Jump to content

Da1mata

Korisnik
 • Broj objava

  9
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

O Da1mata

 • Rang
  Novak

Nedavni posjetitelji profila

125 pregleda profila
 1. Molio bih upucene za misljenje o izracunatom postotku tjelesnog ostecenja ,iz privitka, te o opravdanosti odbijanja prava na njega. Hvala
 2. Pozdrav svima korisnicima, ostvario sam pravo a profesionalnu mirovinu nakon cca 8 godina trazenja. Ono sta me muci je moguca greska pri obracunu zaostataka. Naime po dodjeljenoj visini mirovine a rjesenjem upravnog suda koji je donio presudu da mi ta mirovina na osnovu invalidnoati pripada primio sam zaostatke ali samo za svije godine unatrag. Ono sta me muci je pomisao da sam zakinit za ostalih 6 godina s obzirom da sam prije 8 godina podnio zahtjev sa svim pripadajicim i obaveznim dokumentima. Prvostupanjska je periznala mi pravo a drugostupanjska ponistila Dali se isplata zaostataka vrsi od dana predaje zahtjeva prvostupsnjskoj ili postoje neki drugi faktori koji odredjuju pocetak isplate zaostataka s bez obzira na na datum predaje zahtjeva prvostupanjskoj komisiji. Imam status branitelj ali ne i HRVI-a. Svako vam dobro.
 3. Pozdrav svima, pitanje je vezano za ozljedu na radu a u malo klimavim okolnostima. Drzavljanka BiH je primljena na crno a na radno misto sankerice te se je ozljedila prilikom rezanja kruha na mesoreznici a koja nije profesionalna nego kucanska ,osim noza, potpuno plasticna. Otkinula je dio jagodice i prevezena na hitnu a u angazmanu gazde. Svako treci dan ide na previjanje i tako do zacjeljenja rane odnosno do skidanja savova. E sad,koji bi bio realni iznos trazenja odstete u cetri oka a koje bi bile posljedice prijave inspekciji te pokretanja privatne tuzbe? Kakve posljedice za obe strane? Hvala
 4. Sa naglaskom na Član 67. http://www.iusinfo.hr/Laws/Content.aspx?SOPI=ZA1985B51A507&Datum=1.1.1997. 0:00:00 E sad,tada vazeci ali kad je promjenjen/izmjenjen? Ja sam '91e podnio zahtjev poduzecu nakon izbivanja majke mi kao nositeljice da se mene odredi za nosioca stanarskog prava. Hvala svima.
 5. Hvala na odgovoru Taj zakon bio je vazeci do ranih 90ih...sjecam se njegovog sadrzaja a kojim je omoguceno clanu uze obitelji dobiti nositeljstvo ukoliko je pravi nosioc duze odsutan. Tek rovarim uporno nesjecajuc se stavka ni paragrafa ni tocke
 6. Postovanje svima, molio bi ukoliko je iko upoznat sa zakonom o stanarskim pravima 80ih i ranih devedesetih da me uputi na nekadasnji zakon koji je dozvoljavao uzem clanu obitelji da preuzme nositeljstvo na sebe ukoliko je neprekidno koristio taj stan a prvotni nositelj bio odsutan na duze vrime.Mislim minimum12 ili 24 mj. U trenutku dodjeljivanja stana bio sam na popisu clanova obitelji s kojim mi je majka '80e dobila stan od poduzeca. Unatoc njenom visegodisnjem odsustvu imao sam prebivaliste i zapravo neprekidno koristio taj stan. Sjecam se da je bio vazeci zakon po kojem sam imao pravo traziti utvrdjivanje da sam korisnik i sticanje prava nositelja stanarskog prava. Sto sam i ucinio uz protokoliranje tom poduzecu ali odgovor nisam dobio. Hvala unaprid P.s. Guglanjem nisam nista postiga unatoc kombinacijama kljucnih rijeci za pretragu.
 7. Dobio sam 15ak rjesenja a povodim se iskustvom da sam zaostatke za pomoc i njegu primio od dana podnosenja zahtjeva. Pa zato sam i otvorio topic ... sta kaze zakon o tome vrimenu od kojeg se racuna pravo na mirovinu. Ipak 20ak tisuca zaostataka je "nesto" manje od onih 2500kn x 84mj.
 8. Pozdrav svima, molio bih vas za informaciju a vezanu za isplatu zaostalih mirovina. Po donosenju rjesenja dali se zaostaci isplacuju od dana podnosenja zahtjeva ili od dana donosenja pozitivnog rjesenja ili ima nesto trece? Prije cca 7god. podnio sam zahtjev za civilnu invalidsku mirovinu koja mi je odobrena na prvostupanjskoj komisiji a odbijena na drugostupanjskoj. Odmah po odbijanju sam pokreno postupak na Upravnom sudu a koji mi je drugim rocistem dao za pravo te sam tom presudom stekao pravo na mirovinu. Zaostatke sam primio u iznosu od 20.000kn na visinu od 2.500. Hvala.
×
×
 • Napravi novi...