Jump to content

Baraškada

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Hvala vam na odgovorima. Ja moram sam s tim izaći na kraj. Inače, punica nije to zaslužila ni kao majka ni kao baka, ali iz mojega iskustva stari ljudi su sebični, sebični i samo sebični. Zato me je strah vlastite starosti.
  2. Hvala na mišljenju. To bi značilo da nemam baš nekie šanse niti sudskim putem povratiti barem dio tog novca iz nasljedstva. Punica je već napravila oporuku po kojoj svaka kćerka dobija po polovicu stana. Sada to ne mogu regulirati jer problem je moja supruga, kojoj je to u redu.
  3. Novac se mjesečno uplaćivao na bankovni račun moje punice sa svrhom uplate, pomoć, a ona je plaćala ženu koja joj je pomagala u kući. Prije godinu dana novac za pomoć žene se uplaćuje direktno na njezin račun. Mi plaćamo i neke druge troškove, np. slušni aparat, zubarske usluge, renoviranje kupaonice i sl. Sa punicom nemamo nikakav pismeni ugovor, tako da zajam nije, a da li bi se to moglo protumačiti kao darivanje, ne znam. Moja supruga smatra da je to njenoj majci potrebno, a ja mislim da nije pravedno da mi sami snosimo te troškove.
  4. Živim sa suprugom 35 godina u braku, a zadnjih 20 godina plaćamo preko bankovnog računa pomoć za majku moje supruge koja živi u vlastitom stanu u Zagrebu. Mirovina punice iznosi 4750 KN i naša novčana pomoć se koristi za poravnanje dugova i plaćanje pomoći trećoj osobi. Njezina druga kćer ne sudjeluje u plaćanju te pomoći i ne brine se o majci. Pitanje 1: Da li ja i moja supruga možemo tražiti povrat novca isplaćenog za pomoć iz nasljedstva tj, stana? Pitanje 2: Da li ja sam, ukoliko to moja supruga ne želi, tražiti povrat novca iz nasljedstva?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija