Jump to content

IvaMarie

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Zahvaljujem na odgovoru. Znate li možda još kako se obračunava prosjek plaće za drugih 6 mj porodiljnog (roditeljski dopust) ako se nakon prvih 6 mj (rodiljni dopust) uzme godišnji 25 dana?
  2. Poslodavac kaže da je ugovor jači od zakona. Kome se obratiti?
  3. Postoji ugovor. Također, novci su isplaćeni direktno iz banke izvođaču jer smo dizali kredit. Nakon obustave radova zbog loše izvedbe, tome je prethodio dugi razgovor s izvođačem ukazujući na propuste i tražeći da se saniraju propusti gdje je on to odbio jer on tu nema šta sanirati, pismeno smo ga obavijestili o svim nedostacima. Kako se on na to oglušio angažirali smo sudskog vještaka koji je nakon uvida održao sastanak u stanu s nama i izvođačem radova. Izvođač je tada kimao glavom međutim kasnije je rekao da se ne slaže s nalazom sudskog vještaka. Ponudili smo mu da on angažira drugog o svom trošku, ali na to se oglušio. Prepiske između nas traju više od 2 mjeseca.
  4. Poštovani, molim Vas informaciju koje pravne opcije imamo na raspolaganju budući da nam je majstor adaptacije radove izveo izuzetno loše, toliko loše da smo bili primorani angažirati sudskog vještaka. Lp
  5. Poštovani, molim Vas informaciju smije li poslodavac ugovor o radu staviti da se plaća za vrijeme godišnjeg odmora obračunava prema prosjeku plaće iz prethodnog mjeseca? Uz to, znate li na koji način se obračunava naknada za rodiljni dopust (drugih 6 mj) ukoliko se nakon porodiljnog (prvih 6 mj) koristi stari godišnji (godišnji iz prethodne godine). Zahvaljujem na odgovoru! Lp
  6. Pozdrav! Kakva je procedura pri sljedecem: biciklist krivo procijenio udaljenost auta i na stop se ukljucio u promet (dakle na glavnu). Pokupio ga je auto bez kocenja. Udarac desnim prednjim krajem auta u prednji kotac bicikla. Izasla policija i hitna.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija