Jump to content

imported_žaba

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. navedeni postupak nije okoncan ali se pojavljuje problem jer oni u biti potrazuju imovinu koja je prije nekih x godina (neznam tocno koja ali prije bar nekih 40)presla sa pokojnog dede na mog oca a onda poslije njegove smrti na nasu majku.Sva nepokretna imovina i kuca je u posjedovanju (na posjedovnom listu vadjenom u opcini stoji da je ona vlasnik nad cijelim imetkom) majke bila punih 36 godina da bi oni sad dosli na ideju da potrazuju tkzv miraz kako su naveli u potrazivanju.Ja se ispricavam sto vam to nisam objasnila podobnije u prvom pitanju ali vjerujte neznam ni kako bih vam to sve prepricala.
  2. Molila bih vas za kakav savjet jer vise nisam pametna od kud i kamo krenuti. Prije 36 godina umro mi je otac i posto je nas 4 djece ostalo iza njega i svi smo bili maloljetni sva imovina je presla na mamu i sve je bilo ok do prosle godine kada je i ona umrla,tada se pojavljuju problemi.Naime odmah iza majcine smrti smo obavjesteni da je vec dignuta ostavinska rasprava na imovinu koja glasi na njeno ime a raspravu su podigli ocev brat i njegova rodjena sestra te jos neke sestre po ocevoj strani.Oni sad zahtjevaju neki svoj nuzni dio u toj svoj imovini pa me interesira od kud i da li imaju pravo na taj dio i da li je do sada trebala doci zastara jer se 36 godina niko nikad nije ni oko cega izjasnjavao i nista potrazivao. Svaki savjet je dobro dosao jer sam momentalno u slijepoj ulici ,zahvaljujem svima.
  3. Pozdav svima, naime ja sam u ožujku 2008 dobila odobrenje za stalni boravak pa me sad interesira da li me suprug može prijaviti na svoju poreznu karticu i da li me može upisati od datuma kad je odobrenje stupilo na snagu-zahvaljujem na odgovoru
  4. Opet vas srdačno pozdravljam i opet imam pitanje, vlasnik sam etažiranog objekta s dva vlasnika jedan je u prizemlju dok sam ja na katu i sporna stvar je iznad mene a to je naime krov.Kuća je građena 1960 i od tada stoji na njoj isti krov sa crijepom i konstrukcijom iz tog perioda,shodno tomu jasno je da je krajnje vrijeme da se to promijeni,međutim tavanski prostor ne pripada nikom od nas vlasnika niti se igdje vodi u papirima.Ja sam do sada par puta pokušavala ishodovati dozvolu za mjenjanje istog ali sam bila osporavana od strane drugog vlasnika,mene sad interesira u slučaju da izvedem sudskog vještaka da obavi uvid u stanje i ako on potvrdi da smo mi ugroženi pod tim krovom(a jesmo jer je opasno pošao prokišnjavati) kolike su u tom slučaju šanse da on to ponovno ospori i zaustavi gradnju. Još jednom zahvaljujem svima.
  5. E ovako stoji stvar, sinoć smo si dali truda i preko nekih vezica nam je pouzdano rečeno da proces odobavanja stalnog boravka u prosjeku traje oko dvije godine i da to nije ništa čudno ako toliko traje. Tako da svi koji se nalaze u situaciji kao ja se ništa ne čude, Pozdrav svima
  6. Pozdrav svima, inače sam stana državljanka koja je u braku sa hrvatskim državljaninom već 4 god.Prije nekih godinu dana sam predala papire za stalni boravak ali još uvijek mi nije niti odobreno niti odbijeno,pa mene interesira koliko traje takav proces i postoji li ikakav krajnji rok za nešto takvo. Unaprijed zahvaljujem i srdačan pozdrav.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija