Jump to content

Hajdi1801

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Što znači čisti papiri? Što je potrebno za etažiranje? Znači postoji opcija, ako napravimo međuvlasnički ugovor u kojem se svaki odriče dijela u korist onog drugog? Samo je potrebno geodetski izmjeriti koja je to površina i ucrtati ju, i ovjeriti kod bilježnika, ne? Mi smo suvlasnici tog zajedničkog dijela u nekom postotku tipa 33% moji dio.
  2. Tražio sam po forumu, ali nisam našao ništa slično. Naime, živim u stanu (tzv. urbane vile od tri stana) koji ima izlaz na dvorište cca 90m2. U zgradi su tri stana slične veličine, svi smo se načelno dogovorili oko zelene površine koja pripada stanu. Svaki od tri stana ima svoju neku zelenu površinu koju smo i ogradili unutar parcele ogradama sa čvrstim temeljom. Planiramo to nekako i staviti u knjige i da se uvede da određena površina koja bi se točno izmjerila pripada određenom stanu. Zanima me da li je to moguće unutar jedne čestice raditi takvu podjelu (međustanarski ugovor ili nešto) i da li ju je moguće upisati naknadno u ZK? I što je sve potrebno? Da se zna koje je čije da slučajno ako se nešto desi, a susjedi si neće biti dobro ili nešto sl. ne treba tražiti potpise za odobrenje, jer se sada sve vodi kao zajedničko sa određenim postotkom vlasničkog udjela. Bitno nam je da se taj dogovoreni dio uvede da smo vlasnici. Malo sam možda sada i nejasno opisao, moje isprike. I još jedna stvar, svi smo napravili vrtne kućice, manje više sve veličine oko 10-15m2 i proširili smo terase na cca 30m2. Da li ih je potrebno legalizirati ili jednostavno ostavimo kako je? U prilogu je kako izgleda parcela, izgrađenos je 20% Zeleni dio je dio koji smo podijelili i koji hoćemo nekako staviti na papir kao vlasništvo.
  3. Da, to je rekao i investitor da je garancija 2 godine. Znači kupio sam stan nakon isteka garancije, nisam sve ni mogao vidjeti. Ne znam kako mogu vidjeti ugovor o gradnji, to ima investitor između njega i izvođača, ne? To je zgrada koja se sastoji od tri stana u nizu. Nitko nije dobio neke papire od stanova niti ugovore koji su sklopljeni između investitora i izvođača. Vlasnici su bili investitori koji su kasnije prodali te stanove i sad načelno nemaju ništa s njima, samo mi novi vlasnici stanova. Da li to važi i za naš slučaj? Mislim da smo mi kao vlasnici odgovorni za održavanje, jer koliko znam ne postoji nitko tko bi održavao zgradu, obzirom da se radi o tri stana. Znači načelno, moram sam popraviti nedostatke.
  4. Poštovani, Imam pitanje vezano za garantni rok na krov na stanu. Naime, kupio sam dvoetažni stan i nedugo mi se dogodilo to da je ne jednom mjestu procurio krov. Stan je star cca 4 god. Zvao sam investitora koji mi je rekao da je garancija koju on daje na zgradu od 2 god. prošla i da on ne misli ništa popravljati. Našao sam u zakonu o obveznim odnosima da je jamstveni rok na krov 10 god. E sad da li to ima veze sa garantnim rokom koji on daje na zgradu ili ne? I da li se što može učiniti po pravnom pitanju te što da radim? Ako je ova tema bila ispričavam se unaprijed. LP
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija