Jump to content

dodooo

Korisnik
  • Broj objava

    11
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je dodooo objavio

  1. Hvala puno, no radi se o kupnji nekretnine, ja sam kupac i za par dana preuzimam kuću.
  2. Pozdrav! Molio bih ak mi tko može staviti primjer Zapisnika o primopredaji nekretnine.
  3. Kupujem kuću i dogovorio sam se s prodavateljem da sav namještaj i kućanski aparati ostanu i uključeni su u cijenu. Obzirom da želim aplicirati na kredit uz državnu subvenciju rečeno mi je da u predugovoru ne smije pisati da su namještaj i kućanski aparati uključeni u cijenu jer se tim kreditom subvencionira samo kupnja kuće, no ne i namještaja. Postoji li neki način koji bi me zaštitio od eventualnog kršenja usmenog dogovora? Možda Zapisnik prilikom potpisivanja predugovora? Pozdrav!
  4. Hvala puno na odgovoru! Naišao sam na još jedan problem. Kupujem kuću uz koju dolazi dvorište i pašnjak. Pošto želim aplicirati na apn-ov kredit, banka mi jer rekla da moram u predugovoru odvojiti kuću i dvorište od pašnjaka, iako se nalaze na istoj čestici, jer apn subvencionira samo kuću i dvorište. Savjetovali su da napišem da će se kuća i dvorište financirati kreditom, a pašnjak vlastitim sredstvima kupca ne navodeći cijenu. Kako to ispravno napisati u predugovoru?
  5. Molim vas za pomoć! Da li predugovor i konačni ugovor o kupoprodaji nekretnine trebaju biti gotovo isti? Ima li tko primjer konačnog ugovora? Koje dokumente prodavatelj treba dati kupcu prilikom potpisivanja predugovora? Da li postopji neka posebna procedura ako prodavatelj živi u inozemstvu i angažirao je opunomoćenika da sve odradi umjesto njega? Da li ima smisla nakon potpisivanja predugovora napraviti predbilježbu za upis vlasništva?
  6. Hvala Vam na odgovoru! Neovisno da li se po rasporedu trebalo raditi 7 ili 8 sati poslodavac obračunava 7 sati. Štoviše, poslovođa ima službeni e-mail od Uprave u kojem se objašnjava kako se popunjava šihterica i između ostalog stoji da se za godišnji i bolovanje upisuje 7 sati. Da li je moguće da je navedeno regulirano nekim internim pravilnikom? Što učiniti da se zaštite prava radnika?
  7. Dogovorena cijena kuće je 340 000 kuna. Planiram zatražiti stambeni kredit na iznos od 300 000 kuna. Nakon potpisanog predugovora na ime kapare uplatili bi 18 000 kn, a ostatak od 22 000 kn nakon potpisanog ugovora. Kako navedeno napisati u predugovoru?
  8. Molim vas da mi objasnite da li poslodavac na zakonit način obračunava bolovanje i godišnji odmor. Radim u trgovini, jedan tjedan od ponedjeljka do petka po 8 sati, drugi tjedan od ponedjeljka do petka po 7 sati + subota 5 sati. Dakle nedjelje ne radim, a subotu svaku drugu. Ukoliko koristim bolovanje ili godišnji odmor, za te dane poslodavac u šihtericu upisuje po 7 sati. Zbog takve računice osoba koja je bila na bolovanju ili godišnjem odmoru ima manji zbroj sati, te se moraju odraditi sati koji nedostaju tako da sve odgovara fondu sati za određeni mjesec. Da li su radnici zbog takvog obračuna oštećeni?
  9. Ukoliko poslodavac odbije isplatiti otpremninu, što se može učiniti?
  10. Ako u Odluci o poslovno uvjetovanom otkazu nije spomenuta otpremnina, a istekom otkaznog roka sa zadnjom plaćom otpremnina nije isplaćena, ima li radnik zakonsku osnovu tražiti otpremninu?
  11. Radnica nakon porodiljnog dopusta koristi godišnji odmor za 2017, te nakon toga za 2018. godinu. Tijekom godišnjeg odmora teče joj i otkazni rok. Kako izračunati razmjerni dio godišnjeg odmora za 2018.? Gleda li se datum donošenja odluke o otkazu ili datum odjave?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija