Jump to content

Zim1719294

Korisnik
  • Broj objava

    9
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Nadam se da ce zahtjev za ponistenje proci.. Kao sto Spitfire kaze komunalni nije jos placen..Hvala vam na pomoci.
  2. Rekla je da ce biti vjerovatno odbijen zahtjev za ponistenje ako bude tako sta onda?
  3. nastavak moje agonije... Jucer sam otisao u upravni odjel za prostorno uređenje i zaštitu okoliša - odsjek za graditeljstvo, dosao sam pitati za zahtjev za ponistenje/ukidanje pravomocne gradevinske dozvole, malo su me cudo gledali i rekli da nisu imali takav slucaj i da nisu ni sigurni da se to moze, nakon sto su u zakonu nasli da je to moguce uputili su me gdje da to predam, tamo gdje sam predavao zahtjev gospoda mi je rekla da ne racunam na to da je gotovo nemoguce dobiti ponistenje gradevinske dozvole.. kako sada? u zakonu pise da se dozvola moze ponistiti na zahtijev investitora a on mi kaze da to necu dobiti jer nemam razlog? ja kazem da sam kupio kucu te da sam zato odustao od gradnje, ona mi veli nije to dobar razlog?? sta bi tebao sagraditi i ovu pa imati dvije? ko to moze platit?? meni se samo cini da se to ne moze da bi se docepali novaca od komunalne koje ne mogu kasnije vratiti.. a svota je 5000 eura! i jos jedna stvar danas mi je postar donesao obrazlozenje da moram prenamjeniti cesticu iz poljuprivredne u gradevinsku posto je izdana gradevinska i naravno i to treba platiti 5% od trzisne cijene zemljista, pa to je ko jos jedan porez!!
  4. Malo sam citao o tome sto ste mi napisali, mozete li mi reci sta znaci onaj clanak 1111 o stjecanju bez osnove vezano uz povrat vodnog doprinosa jel bi to znacilo da ako ja prilozim rjesenje o ukidanju dozvole da su Hrvatske vide stekle te novce bez osnove i da mi ih moraju vratiti? Hvala na pomoci..
  5. Nazalost vodni doprinos je vec placen jer je dosao odmah nakon 2 tjedna..
  6. Posjedujem gradiliste s pravomocnom gradevinskom dozvolom na kojem gradnja jos nije zapoceta, mogu li ja ponistiti ili traziti ukidanje gradevinske dozvole kao investitior i dali bi time i prrkinuo postupak izracuna i placanja komunalne naknade?
  7. Pozdrav, Imam jednu situaciju a ne znam kako da joj pristupim pa ako mi moze tko pomoci.. Naime ja sam vlanik gradevinskog zemljista koje sam kupio u 11 mjesecu 2016 i na kojem sam planirao graditi kucu (koristio sam poreznu olaksicu oslobodenja od 600 m2, platio sam samo porez na resto), ishodovao sam pravomocnu gradevinsku dozvolu platio sam vodni doprinos te mi je obracunat i komunalni doprinos samo jos nije potpisano rjesenje i poslano na kucnu adresu (rok placanja od primitka 15 dana). E sad imam situaciju da sam ja u meduvremenu kupio kucu i sada bi htio prepisati zemljiste na oca, znam da ja placam onaj porez kojeg sam prvobitno osloboden (600 m2) jer sam otudio nekretninu u roku od 3 godine od dana stjecanja (kupnje), dali moj otac sta placa posto nema nikakvih nekretnina na sebi? imao je stan ali je prepisao na majku. 2. pitanje, ako bi to darovao ocu i kada bi se on upisao kao vlasnik, po mojim saznanjima trebali bi provesti izmjenu investitora u gradevinskoj dozvoli tj. podnjeti zahtjev u roku od 30 dana od stupanja u vlasnistvo, kada bi on postao vlasnik i novi investitor dali bi on moga zatraziti ponovni obracun komunalne naknade (kao novi investitor) jer za razliku od mene on ima puno povlastica kod placanja komunalija za razliku od mene... Nadam se da sam dobro opisao situaciju i da ce se naci netko ko mi moze odgovoriti na pitanja! Hvala!
  8. Poštovani, Prije nepune 2 godine sam kupio gradevinsko zemljiste koje sam prijavio kao prvu nekretninu te sam osloboden placanja poreza na 600 m2 (od ukupno 800 m2) nazalost planovi o gradnji obiteljske kuce su propali pa me zanima sada kad bi prodao zemljiste koliki bi porez morao platiti posto je zemljiste okarakterizirano u poreznoj upravi za gradnju a ne za prodaju na osnovu cega sam i bio osloboden placanja poreza? Netko mi je natuknuo da bi morao platiti 35% poreza sada ako ga prodam, dali je to istina i dali postoji nacin da platim samo onu razliku od 600m2? Hvala!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija