Jump to content

Mermaid020

Korisnik
  • Broj objava

    27
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je Mermaid020 objavio

  1. Pozdrav svima - prije godinu dana sam usao u stan ciji vlasnik zivi izvan Hrvatske te smo se telefonski culi gdje mi je receno da ce mi stan pokazati gospođa koja se inace brine o svim njegovim stanovima koji su u najmu i da ako je sve oke mogu odmah uci, bez potpisivanja ikakavog ugovora cak me nije ni osobnu trazio. Zivio sam u tom stanu godinu dana komuniciravsi isključivo s gospodom koja zivi u zgradi i kao sto sam gore spomenuo - cini uslugu vlasniku te dijeli svim stanarima racune, obilazi vodi reda Itd. Nedavno sam izgubio kljuceve od zgrade (ulaznih vrata , kaslica, ormarica, svojih unutarnjih vrata) te sam prešutio i izradio kopiju osnovna dva ključa za ulaz u zgradu koje mi je predstavnica stanara posudila, cisto iz razloga da si ne pravim problem jer mi je zivot ondje do tog trenutka vec bio dovoljno zagorcan od strane vlasnika i njegove pomoćnice (nema glasnog razgovaranja poslije 22h u stanu, dovođenja ikakvih gostiju, trazili su da javljam kad izlazim na vise od dva dana u stan da ga oni mogu “prozracivat” i slicno, uglavnom psihičko maltretiranje i nimalo privatnosti na sto sam sve pristao zbog niske cijene). Sad nastaje problem jer izlazim iz stana te moram Vratit kljuceve kojih nemam. Zanima me samo jel me mogu ikako tuzit zbog toga ili zahtijevati od mene novac za zamjenu brava/ sigurnosnih sustava zgrade i slicno buduci da kao sto sam gore rekao nisam bio prijavljen niti imaju ikakve info o meni osim imena i prezimena.?
  2. Samo da vam javim da ste bili u krivu- rok se nastavlja te je poslodavac dužan nakon isteka 3 god dati ugovor na neodredeno.. sto je moj i napravio.. lp
  3. A što ako je došlo do promjene pozicije unutar te tri godine...
  4. Nema mi to smisla, mislim da cu se konzultirat s pravnom sluzbom, hvala na odgovorima .
  5. Onda ispada da se u jednom poduzeću može beskonačno raditi na određeno u slucaju mijenjanja pozicije ... u mom slucaju 6 godina?
  6. Ne piše ništa takvo. Piše samo da se nakon 6mj ugovor produžuje ovisno o tome jesu kriteriji zadovoljeni ili ne.......a pozicija je takva da posla ima preko glave i jos nas fali u odjelu
  7. Pozdrav svima. Naime, zaposlen sam skoro 3 godine u velikom d.o.o sa preko 800 zaposlenih osoba. Na prvoj poziciji u poduzecu bio sam 2 godine i 3 mjeseca tijekom kojih mi se ugovor produzivao svaka 3 mjeseca. Nakon toga prelazim na drugu poziciju u poduzecu te potpisujem ugovor probni rok na 6 mj. Sve skupa radim gotovo 2 godine i 9 mjeseci, uskoro taj ugovor s nove pozicije ističe te me zanima da li je poslodavac ovog trenutka dužan dati mi ugovor na neodređeno, jer ako mi ga opet produze na 6 mjeseci onda prelazim tri godine rada na određeno. Koja su moja prava sada, kako se postaviti i sto tražiti, jer ugovor za stalno pod hitno trebam zbog kreditiranja a postaje mi vec mucno od tih produzetaka ugovora. Vrijede li mi uopce te 2 godine i 4 mjeseca od prije na drugoj poziciji ,napominjem da se radi o istom poduzeću, istoj grupaciji na ugovoru, istom odjelu koji mi isplacuje placu - samo je odjel (pozicija) druga. Molim vas savjet i misljenje. Hvala .
  8. @drot13 meni treba hitno sve u gotovini, probati cu s nekom manjom bankom realizirati kredit, u krajnjem slucaju preostaje ova vaša opcija,hvala svakako..
  9. @drot13 sumnjam da bi odmah toliki minus dali
  10. Pozdrav svima! Moja situacija je slijedeća: Radim na određeno u vrlo uglednoj i stabilnoj firmi s više od 500 zaposlenih, godinu i 3 mjeseca. Zbog trenutne situacije s Covidom produljuje mi se ugovor svaka 3 mjeseca ( inače bi se produživalo na 6). Plaća je cca 6500 neto. Prije mjesec dana htjela sam izrealizirati nenamjenski kredit u iznosu 20.000 kuna u Reiffeisen banci gdje sam nakon sve priložene dokumentacije bila odbijena zbog bilješke u DOR-u o otkazanoj kartici. Radi se o Visa premium kartici gdje sam kasnila s plaćanjem 4 računa tijekom lockdowna kada jednostavno nisam imala kako do banke a online bankarstvo nisam imala. Kako god, zivkali su me, dogovarali smo otplatu koju sam na kraju podmirila u cijelosti. Nije došlo do ovrhe ali mi je u jednom trenutku rečeno da je predmet poslan odvjetničkom društvu kojemu sam na kraju krajeva i uplatila cjelokupno dugovanje. Zbog toga sam odbijena u gore navedenoj banci te zbog uvjeta da kao zaposlena na određeno mogu tražiti kredit tek nakon godinu i pol dana rada kod istog poslodavca. Inače nemam drugih neurednosti, kartica, nisam nikome jamac niti imam kredit, minus nemam na korištenje. Na ljeto planiram opet pokušati u drugim bankama, s tim da imam urednog i kreditno sposobnog jamca . Moja pitanja za vas su sljedeća: 1) Postoji li banka/ štedionica koja ne gleda DOR ? 2) Hoće li činjenica da imam jamca olakšati situaciju? 3) GDJE probati i isplati li se utrošiti vrijeme? Planiram dizati nenamjenski cca 35-40.000 kn na 3 godine. Hvala svima unaprijed.
  11. I mogu ponovno koristiti karticu odnosno raspolagati raspoloživim sredstvima na njoj?
  12. Postovani, buduci da su mi zbog ovrhe iz jedne druge banke svi racuni poblokirani, a iz pbz banke (u kojoj sam uredan platisa) stigao racun za zadnju ratu na amexu, zanima me hoce li iznos koji uplatim njima na amex biti ovrsen.. sto mi je ciniti, hvala,lp
  13. Dakle fina će sama naplatiti i te sudske troškove?
  14. I da, kad se se fina namiri od tog dijela koji mi bude uzimala, jel se blokada automatski makne ili će se maknut kad platim i sudske troskove?
  15. Pozdrav svima..Student sam i trebam početi raditi uskoro za plaću od 6,000 kn(sezona) Nažalost imam ovrhu koja je sjela na sve račune,pa me zanima, nakon što otvorim zaštićeni račun koliki iznos će mi točno sjesti budući da mi je plaća manja od prosječne neto place u Hrvatskoj. (6,237kn) imate li možda neku ideju da nekako izbjegnem da mi uzmu toliki novac, odnosno da mi poslodavac izađe u susret pa možda uplati na ruke veci dio, jer mi je novac prijeko potreban..svaki prijedlog je dobrodošao .naravno radim preko studentskog ugovora, hvala
  16. Hvala! Ali ono sto me konkretno zanima je imaju li dotični po zakonu pravo skinuti mi s plaće troškove tog tečaja i sanitarne? Lp
  17. Poštovani, kod poslodavca (manjeg obrta sa slasticama) sam se zaposlila kao student prije 4 mjeseca, 3 mjeseca sam odradila i i dobila otkaz iz idućih razloga. Naime, firma je novoposlujuća, u usponu ali i velikom padu, šefovi nam cijelo vrijeme drže satnicu nekoliko kuna ispod zakonom propisane.S odnošenjem studentskih ugovora u centar i isplatom plaće se uredno kasni, odugovlači i razvlači iz mjeseca u mjesec, od plaće se studentima skidaju neobjašnjivi troškovi sa inventure ( uvijek je u manjku nekoliko kilograma nečega, sto je u praksi gotovo nemoguce) zbog čega se pored nekih umanjenih i neisplaćenih sati s plaće skine i po nekoliko stotina kuna. Na svaki upit i pregovor s njima dobivamo isti odgovor; ‘Idite dalje ako vam ne odgovara’. Dotični imaju i poslovođu koja je svjesna situacije te se boji izaći iz svega jer previše toga zna, i mora raditi kako joj oni diktiraju i uljepšavati stvari radnicima. E sad, problem koji nastupa jest ovaj. Kada sam došla u firmu prije 4 mjeseca receno mi je da moram polagati tečaj higijenskog minimuma i izraditi si sanitarnu iskaznicu. također je receno da troškove toga snosi FIRMA. Naravno, sad se događa to da mi žele skinuti troškove i jednog i drugog s plaće koja treba biti isplaćena za posljednji mjesec koji sam odradila, i naravno kasni! Imaju li to pravo, molim vas za pomoć! Kome se obratiti za ovakav nemar i nepravdu i koja su mi prava?
  18. Poštovani, možda ova tema i nije najprikladnija za forum no u ovakvim trenucima čovjek će se uvijek prvo osloniti upravo na pravo, koje nam za to i služi. Djevojka sam,21 god, rijetko izlazim.Sinoć nakon dosta vremena popijem koju čašu više u jednom klubu, uđem u wc i razbijem zaštitu oko sijalice na plafonu. Svjetlo je i dalje funkcioniralo kao da se ništa nije dogodilo, dakle da nije bilo stakla na podu nitko to ne bi ni skužio.Šteta u iznosu jedne staklene plafonjerkice. Nitko to nije vidio osim mene i jedne prijateljice koja je tad bila samnom unutra.Nadalje, prilikom izlaska iz dotičnog kluba, ćelavi, nabijeni i agresivni zaštitar me hvata ispod ruke i izvodi van pred ocima svih gostiju, prisiljava me da izvadim osobnu iskaznicu iz torbe ‘ili će on’ , slika moje podatke i ni 5 ni 6 mi govori kako ću naknaditi štetu sama i da za mene vise nema pristupa u famozni klub. Zanima me mogu li tužiti zaštitara zbog neugodnosti i pristupa koji je napravio zbog štete od 70 kn, dok po ostalim mjestima ljudi razvaljuju vrata i umivaonike pa ih nitko ne progoni i javno ne izvlači van kao zadnje budale.I mogu li ih tužiti ako imaju kamere u wcu? Jer drugacije nisu mogli saznati da sam ja. Opet kažem ne radi se o novcu već o sramoti koju je zaštitar priredio curi koja se normalno ponašala!
  19. Kolika je vjerojatnost da su to napravili za dug od 2000 kn u 3 mj? Znate li kakva je Zaba po tom pitanju Odmah kad ju pokrenu ili kad mi stigne rješenje?
  20. A mogu li mi se naplaćivati preko računa kojeg imam u drugoj banci?
  21. Posjedujem Mastercard karticu Zagrebačke banke u sklopu studentske lepeze, limita 2000 kn koji je prije otprilike 3 mj potrošen i nijedna rata nažalost nije uplaćena jer se nisam zaposlila kako sam mislila, no planiram dug vraćati i uplaćivati malo po malo koliko mogu. Medutim, imam otvoren i studentski paket u pbzu gdje nisam u nikakvom minusu i imam tu i tamo neke priljeve novca ondje. Zanima me može li mi Zaba dirati novac s računa u pbzu kako bi se naplatila? Ukoliko pokrenu ovrhu kad bi mi otprilike trebalo doći rješenje o istoj?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija