Jump to content

Iverica

Korisnik
  • Broj objava

    23
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Puno hvala. Znate li možda i ovo? Kojem sudu trebamo poslati zahtjev? Adrese su nam registrirane u različitim dijelovima grada.
  2. Poslati im podnesak kada/ako pozovu na ročište, shvaćam. Ako mislite na slanje podneska zajedno sa zahtjevom za rastavu, srdačno vas molim Borbena7, kažite. U svakom slučaju hvala na dosadašnjim odgovorima.
  3. Za predaju zahtjeva ne, ali ako sud pozove...nije li tako?
  4. Poštovani, možete mi molim vas reći kakva se punomoć daje odvjetniku u slučaju zastupanja u sporazumnom razvodu braka? Bez djece, imovinskopravne odnose rješavamo na drugi način. Znači samo razvod. Dobila sam na potpis obrazac, mislim da je to opća punomoć (NN UT-II-14), sa opsegom: u parničnom, vanparničnom, ovršnom, zemljišnoknjižnom itd. postupku (...) zbog sporazumnog razvoda braka. Pa sam zbunjena jer znam da je ovakav razvod vanparnični a i nisam namjeravala ništa drugo preko dotičnog odvjetnika osim ove rastave. Hvala unaprijed.
  5. Hvala. Ne bude sud zvao da dođemo osobno, ili jedan od nas? Hvala. Ne bude sud zvao da dođemo osobno, ili jedan od nas?
  6. Poštovani, zanima me koji je tijek procesa sporazumnog razvoda bez djece? Budući da ne živimo u mjestu suda gdje ćemo tražiti razvod, zanima me tko od nas dvoje i koliko puta mora osobno doći na sud?
  7. Hvala na odgovoru. Ipak malo mi je to bezveze jer je velika greška u pitanju. Kao da ja krovopokrivam mušterijinu kuću pa nakon toga prokišnjava.. a ja se potrudila
  8. Dobila sam neko porezno rješenje koje mi se činilo pogrešnim pa sam angažirala jedan odvj. ured za savjetovanje oko žalbe na isto. Oni su slučaj proanalizirali i savjetovali me nek se ne žalim jer nemam osnove, što sam uvažila. U međuvremenu sam dobila ispravak poreznog rješenja kojim se ono prvo rješenje ukida. Odvjetnički ured je na početku bio tražio predujam za uslugu koju su pružili i sada, kad je očito da su me krivo savjetovali, žele vratiti samo 50% od uplaćene naknade za svoj posao. Zanima me kakva je praksa, ili pravilo ako ga ima. Hvala!
  9. Hvala Ruby. Znači iznajmljujem pravnoj osobi (za stanovanje radnika) - ta pravna osoba želi i režijske troškove plaćati sa računa firme, da li to znači da moram javiti HEPU, Plinari o ostalima da je korisnik gospodarstveni subjekt? (Jer se cijena razlikuje za privatni/poslovni)
  10. Molim pomoć. Smije li fizička osoba iznajmiti stan pravnoj osobi? Čovjek želi unajmiti (da bi živio u njemu) i plaćati najamninu i režije sa poslovnog računa, znači ugovor bi trebao biti između mene kao najmodavca i doo-a. Zanima me da li se ovo smije, i ako da, na što paziti. Čitam svašta po netu pa me ostavlja zbunjenu.
  11. Ispricavam se, Ruby, zanemarite. Pitala sam za prijatelje a ljudi nemaju nista na papiru.
  12. Pozdrav, Molila bih pomoć ako je netko upućen. Dakle majstor je radio renovaciju kupaone i dobro zaribao stvar - susjedu ispod je mokar plafon itd. Nakon što je napravio "posao", zatvorio je svoju firmu pod čijim imenom je radio. Budući da moram popravljati štetu, zanima me ima li načina da ga prisilim da štetu i nadoknadi.
  13. Hvala na odgovorima Spitfire i Ruby! Znate li možda da li onda sklapam ugovor sa obrtom (pa navodim odgovornu osobu) ili?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija