Jump to content

Blahbla

Korisnik
  • Broj objava

    7
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Hvala na odgovoru. Možda nisam jasno postavio dio pitanja. Znam da mogu 2/3, ali pošto je na 6 rata, zanima me mogu li bez obzira na to platiti sve odjednom da se riješim toga.
  2. Došla mi je presuda, 5000kn na rate, oslobođen sam plaćanja troškova suda. Neću se žaliti samo da mi ne dolazi više pošte kući. Zanima me mogu li bez obzira na rate odmah platiti cijelu kaznu, tj 2/3 kazne? Također u papirima koje sam dobio se spominje dostavljanje uplatnice sudu, moram li njima odnesti neku potvrdu da je plaćeno?
  3. Nisam siguran kako bih sve to sročio pametno i koji su dijelovi bitni. Mislim reći da nisam konzumirao niti omogućavao drugima konzumaciju, supstancu sam dobio tu večer od nepoznate osobe i predao je kad su me kod legitimacije pitali imam li kakvih nedozvoljenih stvari u sebe(što piše i u izjavi policajca koji je vršio pretres). Također da nisam prije imao nikakvih prijestupa, da priznajem krivnju za posjedovanje i da mi je žao što se nisam toga odmah riješio, te da se takvo nešto više neće ponoviti. Nezaposlen sam redovni student i zamolio bih ga mi ublaži predloženu kaznu.
  4. Evo da vas update-am, dobio sam poziv na sud, javim kako je prošlo kad bude rješenje. Imate li kakav savjet u vezi suda? Ne znam kako ide postupak kad dođem tamo. Postavljaju li mi neka pitanja ili moram pripremiti obranu koju tamo iznesem?
  5. Razumijem, probat ću nazvati za nekoliko dana, jer je prekršaj počinjen sinoć. Hoće li mi to kad se završi i dalje stvarati neke probleme, ostati u nekoj evidenciji da sam bio kažnjavan i slično?
  6. Hvala na brzom odgovoru. Dobio sam tamo potvrdu o privremenom oduzimanju predmeta i obavijest da će se protiv mene, zbog počinjenog prekršaja podnijeti optužni prijedlog. Rekli su mi da će mi kući doći pošta od suda. Pitao sam može li se kako drugačije podići, ali su mi rekli da mora ići na adresu prebivališta, pa me zato zanima može li se to riješiti otvaranjem pretinca u poštanskom uredu. Ima li još nešto što bih trebao znati, pošto nemam nikakvog iskustva sa sudom niti policijom.
  7. Kad sam išao iz izlaska kući, policija mi je pronašla oko 3 grama marihuane. U izjavi je pisalo da mi je nepoznata osoba to dala u ugostiteljskom objektu i rekla "zabavi se", te da sam dragovoljno predao supstancu službenicima pri legitimiranju. Rekli su mi da će navesti da nisam konzumirao niti davao nekome da konzumira, ali više nisam siguran piše li to u izjavi. Nikad prije nisam bio kažnjavan. E sad, u stanici su mi rekli da se žalim na visinu izrečene kazne, pa me zanima kako to točno ide. Također, problem je što će mi kući doći koverta, a ne želim da mi roditelji za to saznaju. Postoji li mogućnost da otvorim poštanski pretinac u lokalnom uredu, pa da tamo podignem ili baš mora biti uručeno na adresi prebivališta?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija