Jump to content

JoleneJW

Korisnik
  • Broj objava

    24
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Jos jedna info, mi smo u svibnju 2017. poslali upit u Opcinu, on nas je kroz sat vremena vec nazvao. Iskoristio je te podatke za svoju korist jer je taman tad odlazio s duznosti. Tad i osniva taj obrt ( za upravljanje projektnom gradnje ) . A mi nikad ne bismo ni upoznali pravnog sljednika, nego je on bio taj koji je sve organizirao, i sastavio kupoprodajni ugovor ( tad je mog zarucnika uvjerio da mu tim cinom cini uslugu, liši ga velikih odvjetnickih tarifa, a taj ugovor je najobicnija špranca... ) Takoder mu je na ruku isla cinjenica da zarucnika nema vise od 180 dana godisnje, cak je i sama kupnja obavljena dok je bio na brodu, otac je isplatio novce, sto smo vjerovali cca 250kn/m2 za 1000m2 uz njegovo uvjeravanje da ce bit i vise kvadrata.
  2. Punomoc za zastupanje je bila njegov uvjet. Na svakoj str ugovora stoji velikim slovima "poslovna tajna", nas odvjetnik je rekao da je on nadripisar, da je ugovor nadripisarski. Na racunu stoji : Pravno savjetovanje pri sklapanju ugovora o kupoprodaji sa prodavateljem u svrhu zastite prava i interesa investitora, 5000kn. To mu je placeno jos 2017., i jos toliko za stvari iz ponude koje nikad nije dostavio, kao sto je financijska analiza ukupnih troskova pri kupovini odabrane stambene parcele, sastavljanje pisma namjere za kupnju nekretnine s ciljem smanjivanja inicijalnog ulaganja do ishodenja grad.dozvole, te formiranje natjecajne dokumentacije s ciljem smanjivanja inicijalnog ulaganja do ishodenja grad.dozvole. Drugi dio racuna je upravljanje projektom gradnje ( za to je registriran obrt ) do ishodenja grad.dozvole sto mu nismo platili, za to je pokrenuo ovrhu koja je 07.02.2020. dodijeljena sucu. Sve bi mu bilo placeno da nam nije lagao, i da je posao obavio do kraja i u rokovima koji su usmeno dogovoreni. Ugovor je prestao vaziti 30.05.2018., tako stoji u ugovoru, nakon isteka 1 god, ukoliko se u pisanom obliku ne produzi. Mi to nismo uradili. Ako je potreban jos neki podatak, nadopuniti cu.
  3. Imam li osnova prijaviti Ministarstvu financija i HGK na osnov ovakvog ugovora : "Ugovor o savjetovanju i zastupanju ( pri kupovini nekretnine), .... zastupnik se obvezuje da ce poduzeti sve radnje da taj i taj zakljuci ugovor o kupoprodaji nekretnine itd..." Zastupnik nije licencirani agent, vidjela sam ugovore od agenicija kojima u naslovu stoji posredovanje, ali ovo je ista stvar, malo zamaskirana.
  4. Borbena7, hvala puno na odgovorima. Informacije iz predmeta su ove: 9.12.2019. Podnesak Dopis od JB 12.12.2019. Odluka/dopis suda, Rjesenje- stavljanje izvan snage... (to mi jasno, ovrha preko JB je prekinuta) 3.2.2020. Odluka/dopis suda 09.12.2019. datum pokretanja postupka 07.02.2020. datum posljednje dodjele (ime suca) Kad je ovrhovoditelj dobio prigovor na očitovanje? Hocemo mi dobiti njegovo ocitovanje? Koji su sljedeci koraci i na koji nacin cemo mi biti obavijesteni, jel imaju kakvi rokovi? Ne bi htjela da se nesto desi, a da nemamo pojma, narocito sto se ovrsenik jos nije s broda vratio, trebao bi za nekih 10ak dana.
  5. Takoder je, cini mi se u srpnju 2019., poslao whatsapp poruku, tako je komunicirao s ovrsenikom koji je pola god na brodu, da prihvaca svoju odgovornost ( jer tad jos nista nije bilo gotovo a trebalo je biti) te da se izvinjava za krive informacije, da ce posao odraditi do kraja i da mu nista vise nismo duzni. Inace, placeno mu je 50%. Na zadnjem sastanku, kad je donio papire, i kad je posao koji ce on odraditi do kraja odradio odvjetnik, trazi novce i da mu se potpise dokument da je sve odradio profesionalno blablabla. Na ukazane nedostatke, lazne informacije, neodradeno, on odgovara : "Da, tako je ALI" . Po pozdravu ovrhu nije spominjao, ali je jos jednom slao whatsapp poruku hocemo li potpisati onaj dokument. Kad je poslana ovrha od JB, tad je ovrsenik bio na brodu, a on je nazvao njegovog oca i rekao mu da potpise sta ce postar donijeti, da je to neki nas papir ostao u njega pa ga tako salje. Ovrsenik je nekoc na brodu bio 5 mjeseci, a sad ima ugovore od 1 mjeseca. Mi mislimo da je imao plan da ce se novci samo skinuti s racuna jer se jako iznenadio kad ga je ovrsenik nazvao, pitao je "Al ti nisi na brodu?" I kad smo mu rekli da cemo ga prijaviti za nadripisarstvo je molio da se to ne napravi, da cemo se dogovoriti, medutim mi smo poklopili. Moze li se i whatsapp poruku sucu pokazati? Imaju i e-mailovi njegove komunikacije s izvodacem gdje na njihova pitanja odgovara crvenim slovima i zavrsava s 10-15 usklicnika, i oni su ga vise puta isto morali pitati da im dostavi, da nisu pitali, ne bi do dana danasnjeg dostavio.
  6. U predmetu, pod sudske radnje pise - nema sudskih radnji. Šta to znaci? To je u posti u e-gradanin.
  7. Slična situacija s osobom koja je bila posrednik ( a nije agent ) pri kupnji nesredene parcele s pravnim sljednikom, bez vlasnickog lista i posjedovnog lista. Pisala sam vec dijelom o slucaju na drugoj temi. Pokrenuo je ovrhu na temelju racuna, mi smo uputili prigovor i 07.02.2020. je slucaj dodijeljen sucu. Zanima me sto je prvi korak sad, sto ocekivati jer ovrsenik ce doci s posla u Hrvatsku tek iza 19.02. Citala sam na jednoj temi o pripremnom rocistu, rocistu u odsutnosti, prijedlogu saslusanja... Totalna mi je panika. Nasi argumenti su bili neizvrsenje pola usluga, a onih koje je izvrsio bile su aljkave i spore, mada je u ugovoru navedeno da ce on sve ubrzavati, znaci tocno tako. Nadalje navedena je povrsina od cca 1000m2, a tocna kvadratura je 673m2, sto je znacajno manje. On je govorio da ce biti i vise kvadrata, no to nema zapisano. Cijena kvadrata je visa od maximalne navedenu u ugovoru. Prodavatelj je iskljucivo opcina, a mi kupili od covjeka. U ugovoru stoji pravno savjetovanje 5000kn, a on nije odvjetnik, za taj dio je i dobio novce, a na vjerodostojnu ispravu je napisao poslovno savjetovanje mada u citavom ugovoru nigdje ne spominje to, vec pravno savjetovanje. Razne analize, financijska izvjesta, izvadci iz zemljisnih knjiga, sve plaćeno a nista nije dostavio. Ugovor je sklopljen na godinu dana, sklopljen 2017., mi nismo nikad pisali o raskidu jer je navedeno da nakon godinu prestaje vaziti. Često je lagao o tijeku svih procesa. Eto mali djelić, uzrujana sam jer sam racunala da ce odustati od ovrhe, ako bude dodatnih pitanja nadopunit cu. ( Citala sam da ovrhovoditelj moze odustati, mi smo prigovor uputili u prosincu, je li on mogao u bilo kojem periodu odustati ili moze tek od sad, nakon dodjele sucu? To su moje nade, ocajna sam....) Mi smo na koncu morali uzeti odvjetnika, a vlasnicki list jos nemamo, plan je bio prijave na subvencije mgipu jos 2018., zbog njega nismo stigli ni u rujnu 2019., a kako je krenilo sumnjam da ce i sada u ozujku... Znaci cilj je postojao. I jos jedno pitanje, nakon sto je javna biljeznica primila prigovor, je li ga i ovrhovoditelj dobio ili samo sud, je li on vidio argumente, ima ih gomila. Bila bih zahvalna na savjetima i sugestijama. Moramo se dobro pripremiti jer je on vjest lažljivac, odvjetnik mu je tip iz sukoba interesa, doduse sad vise ne radi za opcinu, da sad ne ulazim u detalje.
  8. Hvala, Mutavi, na objašnjenju. Da, teško je sve pohvatati jer je od samog početka sve rađeno čudno uz dezinformacije te osobe koja ima obrt za upravljanje projektom gradnje... a pojma nema šta čini ni šta govori, nazalost. Najnovije vijesti su da će referentica odobriti GD, a uvid u spis predmeta je 19.08.19. Sad ja opet imam pitanje, ukoliko tu bude sve ok, kad će GD postati pravomoćna, je li 15 dana nakon uvida? S GD se ide u katastar, kolika će ta procedura trajati, postoji li zakonski rok, katastar izdaje posjedovni list? Koji dokumenti trebaju da se izda vlasnički list, je li tu potreban i ovaj anex s Općinom? I pitanje vezano za povrat novca za preplaćene kvadrate, u pitanju je 227 preplaćenih kvadrata, Općina nudi povrat po cijeni po kojoj je prodano prvom kupcu 2007.godine. Možemo li mi tražiti po današnjoj cijeni ili onoj kad smo mi kupili od prvog kupca, 2017., tj imamo li zakonsko pravo na to?
  9. Imam opet par pitanja, znači sad tvrdi da referentica na urbanizmu neće traziti aneks od općine, nego da će opcina raditi aneks nakon građevinske dozvole. Zasto nakon GD? Također kaže da pravni interes za GD čine ugovor izmedu opcine-1.kupca, ugovor izmedu 1.kupca-2.kupca ( 1. se nije nikad uknjizio ) , i ugovor o darovanju izmedu 2.kupca i nas. 2.kupac se isto nije nikad uknjizio. Zar aneks nije potreban kao dokaz o kupnji prava na tu cesticu? GP je ovjeren, kakva je procedura za formiranje nove cestice prema tom GP, jel oni to na katastru automatizmom čine ili je potreban zahtjev? Kad se i s kojim dokumentima možemo uknjiziti u zemljisniku?
  10. Kažem nadripisar jer je on složio kupoprodajni ugovor. Dugo sam vjerovala da je on odvjetnik, međutim nije. Počelo je tako što smo kontaktirali mailom Opcinu i on je nazvao već za sat - dva, on je bio donačelnik u to vrijeme i tvrdi da je bila smjena vlasti i da je zato naš mail pročitao, to moram provjeriti. Što se geodeta tiče, on ga je preporučio, a geodet jest ovlašten, njega ćemo definitivno prijaviti Komori i Poreznoj upravi. 02.07. je predao papire na urbanizam, sad zadnje što nam je rekao je da neće prvo Opcina raditi aneks, već referent s urbanizma treba prihvatit GP unutar GD i zatražiti aneks ugovora. Također nam je poslao preslik konto kartice vezano za kupoprodajni ugovor izmedu Opcine i prijašnjeg kupca, gdje je vidljiv dug od 400kn za koji kaže da ga je Općina otpisala i da je sve u redu. Ja mu ništa ne vjerujem jer voli sjediti na više stolica, a ne mogu ga ni procitati kao osobu - je li prevarant ili je nesposoban.
  11. Hvala puno na objašnjenju, Spitfire. U pitanju je prijašnjih 1000m2, koji sad imaju oko 650m2 jer su na dvije strane zemljišta u međuvremenu prošle dvije ceste. Vlasnik je općina, 1000m2 je prije nešto više od 10 godina kupila jedna osoba od općine, on se nikad nije uknjižio, i onda je od njega kupljena prije 2 godine. Osoba koja vodi ovaj nazovimo projekt je, u biti nadripisar, ja sam prije mjesec i po dana saznala za to, plus je kao voditelj projekta gradnje, za to isto nema nikakve kompetencije. Općina bi trebala isplatiti razliku kvadrata, za što nam je on rekao da ne postoji rok, a odvjetnik je rekao još 1 godina. Zahvaljujem se još jednom na odgovorima.
  12. I ako netko ima znanja i volje prokomentirati dvije izjave, jesu li istinite: "Opcina ceka ovjereni GP da moze sastaviti aneks ugovora nekon cega slijedi knjizenje." "Katastar formira novu č.z. i sluzbeno salje GP u zemljisnik, zemljisnik donosi rijesenje kojim se mijenja vlasnik, a potom katastar izdaje rijesenje po kojem se u katastarskom operetu upisuje novi vlasnik."
  13. Naš GP je ovjeren 24.6.2019., naravno da nam nisu javili, nego sam jučer pitala katastar. E sad, nakon što sam im rekla da ću doći po GP i račune, za jednu svotu imamo neke potvrde, a za jos jedan iznos nemamo nista, ali mi pišu da će mi izdati potvrdu. Potvrda je pečatirani papir a4 formata gdje piše iznos i ime i svrha.
  14. Hvala Spitfire na detaljnom objašnjenju. Imamo problema s geodetom i uopće komunikacijom s njim, ne govori istinu, ne javlja novosti, 31.5. je rekao da mogu dobiti dijelove GP, na pitanje koje dijelove nema odgovora. Situacija je sad ovakva, 28.5. je preuzet GP u katastru, on je opet 31.5. nešto dostavio, i 13.6. mu je vraćen na ispravak. On to nama nije uopće javio nego ja moram pitati službenicu, ona mi je to javila malo iza 8 ujutro 14.6. i rekla da su greške lake za ispraviti i da je rok 6 dana. Kad provjeravam status predmeta koji mi je on dao i upišem klasu, za dva katastra, na jednom piše da je zahtjev usvojen ( zahtjev za pregled i potvrdivanje parcelacijskih/geodetskih elaborata; arhiviran 29.3.19., Split ) , a u drugom također da je zahtjev usvojen ( zahtjev za pregled i potvrdivanje geodetskog projekta; arhiviran 24.4.19., Solin) . Ja sam izgubila povjerenje njega, jedan od razloga za brigu jest taj što je vršio strašan pritisak da ja ne pitam katastar za GP, niti da idem tamo, da ako ja pitam da će se oni zainatiti i neće ovjeriti GP. Ono što sam saznala u ta dva katastra jest da ima negativnu reputaciju, da mu se projekti vraćaju na ispravak i po 5 puta te da je moguće i potvrde sa podacima da je projekt predan krivotvoriti, na obe potvrde je područni ured Solin, i radi se o starom i novom ispravljenom projektu. Također nam je rekao da prođe i 2-3 mjeseca dok se GP ovjeri (i da on radi mimo zakona i vuče veze i da šta više hoćemo, to imam u e-mailu ), što sam ja saznala da je laž od referentice. Kad sam ga suočila s tom laži, rekao je da sam ja "po... na katastar i njih optuzila što im toliko treba za ovjeru". Sa mnom je bio brat, i obe žene su bile ekstra ljubazne, a ja sam se o NJEMU raspitivala i je li uopće predao sve, ova iz Solina mi je toliko izasla u susret da mi je javila novost o potrebnom ispravku što on nije. Obzirom da po ovoj klasi ja uopće ne vidim o kojoj čestici se radi, niti ime naručitelja, datumi su čudni, postoji li šansa da je on meni dao tuđu klasu? Također nakon što smo mu isplatili 15 000kn za što imamo neke potvrde, je još trazio 8 000kn koje je dobio bez potvrda jer je rekao da inače neće predati GP. Mi smo u situaciji da žurimo, hitna nam je građevinska dozvola jer se planiramo u rujnu prijaviti na subvencije MGiPU. U biti se polako pripremam da od svega neće biti ništa osim podizanja tuzbi, kad procijenim da neće biti nikakve šanse da GD bude pravomoćna prije početka rujna. Uglavnom, ja sam se u cijelu priču uključila tek unazad mjesec dana, prije toga je sve radila naivna osoba.
  15. Pozdrav svima, zamolila bih vas ako se itko razumije, je li ovakva situacija moguća: "Izradili geodetski projekt predmet xxxx/x koji je predan na katastar 26.03.2019.te ovjeren u područnom katastarskom uredu pod klasom xxxx Solin dana 23.4.2019..Nakon zaključka Upravnog odjela za graditeljstvo i prostorno uređenje KLASA: xxxxxxxx,URBROJ: xxxxxxxx,Solin, 18.04.2019.koji smo dobili mailom dana 30.4.2019. od tvrtke xxxxx d.o.o..U njemu stoji kako glavni projekti nisu u skladu s prostornim planom - udaljenost od prometnice je 5,0m, te nakon izmjene glavnog projekta koji nam je poslan na mail 3.05.2019. bilo potrebno ponovno predati novi izmjenjeni geodetski projekt ." Znači, da geodetski projekt bude ovjeren pa poništen, takoreći?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija