Jump to content

sani1234

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je sani1234 objavio

  1. Nešto ste krivo razumjeli. Kontakt oca i djeteta se nikad nije odvijao pod bilo kakvim stručnim nadzorom. Otac preuzme dijete u određeno vrijeme i potom ga vrati ga na kućnu adresu, na "klasičan" način.
  2. Više puta smo bili u obiteljskom savjetovalištu jer se s njim ne da normalno razgovarati. I u CZSS, gdje sam više puta došla sama jer je gospodin otac navodno bio spriječen, nije se vodio dijalog nego uglavnom njegov monolog uz uvijek povišeni ton. Nikakve koristi od toga, samo me poslije toga boli želudac jer slušam njegove izmišljotine. I na kraju sve ostane na rekla-kazala bez ikakvog dogovora. I nemojte misliti da želim zakinuti oca za viđanje djeteta. Dapače, smatram da se trebaju družiti. Ali ispada ovako. Majki pripada djete onda kada se trebaju ispunjavati sve školske obaveze, vanškolske aktivnosti, vođenje djeteta pedijatru, kardiologu, dermatologu, zubaru, u školsku medicinu, na šišanje, rođendane, druženja s školskim kolegama, roditeljske sastanke..., ocu pripada samo dijete da se malo s njime zabavi i opusti, nema nikakvih drugih obaveza. Zar smatrate da je to uredu? Pa zar ja nemam pravo da se vikendom i za praznike kad sam na godišnjem odmoru mogu podružiti s djetetom. Moj je konkretan prijedlog bio da i otac sudjeluje u radnim obavezama djeteta i da tako provode vrijeme, a ne samo vikendima i praznicima. Normalno da on to ne prihvaća iako ima dovoljno novaca da se s djetetom druži i u mjestu stanovanja djeteta što bi i za djete bilo puno bolje. Otac uglavnom misli samo na svoju dobrobit, a djete se mora uklopiti u njegov raspored. S druge strane, ja podređujem djetetu sve moje slobodno vrijeme, a i izostajem i s posla ako treba, da bi se rješile sve obveze prema djetetu.
  3. Dakle, plan o zajedničkoj roditeljskoj skrbi smo otac djeteta i ja usaglasili i prema tome je napisano i sudsko rješenje. Otac je sam predložio način viđanja i susreta s djetetom jer je to tako funkcioniralo godinama prije nego smo ustvari sve stavili napismeno. Vjerojatno je takav plan predložio jer, kao što sam napomenula prije, ne živimo u istom mjestu tj. djete svaki puta putuje 2 sata u jednom pa u drugom smjeru. Pod tim da dijete ispašta mislila sam da otac prijeti policijom ako mu ne dam dijete kad zahtjeva. Normalno, da ne želim da dijete ima takve traume u životu pa radije popustim.
  4. Molim preporuku nekoliko iskusnih i kvalitetnih odvjetnika za obiteljsko pravo radi skrbništva na anitasans123@gmail.com
  5. Poštovani, molila bih Vas pravnu pomoć tj.savjet vezano za pitanje susreta i viđanja oca i djeteta. Sudskim rješenjem određeno je da će se susret i druženja oca i djeteta odvijati tako da dijete s ocem provodi: -svaki drugi vikend od petka u 17 sati do nedjelje u 19 sati -polovinu zimskih praznika -ljetne praznike u trajanju 10 dana po završetku šk. godine i 10 dana prije početka nove školske godine -te svaki drugi državni praznik i vjerski blagdan koji je neradni dan. Ja sam mislila da je ovaj princip viđanja vrlo jasan i uglavnom se otac zadnjih 9 godina i pridržavao ovakvog dogovora tj. sudske presude. Međutim, od nedavno otac je promjenio shvaćanje viđanja djeteta prema donešenoj presudi tako da svi vikendi koji su uključeni u zimske i ljetne praznike on smatra da još mora naknadno iskoristiti jer se oni ne računaju kao vikend već kao zimski ili ljetni praznici. Isto vrijedi i za državne praznike odnosno blagdane-ako oni padaju u vikend ili ljetne/zimske praznike koje on provodi s djetetom on smatra da te dane još mora naknadno iskoristiti jer je on iskoristio samo pravo za vikend/praznike s djetetom, a ne i blagdan. Drugim rječima ja ostajem zakinuta za vikende s djetetom kao i zimske/ljetne praznike. Moram napomenuti da otac djeteta ne živi u istom gradu tako da je djete u tom periodu zakinuto za sve sportske aktivnosti, sva druženja s djecom njegove dobi koja se inače odvijaju petkom i vikendima. Također školske obaveze i aktivnosti djete ispunjava isključivo dok je samnom. Molim da me savjetujete - da li prema postojećem sudskom riješenju otac ima pravo uzimati djete svaki vikend - da li navodno (prema njegovom rezoniranju) neiskorištene dane s djetetom može iskoristiti retrogradno - kakva su moja prava kao majke i - kako mogu spriječiti oca da ne dolazi po dijete ako na to nema pravo jer se s njim ne može dogovoriti, a ne želim da dijete ispašta. Hvala unaprijed na odgovorima.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija