Jump to content

pametna_glava

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je pametna_glava objavio

  1. ukoliko do ponedjeljka 05.09.2022. ne dobijete plaću podnesite prijavu Državnom inspektoratu / Sektor inspekcije rada. Ako u međuvremenu dobijete ovjerenu obračunsku listu idete na FINA-i u sami podnosite zahtjev za blokadu računa. Ukoliko bude novaca na računu dobit ćete isplatu a ukoliko ne bude, poslodavac ostaje blokiran do otvaranja stečaja. Postoji mogućnost da Državni inspektorat reagira na Vašu prijavu i rješenjem naloži poslodavcu da blokira svoj račun , ako on tada i nema para obraća se državnoj Agenciji za osiguranje radničkih tražbina ( www.aort.hr )i ona će u roku par dana isplatiti plaću radnicima a isplaćeni dio potraživat će od poslodavca.
  2. bruto iznos i kamate do dana otvaranja stečajnog postupka.
  3. zbog odugovlačenja Trgovačkog suda prošao Vam je rok za "zaštićeno razdoblje". Taj rok je ranije bio samo tri mjeseca ali je u srpnju donijet novi zakon i upravo iz tog razloga sporosti pravosuđa rok je produljen na šest mjeseci.
  4. Naveli ste da je inspektorica došla u firmu i izdala rješenje o privremenoj blokadi računa. Sve to je napravljeno sukladno Zakonu o osiguranju radničkih tražbina NN 70/17. Kako poslodavac nije podnio zahtjev FINA-i za blokadu svog računa u korist neisplaćene plaće radnika niti zahtijev Agenciji tako Agencija za osiguranje radničkih tražbina (AORT) nije mogla postupati i poslodavac je završio u stečaju http://www.aort.hr/osiguranje-trazbina-u-slucaju-blokade-racuna-poslodavca/ . Kako je Vama radni odnos prestao prije šest mjeseci od otvaranja stečajnoga postupka http://www.aort.hr/osiguranje-trazbina-u-slucaju-stecaja-poslodavca/ Vi nažalost ne možete ostvariti prava pred Agencijom nego možete prijaviti svoju tražbinu stečajnom upravitelju i nadati se da poslodavac ipak ima neke imovine prodajom koje bi se mogla isplatiti plaća radnicima.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija