Jump to content

Sanjicaa

Korisnik
  • Broj objava

    7
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. A ukoliko se kreće u proces zatvaranja firme i više ne bude prihoda, da li bi trebalo biti vraćeno?
  2. Poštovani, na naplatu su krajem krajem 12. mjeseca prošle godine stigle akontacije poreza na dobit za 2018. godinu u skladu s prihodom iz 2017. te ukoliko se ne podmiri, prijete ovrhom i blokadom računa firme. U 2018. firma nije ostvarila ni kunu prihoda, niti rashoda. Uz predočenje dokaza za to (financijskih izvještaja od strane računovođe ili izjave da prethodne godine u firmi nije bilo nikakvih aktivnosti - isto će biti predano i fini za potrebe objave godišnjih izvještaja), da li se te akontacije poništavaju? Besmisleno bi bilo plaćati za nešto čega nije bilo.... Puno hvala unaprijed
  3. Poštovani, molim Vas za sljedeće informacije. U slučaju stečaja firme, je li burza dužna isplatiti naknadu sukladno bruto iznosima na platnim listama (prema bruto iznosu iz ugovora i prethodno svih predanih joppd obrazaca), iako je jasno da iste te plaće nisu bile isplaćene radi stečaja? Ukoliko budu isplaćeni minimalci za tri mjeseca stečajnog razdoblja iz stečajne mase, gledaju li se oni za prosjek ili stvarni iznosi kolike su plaće trebale biti? Što je s otpremninom? Ima li ona prioritet u isplatama iz stečajne mase i do kojeg iznosa? Puno hvala unaprijed!
  4. Hvala i još jedno pitanje... U slučaju kupoprodajnog ugovora, može li isplata cijene biti u 2-3 rate u ovim okolnostima?
  5. Poštovani, zahvaljujem na odgovoru. No, ukoliko se ide na kupoprodajni ugovor, gdje fizička osoba kupi auto (faktura izdana s procijenjenom tržišnom vrijednosti od strane sudskog vještaka i PDV-om), prihod koji firma u blokadi ostvari po toj transakciji ionako odmah ide na onog vjerovnika koji stoji prvi na popisu u FINInom očevidniku u redoslijedu plaćanja, a porez od 25% uredno ide državi. Zar to nije čisto? Još jednom zahvaljujem!
  6. Pozdrav, molila bih Vas sljedeće informacije: Smije li firma koja je u blokadi preko darovnog ugovora darovati službeni auto fizičkoj osobi (knjigovodstvena vrijednost mu je na nuli)? Ukoliko smije, što je s plaćanjem PDV-a? Firma ga nema otkud platiti s obzirom na blokirani račun (da li bi to bilo protuzakonito ili bi se jednostavno knjižilo kao dodatno dugovanje?), te što je s opcijom da se teret plaćanja PDV-a u tom darovnom ugovoru prebaci na primatelja dara? Smije li ista ta firma prodati isti taj auto fizičkoj osobi? Ukoliko smije, treba li to biti po tržišnoj vrijednosti ili smije proizvoljno? Puno hvala!!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija