svijetu već zaslužuju da budu zatvoreni.
  I možda ću si ovime uzeti malo više slobode doli mi pripada, ali na mjestu DO-a, ja bih pokrenuo i postupak protiv majke, koja ne može reći da nije bila svjesna što joj se događa pod vlastitim krovom u vlastitoj obitelji čitavih 10 godina. Nju treba procesuirati za primjer drugima u similarnoj situaciji, jer za ovakvo što nikad nema opravdanja. Niti će ikad biti moguć 100%-tni oporavak mladog života.
 9. Haha
  MsBourne je reagirao na Franjo Josip u European business number - prijevara   
  Meni je uspjelo, uz malo truda: uopće nisam reagirao na njihove prijetnje. Jako mi nedostaju.
  Ovo me podsjeća na vic u kojem liječnik tješi pacienta sa sifilisom: "Operacija nije potrebna, sam će otpasti."
 10. Sviđa mi se
  MsBourne je dobio reakciju od masterdisaster u Provala u dio nekretnine pod idealnom diobom   
  Otkljucate sobe i koristite, a njene stvari spremite tako da vas ne bi tuzila da ste joj nesto otudjili i onda ce ili pregovarati ili cekati zajedno s vama sudsko rjesenje.
 11. Hvala
  MsBourne je dobio reakciju od Ornela75 u Ispravljanje grešaka   
  Uobicajena praksa je 2% koliko znam ali javit ce vam se jos netko s odgovorom. Mislim da je cak neki propisani maksimum bio 6% za kompletno posredovanje i papirologiju.
 12. Sviđa mi se
  MsBourne je reagirao na Spitfire u Problem s B2 Kapital   
  Borbena je pojasnila opcije a ja bih se osobno u ovakovom slučaju držao zastare. Poslao im preporučeno s povratnicom dopis gdje se pozivam na zastaru toga potraživanja temeljem čl.84 st.2 i 225 Zakona o obveznim odnosima, da prestanu s uznemiravanjem pozivima te ako imaju što za predložiti ili ponovno poslati prijedlog za ovrhu neka to izvole napraviti na novu adresu.
  No problem je što mi se čini da ste im do sada otkrili previše toga, te poznavajući modus operandi tvrtki za naplatu potraživanja ne bi me čudilo da ponovno pokrenu ovrhu, naravno na staru adresu gdje je pitanje ima li tko to primiti i obavijestiti vas da bi mogli uložiti prigovor, pa sjesti na račun za cijeli iznos a vi se poslije mućite sa žalbom izvan roka...Poradi toga sam naglasio ono o ne pristajanju povlačenja tužbe.   
 13. Zbunjen
  MsBourne je dobio reakciju od Borbena7 u Redoslijed naplate ovrha   
  Čl. 284. st.4 Ovrsnog zakona

  Mislim da poslodavac treba SVEA uputiti dopis i uputiti ih na Agenciju. Cesto se desava da ovrhe koje idu tako direktno na ovrsitelja ne budu zavedene uredno, pa ovrsitelj pred sudom u neko doba zahtijeva puni iznos kao da nikada nista nije uplaceno, zato Zakon i predvidja da se sve ovrhe provode preko Agencije kako ne bi bilo zlouporabe.
  Pravne savjete ipak trazite kod odvjetnika, jer ni odvjetnici ne daju racunovodstvene savjete.
 14. Zbunjen
  MsBourne je dobio reakciju od Borbena7 u Redoslijed naplate ovrha   
  Temeljem kojeg zakona se naslo uporiste za ovo????
  Jedina obveza poslodavca jeste da napravi ispravan obracun i sredstva uplati na tekuci odnosno zasticeni racun, a posao provedbe ovrhe iskljucivo provodi Agencija.

  Novcana sredstva su sva primnaja u novcu neovisno o kojem izvoru se radi - najam, prodaja, placa itd.
 15. Zbunjen
  MsBourne je dobio reakciju od Borbena7 u Redoslijed naplate ovrha   
  Da jer je Agencija iskljucivo ovlastena za provedbu ovrhe, a ukoliko ih ometate u njihovom poslovanju nije iskljuceno da ne bi poslodavac bio sankcioniran jer provodi ovrhu samostalno. 
  Kao sto sam rekla, SVEA je kao punomocnik imala i ima pravo staviti se u red kod Agencije.
 16. Zbunjen
  MsBourne je dobio reakciju od Borbena7 u Redoslijed naplate ovrha   
  Tako je. Sukladno članku 7. Zakona o provedbi ovrhe na novcanim sredstvima a svako postupanje koje se ne izvrsi prema navedenom clanku moze biti sankcionirano prema clanku 27. stavak 1 podstavak 2. navedenog zakona (pa s time upoznajte poslodavca) kao i to da je SVEA imala pravo sukladno clanku 5. stavak 9 podnijeti novi zahtjev pred Agencijom.
 17. Zbunjen
  MsBourne je dobio reakciju od Borbena7 u Redoslijed naplate ovrha   
  Redoslijed naplate uvijek ide prema ocevidniku kod FINAe. Nakon sto je RBA brisana iz ocevidnika, a kako je SVEA preuzela, mogli su uredno po preuzimanju upisati se u ocevidnik.
 18. Sviđa mi se
  MsBourne je reagirao na Matrix u Sanacija krovišta   
  Prema čl. 39. Zakona o vlasništvu i drugim stvarnim pravima, svaki suvlasnik ima pravo sudjelovati u odlučivanju o svemu što se tiče stvari koja je u suvlasništvu  zajedno s ostalim suvlasnicima. 
  Kad je neki suvlasnik poduzeo posao glede suvlasničke stvari bez potrebne
  suglasnosti ostalih, primjenjuju se pravila o poslovodstvu bez naloga. 
  Poslovodstvo bez naloga regulirano je odredbama članka 1121.-1129. Zakona o
  obveznim odnosima, pa suvlasnik-ci koji je poduzeo posao bez potrebne suglasnosti ima prava poslovođe bez naloga. No, isto tako, prema
  navedenim odredbama, suvlasnik, kao poslovođa bez naloga, pri poduzimanju
  opisanog popravka ima i određene obveze kojih se morao pridržavati (čl. 1122. i 1123. Zakona o obveznim odnosima). 
  Ako nema drukčijeg sporazuma, u skladu s člankom 38. stavak 2. ZV-a, ostali su suvlasnici dužni snositi troškove za održavanje nekretnine razmjerno veličini svojih suvlasničkih dijelova, pa tako i u ovom slučaju glede popravke krovišta. 
  Naknadu od ostalih suvlasnika, suvlasnik-poslovođa bez naloga može potraživati u roku pet godina  od dovršetka radova, odnosno polaganja računa, u smislu članka 1122. stavak 2. Zakona o obveznim odnosima. 
 19. Sviđa mi se
  MsBourne je reagirao na Spitfire u Potres u Zg i predugovor o kupovini nekretnine   
  Kako navodite
  nekakova potvrda investitora vam nešto i ne znaći. Jedina potvrda je li se što desilo s građevinom u smislu temeljnih zahtjeva za istu, posebno mehaničke otpornosti i stabilnosti, biti će tehnički pregled pri izdavanju Uporabne dozvole gdje će se i utvrditi postoji li nedostatak zbog kojeg građevina ne ispunjava jedan ili više temeljnih zahtjeva te može li se taj nedostatak otkloniti. Eventualno na osnovu toga bi mogli zahtjevati smanjenje ugovorenog iznosa pa čak i odustati od kupoprodaje ukoliko se poradi tih nedostataka ne može dobiti Uporabna dozvola bez izmjene i/ili dopune građevinske dozvole ili glavnog projekta.
 20. Hvala
  MsBourne je reagirao na Elleny u Redoslijed naplate ovrha   
  Zahvaljujem na iscrpnim odgovorima. Pokušat ću upoznati poslodavca na ovim tumačenjima. Ukoliko ih ne prihvati, zatražit ću pomoć odvjetnika. Hvala vam od srca i svako dobro.
 21. Hvala
  MsBourne je dobio reakciju od drot13 u Redoslijed naplate ovrha   
  Temeljem kojeg zakona se naslo uporiste za ovo????
  Jedina obveza poslodavca jeste da napravi ispravan obracun i sredstva uplati na tekuci odnosno zasticeni racun, a posao provedbe ovrhe iskljucivo provodi Agencija.

  Novcana sredstva su sva primnaja u novcu neovisno o kojem izvoru se radi - najam, prodaja, placa itd.
 22. Hvala
  MsBourne je dobio reakciju od drot13 u Neovlašteno zatvaranje i otvaranje plina u stambenoj zgradi   
  Morali bi imati Pravilnik o nacinu pristupa snimkama s video-nadzora, a koji je dostupan svim stanarima. U svakom slucaju mozete zamoliti referenta upravitelja zgrade da izuzme snimke od 22.03. do 02.04.
   
  Zgradu je mogao prijaviti i jos uvijek moze bilo tko od stanara, ne mora to nuzno biti predstavnica stanara. Bez obzira na prve naljepnice, zovite upravitelja zgrade jer su oni duzni koordinirati sa sluzbama i trazite ih da vam se posalje staticar i vjestak koji ce procijeniti ostecenja te sukladno tomu postaviti naljepnicu ukoliko ima potrebe za time.
   
  Hitno zovite plinaru i pojasnite o cemu se radi. Ne morate cekati kraj pandemije jer hitna sluzba plinare svakako radi i svi su na terenu.
 23. Sviđa mi se
  MsBourne je reagirao na drot13 u Korona - zabrana napuštanja mjesta prebivališta - sankcije?   
  Da, takav rascjepkani teritorijalni ustroj nas i na ovaj način udara tamo gdje najviše boli...
 24. Sviđa mi se
  MsBourne je reagirao na Ruby_Danderfluff u Posodavac tuzio radnika nakon sto radnik vise nije u radnom odnosu kod istog   
  U tom slučaju se možete oglušiti na opomenu, postoji mogućnost da samo love u mutnom. Ako ipak dobijete tužbu, u ovom smislu ćete dati odgovor na tužbu, jer se ni meni ne čini da se radi: a) o šteti visine koju bi trebalo utuživati, b) uopće o šteti, nego o normalnom trošku poslovanja.
 25. Sviđa mi se
  MsBourne je reagirao na miroslav6 u korona   
  Zakon o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti govori o izolaciji bolesnih u zdrastvenim ustanovama (SARS je tu spomenut, a COVID-19 je jedan oblik SARS-a), ali i u stanovima, a i u drugim objektima. Izolaciju zdravih, potencijalno bolesnih nisam nasao u zakonu. Ne znam da li se potencijalno bolesna osoba moze okarakterizirati kao bolesna. Samoizolacija zvuci kao da se osoba dobrovoljno izolira, ali mislim da je znacenje ipak da se radi o izolaciji koja nije u zdravstvenoj ili nekoj drugoj ustanovi. A premijer je bas danas izjavio da bi do sredine tjedna trebalo biti izglasano par novih zakona na ovu temu pa pretpostavljam da ce ubaciti i neke stvari koje mozda i nisu bile propisane zakonom. Samoizolacija bi trebala biti nesto normalno u ovom slucaju, iako vidim da niste protiv, nego trazite uporiste u zakonu, bolje i to nego da nas sve pod pretpostavkom da smo bolesni strpaju u bolnice. Ovo mi izgleda kao kad policija pritvara osumnjicenika za neko kazneno djelo. 
  Ova prava na slobodno kretanje, rad, zaradu i ostala koja ste nabrojali su super, ali samo za one koji ostanu zivi. Ni ljudi u zatvoru nemaju pravo na slobodno kretanje, a i neka druga, tako da je u zakonu sve moguce. Siguran sam da postoje i zakoni o nepogodama, ratnim stanjima i ostalom gdje se moze uvesti policijski sat, nekakav vojni rezim i slicno pa pretpostavljam da se mogu i zatvarati ducani i frizeraji (nisam ni ja frizer ), ali je sad vec prekasno da trazim.
  Zato pamet u glavu, nedajte se zaraziti i nemojte zaraziti druge i uzivajte svi sto vise s obitelji i za koji tjedan nadam se, natrag sve po starom. A tamo oko Bozica ocekujem mali baby boom.  I majka Zemlja ce se odmoriti malo od nas, u Kini zrak nikad nije bio cisci za vrijeme epidemije.
  Zanima me i hocemo li nesto nauciti iz svega toga, sad ljudi rade od doma, skole su preko interneta, itd. i sve se organiziralo u par dana ili tjedana, a kad nema epidemije, onda se nista ne moze... Nisam naravno za socijalno distanciranje, ali neke stvari bi se mogle svakako unaprijediti i onda kad nam ne prijeti opasnost od virusa ili neke druge pojave.
×
×
 • Napravi novi...