Jump to content

JoleneJW

Korisnik
  • Broj objava

    24
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Aktivnosti reputacije

  1. Hvala
    JoleneJW je reagirao na Ruby_Danderfluff u Posredovanje pri kupnji nekretnine   
    Potvrđujem, pravno savjetovanje ne može naplaćivati nitko osim odvjetnika. Možete taj ugovor prijaviti i Hrvatskoj odvjetničkoj komori, koji su dužni tada pokrenuti odgovarajuće (kaznene) postupke radi nadripisarenja.
  2. Hvala
    JoleneJW je reagirao na Spitfire u Posredovanje pri kupnji nekretnine   
    Je, uglavnom se naslovljuju kao Ugovor o posredovanju pri kojoj se potpisuje i punomoć za zastupanje, pa je li ovakav oblik ugovora varijacija na temu koja ne mora biti pravno sporna iz vaše objave nije razvidno. No, ono što je bitno za prijavu je da oni koji nisu ovlašteni zastupnici i nisu upisani u registar posrednika HGK ne smiju posredovati pri prodaji/kupovini nekretnina.  
  3. Hvala
    JoleneJW je reagirao na Borbena7 u Žalba na ovrhu pokrenutu zbog izdanog računa   
    Odustati može u bilo kojem trenutku.
    Po prigovoru cijeli spis se šalje na sud, a onda sud ovrhovoditelju dostavlja prigovor na očitovanje.
    Da ništa nije rađeno po predmetu, odnosno da spis čeka da ga sudac uzme u rad.
  4. Hvala
    JoleneJW je reagirao na Borbena7 u Žalba na ovrhu pokrenutu zbog izdanog računa   
    Jednostavno odete na sud i tražite uvid u svoj spis. To je najsigurnije da vidite, je li mu dostavljen prigovor i je li se očitovao, te da provjerite adrese za dostavu pismene i slično.
  5. Hvala
    JoleneJW je reagirao na mutavi u gradnja-potrebna dokumenta/dizvole   
    Iako nisam najbolje iščitao Vaš slučaj, 
    Kada građevinska dozvola bude pravomoćna, sa njom odlazite u katastar i podnosite da se provede parcelacija prema geodetskom projektu. 
     
    Pretpostavljam zbog provedene parcelacije kao što sam gore naveo. 
  6. Hvala
    JoleneJW je reagirao na Spitfire u gradnja-potrebna dokumenta/dizvole   
    Nema na čemu.
    Nažalost je još tako da još uvijek postoje osobe (mada se u ovom slučaju ne radi o nadripisarstvu) koje se kao razumiju u poslove izrade raznih projekata no za to niti imaju ovlasti pa uz određenu naknadu koriste ovjeru ovlaštenih osoba koji ni ne pogledaju to što je izrađeno nego samo stave svoj pečat i potpis. Zato sam ovdje uvijek savjetovao obračanje ovl.uredu (geod.-arh.) sa određenim backgroundom, jer ljude povuće nešto što na prvu zvući povoljnije no uvijek ispadne skuplje i kompliciranije.
  7. Hvala
    JoleneJW je reagirao na Spitfire u gradnja-potrebna dokumenta/dizvole   
    Ako je u pitanju da se dio zemljišta JLS spaja radi formiranja nove kat.čest., da.
    KAko se radi prethodna parcelacija, da.
  8. Hvala
    JoleneJW je reagirao na Spitfire u gradnja-potrebna dokumenta/dizvole   
    Žao mi je ovakovo što pročitati iz nekakovih osobnih razloga, no postoji Zakon o obavljanju geodetske djelatnosti gdje bi vama posebno bio zanimljiv čl.80 pa nadalje, kao i Kodeks , te Komora i stegovni sud. 
  9. Hvala
    JoleneJW je reagirao na Spitfire u gradnja-potrebna dokumenta/dizvole   
    Je, moguća je. To što je geodetski projekt potvrđen od strane katastra ne znaći da isti nema nedostataka skupa sa Glavnim u vidu npr. neusklađenosti sa PP i sl. Katastar samo potvrđuje da je elaborat izrađen u skladu sa geodetskim i katastarskim pravilima.
    Je.
  10. Hvala
    JoleneJW je dobio reakciju od Ruby_Danderfluff u Kazneno djelo - prijetnja   
    Evo mali update; bila sam na policiji, oko 17h, di mi je policajac rekao da dođem u ponedjeljak kod službenika koji je zadužen za taj kvart. Mene je zanimalo može li se samo zabilježiti da sam bila za slučaj da se ponove prijatnje ili da me udari, međutim mora bit napravljen baš zapisnik, oni će ga potražiti i dalje će tužba valjda ići na sud i tad ću svjedočiti i on će biti tu prisutan, morat ću biti u istoj prostoriji s njim. To mi nije nikakav problem niti mi to izaziva nelagodu. 
    Ja ne kršim zakon, i više puta sam prešutila napade od nepoznatih muškaraca, iskorištavanja prilike gužve u javnom prometu i činjenice da sam tad bila maloljetna, znači diranje međunožja, jedan je sjeo pored mene i ispod novine masturbirao, jedan je dok sam čekala bus također masturbirao iza staklene stjenke, pa tiha dobacivanja "pi.kica" u prolazu, gađanje loptom dok prolazim... Sad imam 34 godine i neću šutiti. Mala digresija, ali eto.
  11. Hvala
    JoleneJW je reagirao na mutavi u Gradevinska dozvola   
    Biće da imate nemarnog projektanta. 
    Dakle, kao što ste rekli, uz zahtjev za izdavanje građevinske dozvole, uz svu dokumentaciju koja se prilaže, mogli ste predati 
    U tom slučaju Upravno tijelo u svrhu utvrđivanja posebnih uvjeta koji na zahtjev investitora nisu utvrđeni do pokretanja postupka za izdavanje građevinske dozvole u roku od osam dana od dana primitka urednog zahtjeva za izdavanje građevinske dozvole poziva javnopravno tijelo da iste utvrdi.
    Nadalje
     
    Javnopravno tijelo dužno je posebne uvjete roku od petnaest dana od dana primitka poziva upravnog tijela. 
    Smatrati će se da nema posebnih uvjeti, ako ih jp tijelo ne izda u tome roku. 
     
    I to bi bila sva mudrost. 
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija