Jump to content

Max disel

Korisnik
  • Broj objava

    29
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je Max disel objavio

  1. Poštovana niste razumjeli moje pitanje. Mislio sam neki ugovor o djelu ili tako neki dal da tražim za potpis? Da se osiguram da će me platit u slučaju ds me ne ispalti, a ja mu radio da imam neki dokaz da sam radio i da ga mogu tuzit i da nebi bilo poslje kao gospodine vi ste radili na crno vas problem ne mozemo pomoc sami ste krivi.
  2. Nmg edit zaboravio reci da se jave porukom oni koji znaju da se dogovorimo sve ostalo Hvala
  3. Ma Nezz jel dobar podforum, al vrijedi pokusat. Ako ima neki Dipl ekonomist ili netko ko se razumije u akvizicije, dionice i slicno. Trebale bi mi instrukcije za predmet zvan financiranje posl komb. Profesorica ne smije davat instrukcije , a u 20’min kod nje se ne ispalti da objasni Zast je rezultat takav. Koga pitam s faksa kaže imas formule imam al ne razumijem ja to. To je isto ko da ja nekom kazem za Nezz za auto tako i tako se pali a on nema vozačku, msm samo primjer naveo
  4. Bio dns na jednom razgovoru i nešto smo pričali i poslodavac je rekao da mozemo bez prijave, pa tek na mj dana da vidim kak bi isao posao jel to je to ili nije . Da nebi poslje bilo zasto ste tu radili 2 dana tu 3 dana tu mj dana sto nevalja s vama gospodine i kako ds ja znam da nećete otic nakon 2 dana? Pa me interesira jel ima neki ugovor koji bi mogao potpisat a da radim, a da sam siguran da će me isplatit. Da nebi radio besplatno ?
  5. Suglasnost za skidanje 167 kn s plaće za mjesec kolovoz. Da se na taj način naplate zato jer su mi platili liječnički i sanitarnu i higijenski minimu, pa ako ocu sanitarnu da moram platiti 167 kn , al da se ne natežemo ovako , da je kao njima jednostavnije kod isplate plaće isplatit 167 kn manje i njihov trošak je onda namiren. Post je meni ugovor istekao
  6. Zanima me kome se obratit da postavi ogledala. Posto je neki “pametnjaković” postavio ogledalo tamo da ovi koji svake prijestupne izlaze imaju ogledalo, a ulica iz koje svakih 5 min neko izlazi nema ogledalo, a slaba preglednost. Ogledalo bi trebalo biti okrenuti da ovi koji idu iz ove ulice di piše Mile cipra i tj iz ove ulice koja je zadnja na slici da vide ovu desnu ulicu. Oni su postavili da vide ovi iz ulice na 2. Slici , a iz te ulice svake prijestupne izlaze ljudi ako i tolko
  7. Pa Nezz , al posto je plaćao on sada ako ocu sanitarnu kaže da moram platit 167 kn i potpisat
  8. Kod starog poslodavca je PK E sada jel to njemu treba sve dok ne isplate plaće ili?
  9. 2 su različita posla. Ovaj prvi di je osposobljavanje je neko odvjetničko drustvo vođenje spisa . Ovaj drugi je skladište neko , pa mi nije jasno za skladište jel misle 5 g općenito ili na sličnim poslovima?
  10. Posto je poslodovac meni platio sanitarnu , ali je isteko ugovor i tako presto moj radni odnos . Jel mi on obvezan Vratit sanitarnu ili moze zadržati?
  11. Uglavnom zanima me jel može men poslodavac y prijaviti ,ako me x nije odjavio. Točnije za X sam radio od 4.8-28.8.2018. 31.8 je istekao ugovor iz nepoznatih razloga nisu ga produžili iako sam ja pitao razlog pričaju markove konake i meni se čini da ne znaju ni sami razlog ili ne žele reći, ali dobro što sad da se radi. Bio danas u firmi vratio im ključ od ormara jer su rekli da to vratim i tjt i pitao sam za papire rekli su da ću ih dobit kada prođe odjava sa Mirovinskog i Hzzo i da bi moglo možda biiti ovaj tjedan.Sada sam počeo skupljat papire za poslodavca y i on je reko da bi htio papire do četvtrka jer u petak ak ide prijava taman vikend pa ide to teže. Za prijavu je naveo neke papire. A PK i ovo ostalo što je kod starog poslodavca je naveo kao dokumente koji se šalju njemu u ured.
  12. Ja bi se samo nadovezao da ne otvaram posebnu temu, ako mi neko može reći od kolko sati do kolko se računa noćni rad.
  13. Nisam znao kako bi nazvao temu. Pošto na svakom razgovoru kad dođem poslodovac odma da popis papira za prijavu i sad neki kažu da je ugovor na neodređeno neki da je probni rok. E sada problem probnog roka je što prijavi tipa na mj dana i recimo nije zadovoljan kao što je bio slučaj u zadnjoj firmi. I sada meni tamo na Mirovnskom će pisat radio u firmi ovoj 2 mj u ovoj 2 mj u ovoj 1 mj u ovoj 1 mj i bojim se da bi to mogao kasnije predstavit problem kod stalnog zapošljavanja. Jer ako vide puno promjene radnih mjesta pitat će gospodine oprostite, a zašto ste tu radili mj dana, a tu 2 mj? Pa ću ja reći zamjena, probni rok, pa će ovaj čudno gledat toga se bojim. Jer realno kako ja mogu znati jel taj posao za mene ako ne probam? Kada pitam poslodavca jel može bez prijave 2 dana čisto da vidim svi kažu ne može bez prijave ništa, ne smijem vas držat u firmi, ako ne želite radit recite odma da ne gubimo vrijeme. Pitanje kontkretno jel moguće probni rok bez prijave odradit ono tipa 1,2 dana i onda da vidim jel je to ili nije i isplati mi samo satnicu od 2 dana i svako svojim putem.Govorim sada npr ja mogu biti super u građevini,a neko može doći i vidit da nije to to, da mu se ne sviđa. Primjer poslodavac prijavi i mene i njega i sad će njemu pisat radio 2 dana tamo i svi će ga pitat zašto kratko tako ili obratno. Jer sam i ja imao situaciju prošli mj neko skladište bilo pol stvari prešućeno dođem na posao vidim da nije radna atmostfera okej svi živčani + hladno i morao jednostavno dati otkaz nakon 2 dana rada iako me poslodovac prijavo.
  14. Kako mislite povuci sredstva . Ma čudan je oglas posto mi se čini da je skladište pa je nešto obično pakiranje robe 5G iskustva to mi cudno sve
  15. Ovako dns situacija koja me buni. Vozim preko onog velikog rotora preko kojeg se treba proc ako želite u centar iz savskog Gaja . E sada radi se o tome da sam ja bio u krajnjoj desnoj traci i vozio tako , a dolazi je auto iz ne znam koje trake lijeve ili srednje nisam siguran, ugl izlazio je iz rotora, a ja sam bio u poziciji da mu bas nisam mogao stat te sam ja proso, po desnoj traci on je izašao. Sada me brine posto su kamere na tom rotoru jel moze doci kakva kazna za oduzimanje prednosti? Iako sam ja bio u takvom položaju da nisam uspio navrijeme viditi auto posto je bio u mrtvom kutu.on je cekao da ja prođem i prosao. Ili su kamere na rotoru namijenjene samo za kontrolu gustoće i koriste se u slučaju ako dođe do prometne da se lakse utvrdi ko je kriv?
  16. Eto konkretno na slikama 1. Je da nema više od 12 mj radnog iskustvw u zvanju za koje se obrazavala. To znaci da ne smijem imat vise od 12 mj iskustva kao komercijalist posto sam se ja obrzavao za to i po tome ispunjavam uvjet za prijavu? Ili ipak ne posto sam ja zavrsio trgovačku smjer komercijalist? 2. Slika se konkretno odnosila na pitanje iz prijašnjeg posta. Znaci piše 5 g iskustva da li misle općenito 5 g ili mora bit na takvom poslu 5G iskustva? Jer to sa iskustvom stvara probleme svi bi iskustvo a niko te neće zaposlit i kak onda da steknem iskustva?
  17. 1. Jel se misli općenito ili iz odredenih područja? Znacci npr ako piše neki administravni posao potrebno 2 g iskustva jel misle općenito ili da treba u administracnim poslovima ima tolko iskustva? 2. Jel rad preko student servisa se ubraja u radn iskustvo? Posto sam ja radio bi nes prije oa sam preso u izvanredne i sad nemam navodno prava preko Sc navodno zakon ne vrijedi jos.
  18. Iako bi sve dao da se vratim. Sada sam Naso oglas di traže God iskustva i upravljanje vilicara , a na razgovoru to nisu tražili. Tako da mi cudno malo. Jel moram otkazni rok radit ili je on samo ako radnik da otkaz prije isteka ugovora?
  19. Pod 2 cudi me da me šef nije obavijestio. Točnije da me nije nazvao i reko nismo ti produžili ugovor tvoj zadnji dan tsd i tad isprazni ormarić. Nego je on reko ovom koji je kao voditelj skladišta i koji nema veze s mojim ugovorom da mi kaže. Kad sam nazvao šefa je izblebeto nabrzinu nešto da kao nema pomaka nisam se popravio nema smisla iako bas ne razumijem u cem je problem al Ajde. Ja sam radio svoj posao sasvim normalno i nadao sam se ds ću Ostat duze tamo al dobro. Posto moj radni odnos izgleda 2 mj u jednoj firmi 2 mj u drugoj mj dana u 3 2 dana u 4 i 1 ne puni mj u zadnjoj. U ovoj di sam bio 2 dana mi se nisu svidjeli radna atmosfera i bilo prehladno i dao otkaz da bi došao tu radit u ovu di mi neće ugovor produzit. Ne kuzim cemu su plaćali liječnički i higijenski i sanitarnu msm imaju trošak bzvz al dobro njihova stvar. jos samo mi nije jasno ovo sto znsci ovo 3/12 kako ste napisali. Pa npr. ako radite tri mjeseca kod poslodavca onda imate pravo iskoristiti 3/12 GO-a
  20. Pozz zanima me jel moze doci kazna po Prijavi građana . Radi se o tome da tamo kad se ide na Sbrenjak i i treba se na Kvaternikov trg ima mali rotor. Sada se radi o tome da su ulazili kombi i ja . E sad kako je taman isao auto kombiju i on nije ulazio jer nije znao da auto odma izlazi tamo i da mu neće smetat i sad je kombi bio ulazio i ja sam taman ušao. Teoretski kao jesam mu oduzeo prednost , ali on nije nista trubio i ja sam prosao svojim putem on svojim putem. Konkretno pitanje glasi jel mogu ja dobiti ikakvu kaznu ili nešto po njegovom viđenju. Znaci da on npr nazove i kaže tu i tu auto tih i tih reg tablica mi je uletio odeuzo prednost . Nije se nista dogodilo osim sto sam ja malo mu prednost uzeo. Nekako smo krenuli u isto vrijeme i on je kao bio u rotorcicu, a onda ja ušao . Al kazem nije trubio jedino ako je blicao a da ja to nisam vidio posto je dan
  21. Ma radio sam mjesec dana tamo kao probni rok. Imao ugovor o radu na određeno koji ističe 31.8 i onda odjednom dode gospodin kojeg je šef zvao da mu kaže da mi kaže da mi ugovor nisu produzli. Cudno da mene nije obavijestio. Pise da radnik nesmije davat otkaz 3 mj jer inače mora plaćat sanitarnu liječnički i tečaj minimuma. Zato mi i je cudno to s godišnjim jer znam da po ZR inače radnik kao nemoze koristi GO ako radi manje od 6mj u nekoj firmi ili se nešto mijenjali? 2. Pitanje glasi zar poslodavac moze samo tako reci nije produžen ugovor vrati kljuc od ormarića bez opomena bez icega? Msm ja sam volio taj posao sto je rijetko dns (naci posao na kojem uživaš, obično većina radi jer mora ) sada ja uopće nezz sto sam zgriješio . Pitao sam šefa tj zvao sam ga on je rekao nes u stilu nisi se popravio nema napretka tako nešto? 3.Nezz jel moguce da se radi o manipulaciji? Mislim kao tipa šef ima nekog svog i onda meni nađe razlog da me makne i da stavi tog svog na moje mjesto. zaboravio napomenut da ke u ugovoru pisalo da mjenjam radnika na zamjeni. Na razgovoru su rekli da im treba osoba za duži period i ja sam rekao Okej moze na duži nije problem i sad odjednom ovako tako da imam 1000???,a šefa kad pitam on je nes ljut i imam osjecaj da na moja pita ja odgovara preko one stvari i da se ljuti i da si misli odkud mi pravo uopće ds ja ista pitam? Ili bi ja trebo ko tukac sve prihvati i bez pitanja to nezzNezz lpLp
  22. Posto nmg Edit. Ova 2 dana 30,te 31.8 se računa kao godisnji odmor. Točnije rečeno je da 2 dana ima GO sada Nezz jel će isplatit onda u cijelosti placu ili kako poso ugovor nije istekao jos , a neće gs produzit
  23. Ovako ja sam imao ugovor koji je vrijedio od 4.8- 31.8.2018, e ali jucer mi je rečeno da mi je zadnji radni dan i sada je ostalo 3 dana koja necu odradit. Zanima me jel imam pravo na placu i jel će biti većinska ? Znaci msm da mi isplate skoro u cijelosti? Jedino ova 3 dana neće isplatit dnevnicu i to je negdje 500 -600 kn sto neće bit ispaćeno? Znaci ako mi ispalte tih 500 kn manje sto je dnevnica od 3 dana uredu . 2.pitanje jel imaju pravo tražit da im platim liječnički , sanitarnu i higijenski? Posto su oni plaćali, a ugovoru piše da ako radnik da otkaz unutar 3 mj da će gs tražit to da plati. U mom slučaju oni su meni dali otkaz tj neće produzit ugovor.
  24. Da. Njen auto je proglašen totalka ona je ozlijeđena lakse i njena suputnica. E sada ozljeda je nastala usred udarca u taj auto ispred. Znaci teta bi onda mogla dobit nekih 2000 kn + bodove za izazivanje prometne s ozlijeđenima? Sto je s ovim koji je otišao? Posto je njen auto proglašen totalka. Jer mu je cijeli prednji dio razbijen i kao ne ispalti se popravljat. A ovaj koji se zabio u nju njemu nije nis strašno bilo malo si je razbio prednji dio i tjt. Tako sam ja shvatio Sada mi nije jasno kako je njen tolko stradao jel to radi “sendviča” posto je ona bila u sredini pa je prosla najgorje?
  25. Bratić je imao prometnu sa stranim državljaninom. Ugl napucao ga je odoza i kriv je taj stranac. Problem je sto je stranac pobjegao sa mjesta nesrece sve je prijavljeno, kako sada naplatiti štetu , ako ga ne nadu i stranac ode iz drzave ?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija