Jump to content

vihor st

Korisnik
  • Broj objava

    19
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je vihor st objavio

  1. Molim Vas da mi neko odgovori na koji članak iz obiteljskog zakona se mogu pozvati gdje decidirano pise kada malodobna djeca mogu ostajati sama kući bez nadzora?
  2. Poštivani Malodobna djeca od 10 i 7 god stalno ostaju zakljucana sama u stanu,doslovno cijele vikende.Čak i sami spavaju dok majke nema.Molim Vas po obiteljskom zakonu kada djeca mogu samostalno ostajati kući bez nadzora odrasle osobe?
  3. Po tome majka bez obzira sto djelimo zajednicko skrbnistvo moze odvesti djecu bez sukladnosti oca ili czss i time onemoguciti kontakte s djecom po pravovazecoj presudi
  4. Pravno znam da je to nemoguće,ali npr majka je bez moga znanja i odobrenja promjenila mjesto boravišta malodobne djece a sve institucije kojima sam se obratio pravdaju se da oni ne provjeravaju odnosno kuda bi dospjeli kada bi službenik na šalteru provjeravao bračni status roditelja.Kome se obratiti?
  5. Može li majka izvaditi malodobnom djetetu putovnicu ili osobnu a da drugi roditelj koji je skrbnik nezna o tome ništa?
  6. Moraju li oba roditelja koja djele zajedničko skrbništvo dati sukladnost za sv.pričest ili kao u mom slučaju je majka odvela dijete u drugi grad van mjesta prebivališta djece i pričestila dijete,a ja kao otac o tome nisam imao nikakvih saznanja?
  7. A kada slucaj zastarjeva s obzirom da je to bilo prije dvije godine
  8. vihor st

    Snimanje

    Moze li predstavnik stanara davati snimke kamete gdje se vidi da ja ulazim u zgradu.razveden sam i u zgradi sa 10 katova gdje sam zivio 10 god sam stekao prijatelje odnosno susjede.Osim što preuzimam djecu pred vratima stana i vračam ih po presudi par puta sam posjetio bivse susjede i prvu rodicu koja zivi na 9 katu.ispada kao da ja ne smijem ući u zgradu jer predstavnik stanara salje snimke bivsoj supruzi te ih ona tumači kao da ja nju provjeravam.Zar se snimke kamere ne dostavljaju policiji ako se ošzećuje inventar zgrade ili daju na uvid po nalogu suda?
  9. vihor st

    Dorh

    Pozz Ako czss ništa ne poduzima za zaštitu malodobne djece od 9 i 6 godina(konstantno su sami u stanu i po tri dana,takodjer i noću dok je majka u izlascima i još mnogo toga da ne nabrajam)Prijavio bih to Dorh uz dokaze za zanemarivanje djece.prijavljujem li to na dorh po mjestu prebivalista djece.Pretpostavljam da dorh prijavu proslijediczss a czss to ignorira.Koji su daljnji postupci?
  10. Naime ja djecu nisam vidio 6 mjeseci.Ovo ljeto sam proveo s djecom a da bi ih vidio morao sam ići na Hvar po djecu.Zanima me da li da tužim ravnatelja osnovne skole koji je dao ispisnicu za djecu i ravnateljicu škole Hvar koja je upisala djecu bez moga pristanka ili da sam bar bio obavješten.Takodjer tajništvo škole posjeduje našu pravomoćnu presudu.U tom slučaju ravnatelj je trebao obavijestiti czss o naumu majke.
  11. Czss nije nista poduzeo jer je preseljenje bilo privremeno.sada se sa djecom vratila u zZagreb
  12. Bivsa supruga preselila se iz zg na otok Hvar.Nikakvih saznanja nisam imao niti dao svoju sukladnost.Takodjer ni czsss nije posredovao niti je znao.Djeca ispisana iz škole u zg i upisana na otok Hvar.Doveden sam na gotov čin.Skrbništvo je zajedničko.kako je mogla promjeniti boravište malodobne djece?
  13. tražim odvjetnika za diobu bračne stečevine
  14. kako mogu saznati da li me je netko privatno tužio
  15. kako na prekršajnom sudu provjeriti da li se protiv mene vodi postupak,naime bivša supruga me stalno lazno prijavljuje policiji za izmišljeno nasilje a ja o tome ništa neznam
  16. poštovani, Bivša supruga gdje sa ja zivio do rastave braka u zajedničkoj nekretnini redovito otvara poštu.I dalje mi je prebivalište gdje živi bivša supruga sa malodobnom djecom,unatoć mojim upozorenjima da mi poštu preda osobno na ruke kada dolazim preuzimati djecu ona se oglušuje na to i ne poštiva dogovor.Napominjem da sam obavijestio banke i neke institucije o promjeni boravišta,te da mi stiže pošta na mjesto boravka,ali neka pošta mi i dalje dolazi gdje još uvijek imam prebivalište,u zadnje vrijeme mi njen sadašnji partner uzima poštu iz sandućića ,otvara slika i objavljuje to na viberu sto mogu dokazati,što mi je ćiniti
  17. Bivša supruga je na moru sa malodobnom djecom,treba mi dostaviti djecu u zagreb da i ja dio godišnjeg provedem s njima sto stoji u pravomoćnoj presudi.Ona neće dostaviti djecu u zg,što da radim koji je tijek postupka,kome se obratiti
  18. kako mogu dobiti odvjetnika po službenoj dužnosti,koji su uvjeti

  19. preporučite mi odvjetnika,naime bivša supruga me prijavila za obiteljsko nasilje po članku 10 st 3,naime to se vodi na prekršajnom sudu kao psihičko matretiranje
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija