Jump to content

Lucija81

Korisnik
  • Broj objava

    7
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Ovaj parking je privatan, plaća se. Možete parkirati tamo i preći preko granice pješke. Provjere su ponekad veće ponekad slabije, ovisi
  2. Dobar dan, trebam jedan savjet. Zapravo smo zeznuli sami sebe, ali eto, na greškama se uči. Nekad su skupe.. Kupujemo kuću, vlasnik je u Njemačkoj pa je zbog korone i granica malo komplicirano, ali je on još više zakomplicirao. Našli kuću, čuli se s vlasnikom nekoliko puta, dogovorili sve telefonski. Objasnili smo da planiramo stambeni kredit + APN, on je rekao da ima svu urednu dokumentaciju, poslikao nam ZK, posjedovni list, građevinsku iz 1987. (rješenje)..no nitko od nas nažalost nije znao da treba uporabna. To smo saznali tek kad smo predali papire u banku. Tada smo saznali i da to Rješenje iz 1987. nije dovoljno... (e sada mi je žao što nisam odvojila koju tisućicu za odvjetnika)... Uglavnom, vlasnik je predao zahtjev za izradu uporabne, no kako banka traži svoje, morali smo sklopiti predugovor i isplatit kaparu. Iz gradskog ureda za graditeljstvo izlaze na teren prije izdavanja uporabne, ali su naglasili da neće izdati uporabnu ako nije sve po tom Rješenju iz 1987.... Ni sam vlasnik ne zna da li je ili nije.. On je kuću kupio kreditom banke, nisu ga tražili uporabnu, priznali su to Rješenje... Uglavnom, mene zanima, ukoliko se ne dobije uporabna, koje su nam opcije? u zakonu piše (a to smo naveli i u predugovoru) kako se postupa ako kupac odustane od kupnje ili prodavatelj od prodaje (vezano za kaparu), ali ovo je slučaj koji ne spada u ništa od toga. Molim savjete...
  3. Da, jer rijecima nismo nista postigli sa doticnim. Policija radi svoj posao, a mi ne poduzimanjem nicega samo trpimo svojevrsno maltretiranje.
  4. Kaznena prijava za lazno prijavljivanje.
  5. Hvala, ovo mi je zaista bitna informacija. Nazalost se sve svodi da moras biti svoj odvjetnik/ pravnik. A sto ako se on poziva na sumnju? Doduse, nije jednom isla prijava..mislite li da bi moja prijava tu mogla imati efekta? Hvala jos jednom.
  6. Sve, sto god da dovezemo kuci on radi prijavu da je ukradeno. Namjestaj, drva... Onda dolazi policija i trazi racune. Kad vide da je sve ok odlaze. Ali to toliko uznemiruje da ne mogu zamisliti da cemo tako zivjeti cijeli zivot.
  7. Dobar dan, Oprostite sto pisem ovdje, ali i ja imam problem sa susjedom pa i meni treba neki savjet. Susjed, policajac u mirovini, ludak zivi, svako malo mi posalje policiju na vrata. Uvijek to bude bezveze i policija to utvrdi, ali to ne prestaje. Na rubu smo zivaca od stalnih dolazaka policije. Oni kazu da moraju izaci na uvidaj kad dobiju prijavu. Kako tome stati na kraj?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija