Jump to content

WaitsTom

Korisnik
 • Broj objava

  6
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 1. Hvala puno na odgovoru. Dobio sam obavezni prekršajni nalog. Ako sam dobro razumio, jednom kad sud donese odluku (budući da ću se žaliti) to je to. Nema više pravo na žalbu?
 2. Hvala na odgovoru. Razumio sam, stvar je sreće... kako mi padne grah Koji je period da ovaj tip prekršaja uđe u zastaru?
 3. Pozdrav, molim za razumijevanje jer nisam stručan glede tematike pa će pitanje možda zvučati čudno. Koja je razlika između Prekršajnog suda i Visokog prekršajnog suda? (osim u nazivu) Odnosno: a.) kojoj instituciji se žalim kada dobijem prekršajni nalog od policije (vožnja u alkoholiziranom stanju) b.) kada se moj prigovor obradi te uzmimo za primjer isti bude odbijen, od koga dobivam rješenje te mogu li se žaliti na isto c.) do kojeg momenta se mogu žaliti, odnosno po zaprimanju kojeg rješenja te od koje institucije nemam više mogućnost žalbe
 4. Hvala na odgovoru @sivko Ako bi mogao pojasniti, pod novčane kazne na licu mjesta se ubrajaju samo one koje mi je policija uručila direktno (snimanje brzine, presretači) ili i one koje sam dobio na kućnu adresu (tipa kad me kamera snimila). Odnosno ubrajaju li se obje situacije u isto pa se oko njih ne trebam "brinuti"? Također, budući da je prekršaj za crveno bio prije malo manje od tri godine misliš li da će utjecati na presudu? Kakve su mi šanse da prođem bez oduzimanja vozačke? Znam da je teško na to odgovoriti, ali zanima me mišljenje, procjena.
 5. Pozdrav, jučer su me zaustavili i napuhao sam 1,28. Kazna; 2 mj. bez vozačke i 5000 kn. Žalit ću se i moliti za smanjenje kazne. Zanima me koliko unazad se gleda vozačka povijest i koliko to utječe ne odluku suda? Konkretno, imao sam jedan prekršaj vezan za alkohol (vožnja pod utjecajem alkohola) koji je bio prije više od 10 godina (nisam uspio pronaći dokumentaciju, ali mislim da je prošlo barem 12 godina ako ne i više). Prije 2 godine i 9 mjeseci sam imao prolazak kroz crveno. S time da sam to u potpunosti osporavao jer je bilo žuto, a ne crveno. Na kraju sam na sudu, uz dogovor s iznimno pristupačnom i simpatičnom sutkinjom prista na ono što mi je ponudila uz uvjet da "formalno" priznam da sam kriv. Ponudila je potpuno poništenje kazne (i novčanog iznosa i mjere) te sam trebao platiti samo 200 kuna troškova. U proteklih desetak godina imao sam nekoliko prekoračenja brzina. Sva su bila manja prekoračenja s manjim novčanim kaznama. Posljednje je bilo prije cca dvije godine (prekoračenje brzine od 10 km/h na autoputu). Vozačku imam 16 godina ako je to bitno. Najbitnije mi je da ne ostanem bez vozačke te naravno da pokušam smanjiti novčanu kaznu. Ako netko ima dodatan savjet ili uputu, zahvalan sam na svakoj pomoći.
 6. Pozdrav, imam pitanje vezano za zastaru. Dana 30. 04. 2016 počinio sam prometni prekršaj prekoračenja brzine koji je utvrđen uređajem za mjerenje brzine (nadzornom kamerom). Dakle nije me zaustavila policija. Obavijest o počinjenom prekršaju izdana je 08. 08. 2016, a uručena mi je danas (22. 07. 2018). Kada bi za opisano stupila zastara? Ne znam koji datum se gleda; kada je počinjen prekršaj, kada je izdana obavijest ili kada mi je uručena. Također, koji je rok da predmet uđe u zastaru?
×
×
 • Napravi novi...