Jump to content

rem-k

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je rem-k objavio

  1. primjedbe na plan se daju u postupku javne a ne prethodne rasprave. odgovor nije obavezan stići u roku od 30 dana od podnošenja prijave, nego nakon utvrđivanja konačnog prijedloga plana, i grad će po zakonu svim podnositeljima primjedbi poslati odgovore koji su i sastavni dio izvješća o javnoj raspravi, odnosno dio procedure donošenja plana. planskim dokumentom nitko ne zadire u vaše ustavno pravo raspolaganja vlasništvom, jer kako ste sami rekli, uvijek možete prodati kuću. i kako sam shvatio, novim planom se ne brani vaša postojeća djelatnost nego utvrđuju uvjeti daljnje (nado)gradnje građevine što je ustavno pravo jedinice lokalne samouprave da određuje pravila ponašanja na svom prostoru. dakle, vama preostaje podnošenje primjedbe u javnoj raspravi. a što se tiče raspolaganja vlasništvom, i ja bih htio na svojoj parceli u gorskom kotaru sagraditi neboder, pa mi ne daju
  2. iščitavajući zspc ispada da se u ovoj državi greške ne oprašataju, i da ću na kraju dobit veću kaznu nego da sam se pijan namjerno zaletio u taj auto... svejedno, hvala na pomoći javim se s rezultatima suđenja... obećajem da ću biti dobar, sve prema uputama alexe
  3. alexa, čini mi se dobar prijedlog, ali smatraš da se na ovaj zakon ne pozivam u ovom postupku, nego samo u žalbi ako sada krene po zlu? kako ja iščitavam taj zakon i kako nisam profesionalni vozač, nego samo često službeno putujem, primjena tog zakona na mene ovisi isključivo o dobroj ili lošoj volji suca (stavak 1 čl. 299)? I dalje mi preostaje da pred sucem budem drag i skrušen?
  4. rubens, hvala na odgovoru. iako tvoja optužba ne stoji, nigdje nisam napisao da je drugi vozač kriv, jer ako sam ja kod suca za prekršaje, očito sam već priznao krivnju, jel tako? nego sam pitao na što se eventualno mogu izvući... i kakva je uobičajena kazna, i prihvatljive olakotne okolnosti. da li se bolje opravdavati ili samo priznat krivnju. no prema rečenom, moram skrušeno moliti oprost, i nadati se da će biti sutkinja koja će pasti na moj šarm? i ništa se drugo ne da učiniti? nije problem, iako mi je sve to malo rizično. da li uopće smijem reći da prije nisam imao nikakvih prekršaja niti kaznenih bodova u 10 godina vozačkog staža?
  5. Nije mi jasno kako se građenjem može steći vlasništvo nad tuđim zemljištem. Ako je za građevinu potrebno imati građevinsku dozvolu kojoj prethodi lokacijska, odnosno po novom zakonu uvjete, tko to izdaje dozvolu za gradnju na tuđem zemljištu???? Kako bez dokaza o vlasništvu nad parcelom nije moguće dobiti dozvolu za građenje, bespravno sagrađenu građevinu trebalo bi ukloniti, a ne na osnovu nje potraživati vlasništvo nad tuđim zemljištem!
  6. Pozvan sam sucu za prekršaje kao okrivljenik za prometnu nesreću. Nesreća je u središtu naselja, ograničenje brzine 50 km/h koju sam poštovao. Naime nisam stao na znak stop oduzeo sam prednost i vozilo koje je išlo glavnom cestom udarilo je u moj auto. U nesreći je bilo lakše ozlijeđenih! Nitko nije imao alkohola u krvi. Traži se da se okrivljenik (to bih bio ja) proglasi krivim i izrekne zaštitna mjera sukladno članku 42. Zakona o prekršajima. E sad, trebam vašu pomoć... Dakle, nikako zbog posla ne smijem ostati bez vozačke dozvole, a koliko sam shvatio ovaj članak podrazumijeva upravo oduzimanje vozačke. Kako postupiti pred sucem, policija u zapisnik nije unijela brzine kretanja vozila, iako da se vozilo koje je udarilo u mene kretalo primjerenom brzinom, možda bi i stiglo zakočiti, a pogotovo ne izazvati prometnu nesreću s ozlijeđenima?! Koje bi mogle biti olakotne okolnosti za mene da sačuvam vozačku u džepu i da li se uopće isplati ulaziti u objašnjavanje sa sucem bez svjedoka? Hvala na pomoći.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija