Jump to content

brett

Korisnik
  • Broj objava

    26
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je brett objavio

  1. Za inkluzivni dodatak za osobe sa invaliditetom se traži da se uz zahtjev priloži ispunjen barthelov index ovjeren od liječnika.Zna li tko gdje se može naći taj obrazac da vidim o čem se radi?Ima ih na internetu puno i ne znam koji je važeći trenutno?
  2. Ja bi podigao kredit za refinanciranje dugova u drugoj banci i prešao u njihovu.Tražili su me dokumentacije neke ali nisu tražili izvatke tekučeg računa iz trenutne banke.Kasnije sam se sjetio da sam imao zadnja 3mj 2 uplate na loto sa tekučeg.Znam da to odma odbiju.Ali kako će znati za to kad nisu tražili izvadak računa trenutne banke a kako vi kažete nemaju uvid sami?Sa svime sam dobar u HROK i sve uredno plaćam.Problem su te dvije uplate na hrvatsku lutriju.
  3. Bok,zanima me dali jedna banka ima uvid u promet tekućeg računa u drugoj banci sama ili preko HROK-a,porezne?
  4. Ovo je ministar rekao na pitanje o rastu mirovina,jel to znači da nama kojima je već skinuto 10% neće to vratit nego se samo više ostalima neće skidati 10%? Povlaštene mirovine od 1. srpnja rastu pet posto, a od 1. siječnja 2024. isto toliko. Koliko će na godišnjoj razini stajati ova Vladina odluka? – Te mirovine ne rastu, nego je naš prijedlog ukidanje zakona o smanjenju mirovina donesen 2009., kada je dio mirovina po posebnim propisima većim od 3.500 kuna umanjen za 10 posto. Zakon donesen 2009. zaista nema smisla u 2023. godini.
  5. Hvala ali zna to,problem je što su ju kada je suprug preminuo 2018. i kada je dobila mirovinu u izračunu zakinuli za preko 10% muževih bodova.Tu se radi o većem iznosu koji bi i ovo podizanje koeficijenta još više podiglo.Razdvajanjem mirovine su skinuli mužu oko 11 bodova,pa to je 100 eura mirovine koje ne prima od 2018.A mužu su razdvojili mirovinu a ustvari su razdvahanjem samo uskladili koeficijent sa manjom mirovinom kada su mu oduzeli 10% zato što je imo više bodova od mirovine,pa su oni to lijepo uskladili da bodovno odgovara iznosu.Vjerovatno jer nisu planirali vratit tih 10% pa da mu bodovi odgovaraju iznosu.Žena je u startu zakinuta za respektabilnu svotu
  6. Imam upit sinoć od susjede,ima obiteljsku mirovinu iza preminulog muža branitelja.Sad sve smo napisali detaljno da pitam ima li mogućnosti da se tu šta vrati,ide ovako nekako: 2010. Vlada donosi zakon o smanjenju povlaštenih mirovina za 10% i smanjuje svima iznos mirovine, bodovi ostaju.Korisnici mirovina u tom trenutku imaju više osobnih mirovinskih bodova od iznosa mirovine,tako i njen muž. 2014. ili početak 2015. Vlada donosi zakon o razdvajanju mirovina na dio iz doprinosa u mirovinskom osiguranju i povlašteni dio iz djela koji se financira iz državnog proračuna. 2015. Vlada odgađa primjenu zakona o razdvajanju mirovina zato što su korisnicima počela stizati rješenja gdje im se ostavlja isti iznos mirovine a smanjuje osobni mirovinski bodovi nekima i do 15% bodova i braniteljske udruge pa čak i HDZ-ov poslušnik Đakić su se žestoko pobunili pa se sve odgađa do daljnjega,točnije dok ne dovedu u red da se tako izrazim predsjednike udruga da šute. 2016. Vlada nastavlja sa razdvajanjem mirovina i do kraja godine i svima skida bodove a ostavlja isti iznos i objavljuje da su uspješno završili razdvajanje mirovina. I sada žena 2018. nakon smrti muža odlazi u obiteljsku mirovinu,ali umjesto početnih njegovih recimo 70,0000 osobnih mirovinskih bodova,ona dobija izračun sa početnih 60,0000 osobnih mirovinskih bodova zbog smanjenja bodova kod razdvajanja mirovina. Ostaje u startu zakinuta za 10 bodova, što je danas recimo oko 100 eura. Na taj način su zakinuli očito ne samo nju nego sve obiteljske umirovljenike za 10 do 15% bodova od 2016. i zakidaju ih do dan danas očito. 2023. i 2024. Vlada vraća 2x po 5% na mirovine braniteljima u iznosu,znači imati će ljudi više svote mirovine nego mirovinskih bodova obzirom da su njih razdvajanjem poravnali sa mirovinom smanjenom. I što je sada sa tim skidanjem bodova i manjih obiteljskih mirovina zbog bodova???Ne mora se žena uopće ničem nadati i neće nikad vidjet ono na što ima pravo a to je 70% od pune muževe mirovine bez smanjenja bodova???
  7. Da.ja nju nisam ništa klevetao niti joj prijetio,ja sam govorio sve o njenom sinu.Nju je očito sramota svog sina zato što i njeni prijatelji za to sve što sam ja pisao znaju i sada tu šalje neke papire i gluposti policiji a ni jedna prozivka nit prijetnja nikada nije bila upućena njoj.Znači čak i da preda jedinu kaznenu prijavu koju može,da sam rekao da ću zapalit kuću (jer ostalo je sve pod klevetom ne prijetnjama) to nije upućeno uopće njoj nego njenom sinu.Ja ne znam kako majka ima pravo tužakati ljude koji se sukobljavaju sa njenim sinom koji tužit i prijavljivat billo što ne želi!
  8. Osobi koja tuži nije upućena ni jedna prijetnja ili kleveta,sve prema njenom sinu.Nju muči što se priča da joj je sin narkoman i sada ide sa nekakvim tužbama,kaže da je predala sve papire,vjerovatno isprintane postove sa facebooka policijskom inspektoru. Ja ne vidim osnovu da ona tuži jer ju je sramota kad se govori da joj je sin narkoman,dok sin sam neće da tuži ništa,znači on je na poziv da slobodno tuži ako nije istina odbio tužiti!? Majka se neće mješati niti svjedočit.
  9. Poštovani,molim vas pomoć oko pravnog pitanja. Podnesena je tužba za klevetu i tko zna što još zato što je osoba putem facebooka pisala za čovjeka od 40 godina da je narkoman i u afektu zaprijetila pred jednim svjedokom i svojom majkom da će mu spalit kuću. Tužbu za klevetu/povredu časti itd. (tko zna što) je podnijela majka od osobe kojoj je zapriječeno i koje je klevetana. Molio bi vas odgovor dali majka uopće ima pravo podnijeti tužbu ako to ne želi učiniti njezin sin kojem je priječeno i koji je klevetan? Dali majka ima ikakve osnove za prijavu i tužbu? Kako za prijetnju o paljenju kuće nema svjedoka osim osobe jedne pred kojom je rečena i majke koja ne može svjedočit protiv sina, zar to nije samo rijeć protiv riječi? Hvala!
  10. Braniteljske udruge su tražile da ministar branitelja riješi da se vrati tih 10% i samo nas je odštampo da tih 10% nikad nije bilo predviđeno da se vrati i da neosnovano šaljemo zahtjeve!Nije htio ni čut za to! To znam 100% zato što je i udruga u kojoj sam ja bila jedna od tražitelja.
  11. Kolko god se to provlačilo i ko god tražio povrat 10%,može bit siguran da to sve završi u kanti za smeće Tome Medveda!
  12. Imam upit za prijatelja.Ima staža 46 godina sa benificijama i ide u mirovinu.DVO je i satnik u činu od 1995. od 2004. bojnik a od 2019. pukovnik HV.Nema status HRVI. Zanima ga ugrubo koliku bi mirovinu mogo dobit i dali je isplativija DVO ili starosna?
  13. Kako se obiteljske mirovine prema ZOMO povećavaju sa koef. 0,7 na 0,77 dakle za 10%,dali se povećavaju i obiteljske mirovine nakon preminulih DVO koje su određene prema koeficijentima iz ZOMO? Kratko i jasno:DVO obiteljske mirovine dali će se povećati također?
  14. Znači ne mogu mu ništa ako je stavio pravi oib i podatke?Dali njuškalo uopće odaje takve podatke ako nisam policajac?
  15. Kupio sam dres preko njuškala za 800 kuna i nisam ga dobio već 2 tjedna,kupac prekinuo kontakt. Kakva je sada procedura?Raspitao sam se i kako čujem policija neće da istražuje slučajeve ispod 2000kn štete?
  16. Može li mala pomoć oko obiteljske mirovine...Zanima me ovo iz HZMO...Kažu da djete koje je ostvarilo pravo obiteljsku mirovinu zbog potpune radne nesposobnosti tj. lišeno je radne sposobnosti ima pravo na obiteljske mirovine oba roditelja,dvije obiteljske mirovine...Dali to znači da djete nakon smrti oca dobiva očevu mirovinu i nakon smrti majke dobiva i majčinu mirovinu i prima obje obiteljske mirovine od jednom?
  17. Ako ode sa 30.12.2021. ili ranije ta godina, plaća i otpremnina se ne računaju u prosjek. Ako ode sa 01.01.2022. 2021. se računa. Tako stoji na str. HZMO-a 01.01.2022. će imati 63god i 8mj starosti i 41 god i 4mj staža.
  18. Da ide na najnižu, ali ona ne ostaje raditi do 31.12. zbog manjeg PVB dapače bio bi veći, jer 30 godina je radila u trgovini za manja primanja a sada radi u gradskoj upravi za veću plaću,iako to nema nekakve veze obzirom da će dobiti najnižu mirovinu. Ostaje raditi zbog kredita i obveza koje sve ističu do 12. mjeseca pa smo odlučili da odradi to do 31.12. i ide sa 1.1. kako ne bi izgubila primanja od 5500kn i pala na manju mirovinu dok sve ne otplati....
  19. Da ali ako ode u 4. mjesecu nema 41. godinu staža već 40,u 8. mjesecu puni 41 godinu pa smo računali da bi radila do 31.12.2021. i sa 1.1.2022. išla u mirovinu (zabunio sam se za godinu i napisao da 2022. puni godine i staž, u 4.2021. puni 63 godine a u 8.2021 puni 41. godinu staža) Sve su oni to sračunali, preko prijatelja u HZMO smo napravili izračun i izađe kojih 10-20kn manje od 2600 kn njena mirovina,pa kaže da će dobiti najnižu za 41 god koja je 2850 kn
  20. Supruga mi 2022. u 4. mjesecu puni 63 godine a u 8. mjesecu 41 godinu staža. Staž je odradila ispod državnog prosjeka plaće pa bi po bodovima sa 27% dodatka trebala dobiti mirovinu od oko 2600 kn. Zanima me dali joj to daje najnižu mirovinu za 41 god staža koja je sada 69,42kn po godini što bi bilo 2850 kn bez dodatka od 27% jer koliko razumijem zomo taj dodatak se ne daje kod najniže mirovine?
  21. Stalno dobivam grešku za datum,kako god ga upisao sa 0,bez 0,stalno isto? Potpisano dana: * Unos ne odgovara formatu MM/dd/yyyy ili ne navodi smislen datum
  22. Da dodam i da bilo što želim prodati preko njuškala npr. ili nekog oglasnika ne mogu jer svi čim dođu do imena ako proguglaju ili su redovni kupci pa prate takve stvari,bježe od mene.
  23. Radi se o slučaju prevare preko interneta,neka kupovina nekih djelova,uplaćeni novci preko paypala koristeći ime moga susjeda sa moje ip adrese tj. spojen na moj wireless koji je tada bio otključan,nikada isporučena roba i sve prijavljeno policiji.Policija upada kod mene,pljeni kompjutor,vode me u postaju gdje sam bio 4-5 sati na obavjesnom razgovoru i pregledu kompjutera,nikakvi dokazi pronađeni niti išto što bi upućivalo na moju krivnju,niti je bilo ikakve veze sa prijevarom na računalu,niti sam ja bio u ikakvom doticaju sa novcem,nakon mjesec dana mi vratili računalo i to je bilo to... Da bi oštećeni u slučaju mene još 2012. prozivao po forumima,portalima za prodaju,stranicama na internetu itd. imenom,prezimenom i adresom da sam ga ja prevario za 1000kn,da sam se hvalio da to radim stalno,da su policija i DORH odradili katastrofalan posao (a ja nisam imao ni veze sa DORH-om,samo ispitivanje i pregled računala u policiiji) i zbog toga se on ograđuje jer nije siguran da sam ja kriv. Ja sam se googlao bezveze i posvuda sam našao razne tekstove, da sam prevarant itd., čak i od drugih ljudi koji su to valjda prekopirali od njega kako sam ja varalica,prevarant itd. sve sa mojim osobnim podatcima. Kontaktirao sam tog gospodina i objasnio mu situaciju i razgovarali smo kao ljudi i to je to,rekao je da će ukloniti moje ime. No i dan danas kada se unese moje ime i mjesto stanovanja ispada da sam prevarant...Jer iako je uklonio sa njuškala i većine stranica sa nekih nije a i tu su tuđe objave... To je tako već preko 6 godina,možete mislit kojih ja problema dan danas imam zbog toga,jučer me je cura ostavila jer je utipkala u google moje ime i to našla pa poludila i sada mi je više dosta...Danas vas svatko googla,da zanemarim cure,tko zna tko je to sve vidio,tko zna koliko sam ja poslova izgubio i niti odgovora nisam dobio na prijavu zbog tih tekstova,moguće da za to nisam mogao niti dobiti posao zadnjih 6 godina osim na javnim radovima da kopam kanale a uz to sve sam 100% invalid sa multiplom sklerozom,psiihičkim poteškoćama,3 pokušaja suicida sam imao jer nisam mogao naći posla i nikad nisam imao ništa osim kada sam radio ni godinu dana sve skupa rada na javnim radovima u svim tim godinama... I ja ne znam što više da radim sa time,mene će to g*vno pratit cijeli život izgleda... Pa bi vas molio nekakav savjet dali tu postoji nekakvo pravno rješenje jer drugo ne znam?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija