Jump to content

Viliamvoles1502

Korisnik
  • Broj objava

    13
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je Viliamvoles1502 objavio

  1. Kako i gdje i da li još imam vremena za nešto poduzeti pošto nisam reagirala u roku od 15 dana. Pitam za bilo kakva prava ili komplikacije ili za naknadu sa biroa. Gdje i kako?
  2. Zanima me ako sporazumni otkaz inspektorat rada presudi da je nevaljan kakve benifite bi ja mogla imati i kome bi se prvo treala obratiti da li birou ili odvjetniku?
  3. Pa zar nije sporazumni otkaz dok poslodavac i radnik se sporazume oko otkaza. Pošto ja nisam ni sporazumila a ni potpisala da pristajem na sporazumni otkaz mislim da je nevaljan otkaz. Pitam da li se ne moraju potpisat oboje strane da taj otkaz vrijedi zakonski. Ako se moraju potpisat i poslodavac i radnik onda sigurno je krivotvoren jer ja se nisam potpisala! Pa ne zove se sporazumni otkaz a da samo odlučuje poslodavac ali ako je tako onda sam u krivu
  4. Da napravio sporazumni otkaz bez moga znanja i bez mog potpisa 15.06 a naveo datum otkaza 09.06 jer ja sam komplikacije otvorila 10.06. Njemu je bilo bitno jedino da je ne dobijem prava .
  5. Nemam šta izgubiti već sam dovoljno izgubila. Hvala puno na objašnjenjima
  6. To se sad bude zaključilo dok državni inspektorat donese rješenje .Nisam ja mogla donest rješenje ili kako vi kažete ispravu dali je pravovaljan ili nevaljan otkaz. Pazila bi ja na rokove da me je itko imao uputit ili od biroa rada ili inspektorata rada.
  7. Šta bi bila valjana isprava ak nije dovoljno riješenje od inspektorata da je otkaz nevaljan i da nije bio sporazumni?
  8. Pošto mi je lažirala sporazumni otkaz, da li bar budem imala pravo sa biroa pošto inspektorat bude riješio da je otkaz nepravilian.
  9. Na inspektoratu, njima nije bilo bitno da mi pomognu sa savjetom nego samo da me se riješe. Bar da su mi rekli da ne znaju pa da se sama raspita negdje drugdje. Hvala na odgovoru
  10. Da li bi imalo smisla angažirati odvjetnika i podnijeti tužbu sa tim rješenjem od inspektorata?
  11. Znači dok mi inspektorat rada pošalje rješenje u kojem bude ustanovljeno da je poslodavac nezakonito dao meni otkaz i bude morao platiti kaznu ja sa tim rješenjem ne budem ništa mogla napraviti u svoju korist?
  12. Reagirala jesam ali nisam znala da institucija kao inspektorat rada koji je riješio predmet koji se temelji na MOJEM nezakonitom otkazu bude mogao kazniti tog poslodavca. Znači u korist Države poslodavac je kriv ,a u moju korist koja je i bila svrha prijave ne mogu ishodit svoja prava samo šta mi nitko nije rekao na inspektoratu rada dok sam podnašala prijavu da trebam i sudu podnesti prijavu čak su mi i rekli ako ishod bude pozitivan u moju korist da budem ostvarila svoja prava. Nitko ni jednom riječju nije ni spomenuo nikakav sud ni ništa. Meni je bilo logično da institucija koja se zove inspektorat rada je ravnomjerna za takve odluke . Valjda čovjek u ovoj državi mora završiti pravo da si može pomoći oko najosnovnijih borbi .
  13. Poslodavac mi je dao sporazumni otkaz bez mojeg potpisa jer sam otvorila komplikacije, 10.06 sam otvorila komplikacije i odnesla poslodavcu 11.06. Onda je 15.06 me nazvao da mi je prekinut ugovor sa 09.06.Prijavila na inspektorat rada ali nisam znala da sam u roku 15 dana morala prijavit i na sud jer mi na inspektoratu rada nije nitko rekao. Danas je inspektor javio da je slučaj riješen i da budu kaznili poslodavaca ali da oni nemaju veze sa radnim odnosom i plaćama. Sad me zanima da li postoji da pravno istjeram pravdu što se tiče radnog odnosa i plaća jer nisam imala nikakvih primanja od 6.mjeseca
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija