Jump to content

Ivan86

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je Ivan86 objavio

  1. Hvala za info! Komunikacija s osiguravajućom kućom je bila isključivo pismeno (e-mailom). S bankom, s druge strane, usmeno. Vjerujem da će se sve riješiti mirnim putem, ali bolje biti spreman na sve jer cijela situacija je od početka jako neobična.
  2. Poštovani, Pred nekoliko mjeseci sam bio u banci na razgovoru za stambeni kredit. Zbog problema s papirima vezanim za nekretninu, kredit u konačnici nije ostvaren no neki papiri su u procesu bili pripremljeni. Između ostalog, bankarica je pripremila ugovor o osiguranju nekretnine, tj. dva ugovora jer "prvi je imao grešku pa je napravila ispravljeni". Niti jedan od ta dva ugovora nisam potpisao jer potpisivanje bi došlo na red tek kad bi kredit bio odobren i ako ne bih odabrao neku drugu osiguravajuću kuću, što je i ona potvrdila. No, pred tjedan dana na adresu mi je stigao "Podsjetnik za neplaćenu premiju osiguranja" s nalogom za plaćanje i to za 2 police osiguranja nekretnine vinkulirane u korist banke, bez da mi je prije toga stigao bilo kakav račun. U komunikaciji s osiguravajućom kućom doznao sam da su police ugovorene od strane moje banke i to u razmaku od 4 dana jedna od druge te da će provjeriti jesu li možda greškom aktivirane. Od tada nisam dobio nikakav odgovor s njihove strane, a "podsjetnik" sadrži upozorenje da ukoliko potraživanje ne podmirim u roku 8 dana od primitka, moguće je pokretanje "postupaka osiguratelja utvrđenih Uvjetima osiguranja". Na razgovoru u banci bankarica mi je ponudila da potpišem zahtjev za raskid police osiguranja iako je na stolu ispred sebe imala ugovor koji nikad nisam potpisao?! Bilo kakvo potpisivanje sam odbio. Kako je moguće da na moje ime, bez mojeg odobrenja ili potpisa banka otvori ne jednu, već dvije police osiguranja iste nekretnine koja nije u mojem vlasništvu, niti može biti zbog navedenih problema s papirima? Što biste mi preporučili da poduzmem s obzirom na gore navedeno i koja su moja prava u svemu tome? Može li se osiguravajuća kuća "napraviti blesavom" te unatoč svemu ovršiti moj račun?
  3. Poštovani, U kratkim crtama: u procesu sam kupnje stana nad kojim EOS Matrix ima založno pravo i ovrhu koju je ugovorom o cesiji preuzeo od Addiko banke. S vlasnikom nekretnine sam potpisao predugovor o kupoprodaji nekretnine u kojem piše da uplata ide EOS-u, a ne njemu. Iz EOS-a sam dobio pismo namjere za brisanje založnog prava i ovrhe po primitku uplate (podaci o uplati isti kao u predugovoru). Banka, da bi odobrila stambeni kredit, traži brisanje zaloga i ovrhe, a EOS da bi brisao zalog i povukao ovrhu traži uplatu. Kokoš ili jaje. Ne vjerujem da sam prvi u Hrvatskoj koji kupuje nekretninu na ovaj način pa me zanima ima li tko iskustva kako se ovakve situacije u pravilu rješavaju? Nadam se da nije rješenje samo "druga banka" jer jedna od banaka s kojima sam razgovarao nema problema sa zalogom i ovrhom EOS-a, te su bez problema prihvatili pismo namjere, ali su im uvjeti kredita osjetno lošiji.
  4. Poštovani, U procesu sam ugovaranja kupnje nekretnine kreditom. Moja partnerica s kojom sam u izvanbračnoj vezi također želi sudjelovati u kupnji stana no i stran i kredit će glasiti na mene (vlasništvo 1/1). Njeno sudjelovanje bismo htjeli urediti ugovorom između nas, koji bi me obavezao da joj po završetku otplate kredita upišem postotak vlasništva proporcionalan sredstvima kojima je ona sudjelovala u ulaganjima u stan (kredit + kupnja namještaja). Također, isti ugovor bi trebao definirati da joj sredstva kojima je sudjelovala vraćam u slučaju prekida naše veze prije otplate kredita. Postoji li ugovor koji bi nam ovo omogućio?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija