Jump to content

Mermaid020

Korisnik
  • Broj objava

    27
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

Postignuća

  1. Pozdrav svima - prije godinu dana sam usao u stan ciji vlasnik zivi izvan Hrvatske te smo se telefonski culi gdje mi je receno da ce mi stan pokazati gospođa koja se inace brine o svim njegovim stanovima koji su u najmu i da ako je sve oke mogu odmah uci, bez potpisivanja ikakavog ugovora cak me nije ni osobnu trazio. Zivio sam u tom stanu godinu dana komuniciravsi isključivo s gospodom koja zivi u zgradi i kao sto sam gore spomenuo - cini uslugu vlasniku te dijeli svim stanarima racune, obilazi vodi reda Itd. Nedavno sam izgubio kljuceve od zgrade (ulaznih vrata , kaslica, ormarica, svojih unutarnjih vrata) te sam prešutio i izradio kopiju osnovna dva ključa za ulaz u zgradu koje mi je predstavnica stanara posudila, cisto iz razloga da si ne pravim problem jer mi je zivot ondje do tog trenutka vec bio dovoljno zagorcan od strane vlasnika i njegove pomoćnice (nema glasnog razgovaranja poslije 22h u stanu, dovođenja ikakvih gostiju, trazili su da javljam kad izlazim na vise od dva dana u stan da ga oni mogu “prozracivat” i slicno, uglavnom psihičko maltretiranje i nimalo privatnosti na sto sam sve pristao zbog niske cijene). Sad nastaje problem jer izlazim iz stana te moram Vratit kljuceve kojih nemam. Zanima me samo jel me mogu ikako tuzit zbog toga ili zahtijevati od mene novac za zamjenu brava/ sigurnosnih sustava zgrade i slicno buduci da kao sto sam gore rekao nisam bio prijavljen niti imaju ikakve info o meni osim imena i prezimena.?
  2. Samo da vam javim da ste bili u krivu- rok se nastavlja te je poslodavac dužan nakon isteka 3 god dati ugovor na neodredeno.. sto je moj i napravio.. lp
  3. A što ako je došlo do promjene pozicije unutar te tri godine...
  4. Nema mi to smisla, mislim da cu se konzultirat s pravnom sluzbom, hvala na odgovorima .
  5. Onda ispada da se u jednom poduzeću može beskonačno raditi na određeno u slucaju mijenjanja pozicije ... u mom slucaju 6 godina?
  6. Ne piše ništa takvo. Piše samo da se nakon 6mj ugovor produžuje ovisno o tome jesu kriteriji zadovoljeni ili ne.......a pozicija je takva da posla ima preko glave i jos nas fali u odjelu
  7. Pozdrav svima. Naime, zaposlen sam skoro 3 godine u velikom d.o.o sa preko 800 zaposlenih osoba. Na prvoj poziciji u poduzecu bio sam 2 godine i 3 mjeseca tijekom kojih mi se ugovor produzivao svaka 3 mjeseca. Nakon toga prelazim na drugu poziciju u poduzecu te potpisujem ugovor probni rok na 6 mj. Sve skupa radim gotovo 2 godine i 9 mjeseci, uskoro taj ugovor s nove pozicije ističe te me zanima da li je poslodavac ovog trenutka dužan dati mi ugovor na neodređeno, jer ako mi ga opet produze na 6 mjeseci onda prelazim tri godine rada na određeno. Koja su moja prava sada, kako se postaviti i sto tražiti, jer ugovor za stalno pod hitno trebam zbog kreditiranja a postaje mi vec mucno od tih produzetaka ugovora. Vrijede li mi uopce te 2 godine i 4 mjeseca od prije na drugoj poziciji ,napominjem da se radi o istom poduzeću, istoj grupaciji na ugovoru, istom odjelu koji mi isplacuje placu - samo je odjel (pozicija) druga. Molim vas savjet i misljenje. Hvala .
  8. @drot13 meni treba hitno sve u gotovini, probati cu s nekom manjom bankom realizirati kredit, u krajnjem slucaju preostaje ova vaša opcija,hvala svakako..
  9. @drot13 sumnjam da bi odmah toliki minus dali
  10. Pozdrav svima! Moja situacija je slijedeća: Radim na određeno u vrlo uglednoj i stabilnoj firmi s više od 500 zaposlenih, godinu i 3 mjeseca. Zbog trenutne situacije s Covidom produljuje mi se ugovor svaka 3 mjeseca ( inače bi se produživalo na 6). Plaća je cca 6500 neto. Prije mjesec dana htjela sam izrealizirati nenamjenski kredit u iznosu 20.000 kuna u Reiffeisen banci gdje sam nakon sve priložene dokumentacije bila odbijena zbog bilješke u DOR-u o otkazanoj kartici. Radi se o Visa premium kartici gdje sam kasnila s plaćanjem 4 računa tijekom lockdowna kada jednostavno nisam imala kako do banke a online bankarstvo nisam imala. Kako god, zivkali su me, dogovarali smo otplatu koju sam na kraju podmirila u cijelosti. Nije došlo do ovrhe ali mi je u jednom trenutku rečeno da je predmet poslan odvjetničkom društvu kojemu sam na kraju krajeva i uplatila cjelokupno dugovanje. Zbog toga sam odbijena u gore navedenoj banci te zbog uvjeta da kao zaposlena na određeno mogu tražiti kredit tek nakon godinu i pol dana rada kod istog poslodavca. Inače nemam drugih neurednosti, kartica, nisam nikome jamac niti imam kredit, minus nemam na korištenje. Na ljeto planiram opet pokušati u drugim bankama, s tim da imam urednog i kreditno sposobnog jamca . Moja pitanja za vas su sljedeća: 1) Postoji li banka/ štedionica koja ne gleda DOR ? 2) Hoće li činjenica da imam jamca olakšati situaciju? 3) GDJE probati i isplati li se utrošiti vrijeme? Planiram dizati nenamjenski cca 35-40.000 kn na 3 godine. Hvala svima unaprijed.
  11. I mogu ponovno koristiti karticu odnosno raspolagati raspoloživim sredstvima na njoj?
  12. Postovani, buduci da su mi zbog ovrhe iz jedne druge banke svi racuni poblokirani, a iz pbz banke (u kojoj sam uredan platisa) stigao racun za zadnju ratu na amexu, zanima me hoce li iznos koji uplatim njima na amex biti ovrsen.. sto mi je ciniti, hvala,lp
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija