Jump to content

Fojka

Korisnik
 • Broj objava

  30
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

O Fojka

 • Rang
  Novak

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

 1. Pozdrav! Naime, na kucnu adresu mi je stigla “presuda” za koju se mogu u roku 8 dana zaliti, u suprotnom postaje pravomocna. No, necu se zaliti... Zanima me trebam li prisustvovati na sudu zbog citanja pravomocnosti presude ili mogu to izbjeci? Hvala.
 2. Ovo je bilo ispitivanje “okrivljenika”, a prethodno je bilo ispitivanje “osumnjicenika”. Naravno, razgovor je protekao kao i prvi put, te mi je inspektor 5 puta postavio pitanje da li sam spremna stetu zrtvi podmiriti odmah (moj odgovor je bio potvrdan), zbog cega se nadam da ce najbolje mogucem ishodu.
 3. I prvo ispitivanje je popraceno snimanjem.
 4. Pozdrav, naime danas su me zvali na mobilni iz policijske postaje da dodjem ponovno na razgovor te su mi opet ponudili odvjetnika po sluzbenoj duznosti, sto sam ja odbila jer se “branim” priznanjem. Nije mi jasno zasto zovu kad sam vec bila na razgovoru. Ne znam sto ocekivati. Hvala
 5. U slucaju da nikoga ne bude doma, da li ce postar ostaviti obavijest u sanducicu?
 6. Oprostite ako sumnjam, ali to mi je vrlo vazno znati. Sigurno mogu?
 7. Moze jedna informacija, molim. Da li u ovom trenutku mogu izbivati izvan zemlje? Konkretno, planiram putovanje u Tursku na proljece, pa mi je to vrlo bitno znati. Hvala.
 8. Koja bi kazna vrlo vjerovatno mogla biti?
 9. U biti, i tereti me se samo za racunalnu prijevaru, no u spisima je spomenuto i krivotvorenje potpisa jer eto, koristila sam tudju karticu, pa se prakticki i potpisivala u ime zrtve. Smatrate da ce u mom slucaju biti uvjetna osuda, a ne zatvorska kazna ili nesto slicno? Hvala puno.
 10. Provucena je tudja kartica gdje se prilikom naplate u ducanu, na racun treba potpisati. Naravno, nisam ni pokusavala kopirati tudji potpis, vec sam samo posarala po racunu, ali ocito je da se to smatra pod kaznenim djelom krivotvorenja potpisa. Istrazitelj mi je takodjer rekao da moze doci do kazne, a i ne mora, odnosno, do “nacela oportuniteta”. Rekla sam sve kako je bilo, bez ikakvoga okolisanja, bez ikakve lazi, uz veliko kajanje i bez prisustva odvjetnika kojeg su mi mogli dodijeliti u tom trenutku. Nisam nikad kaznjavana niti je protiv mene ikada vodjen kazneni postupak, ne zelim za nesto sto sam ucinila iz ciste gluposti i nehaja, strogo ispastati. Molim vas recite mi vase stajaliste i moguce sankcije/kazne. Hvala puno
 11. (Tereti me se za dva djela). Rekla sam na razgovoru u policiji sve, inspektoru i u prisustvu zapisnicarke, naravno. Koja je daljnja procedura? Oni to prosljedjuju DO ili kome vec? I molim odgovor na prethodno pitanje. Hvala puno.
 12. Pozdrav, evo opet mene. Vezano za moj slucaj, vec prethodno napisano, bila sam u inozemstvu dok je na kucnu adresu stigao sudski poziv, kojeg (LOGICNO) mi postar nije mogao osobno uruciti, tako da je doslo do “prisilnog” odvodjenja u prostorije MUP-a onog trenutka cim sam dotakla hrvatsko tlo. No, to je sada nevazno. Vazno je to da sam sve priznala i “branila” se priznanjem za pocinjeno kazneno djelo racunalne prijevare i “krivotvorenja” tudjeg potpisa. Iznos o kojem se radi ipak je 1900,00kn. Prethodno nisam kaznjavana, priznala sam djelo, izrazila kajanje, te navela cinjenicu da sam na razne moguce nacine pokusala kontaktirati zrtvu zbog kajanja i vracanja “duga”. Pretpostavljam da sada cekam sudski poziv ili rjesenje DORH-a? Molim vas za savjet, sto me ocekuje, kakav je najvjerojatniji ishod ovog slucaja? Hvala puno.
 13. Student sam, nezaposlena osoba. Postoji li mogucnost da me sud oslobodi sudskih troskova?
 14. Pozdrav, evo opet mene! G-man, molim da mi vi date odgovor na sljedeca pitanja, jer sukladno odgovorima na prethodna pitanja, u vase znanje se najvise “ufam”. Naime, kao sto sam vec napisala, braniti cu se priznanjem. Ukoliko dodje do uvjetne osude sa podmirenjem stete zrtvi, u kojem roku se steta treba podmiriti? Odmah po trenutku kada osuda postane pravomocna ili mogu u odredjenom roku? Cjelokupna steta je mozda oko 1500 kn, pa da li cu striktno trebati taj iznos podmiriti zrtvi, ili mozda cak vise? Takodjer, da li cu trebati podmiriti kakve sudske troskove, dodatne troskove i sl.? Svaki savjet mi je dobrodosao, hvala unaprijed,
 15. Odlucila sam sve priznati jer to je jedini ispravan nacin. Nikad prije nisam bila kaznjavana. Nadam se da ce sve proci dobro.
×
×
 • Napravi novi...