Jump to content

STEVICA74

Korisnik
  • Broj objava

    9
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je STEVICA74 objavio

  1. Pozdrav, u NIO obrascu imam upisanu ovrhu firme koja ne postoji od 2014.Brisana je iz sudskog registra i ima zatvoren račun u banci. Ne postoji stečajni upravitelj i zakonski nasljednik. Budući da dižem kredit moram to maknuti sa obrasca. Rečeno mi je da sa potvrdom iz sudskog registra mogu tražiti brisanje. Odnio sam potvrdu iz Trgovačkog suda,a u FINI mi kažu da moraju vidjeti dali se to može tako. Molim za savjet. Dali još nešto mogu učiniti jer mi je hitno.
  2. Ako sam dobro shvatio,dok god sud ne donese odluku o proglašenju brzog osobnog stečaja,meni se sredstva skidaju sa plaće.Kad odluka suda o stečaju postane pravomoćna,sud ne zna o kojem se iznosu točno radi budući da je u međuvremenu uplaćena određena svota na blokirani račun(oni se vode po iznosu koji je na odluci). Mene zanima šta je sa iznosom koji je uplaćen a koji bi u konačnici mogao premašiti upisani dug.Dali mi se uopće to isplati prihvatiti?
  3. Poštovani,na koji način to funkcionira ako mi se sa plaće svaki mjesec skida određeni iznos i uplaćuje na blokirani račun?
  4. Samo još jedno pitanje pa da završimo temu.Kako FIN-a zna da je poslovni subjekt ugašen i da je brisan iz sudskog registra te da nema stečajnog upravitelja?
  5. Dali se zna kada će biti objavljeno u NN ili dali se može gdje pratiti.U svakom slučaju puno hvala na informacijama.
  6. To bi trebalo značiti da je taj zakon pravomoćan.Dali se onda u FINI mogu pozvati na taj zakon ili ako ne kod njih,kod koga onda?
  7. Hvala na odgovoru,jedino me strah budući da je to samo prijedlog(prvo čitanje,drugo čitanje,amandmani...)
  8. Imam pitanje na koje mi do sada nitko nije mogao dati odgovor.Imam jedan od onih lihvarskih kredita i tvrtka koja je zastupala investitora mi je poslala ovrhu na račun i to prilično veliku.Ja sam sudskom nagodbom uspio dogovoriti obročno plaćanje ali ovrha još uvijek stoji.Stvar je u tome da ta tvrtka više ne postoj(od 2013) tj. brisana je iz sudskog registra i ne postoji stečajni upravitelj.Tu ovrhu ne mogu nikako poništiti.U FINI mi je pravnik rekao da kad dodje do naplate,novci će se skidati ali da nikome ne idu,odn. visit će negdje u zraku.Šta napraviti i kome se obratiti.Probao sam kontaktirati tog investitora ali bez uspjeha.Šta napraviti i kome se obratiti.Pomozite.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija