Jump to content

Vyexsteadiman

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je Vyexsteadiman objavio

  1. Slažem se sa svima. Trebalo bi na neki način olakšati ovaj postupak jer je to nepotrebno trošenje vremena i resursa ljudi koji se nađu u toj situaciji i suda, naravno.
  2. Borbena7 i acero zahvaljujem vam se najljepše na odgovorima. Danas sam bio na CZSS-u i uputili su me u proceduru za navedenu tematiku pa stoga, ukoliko nekoga zanima, dijelim svoje iskustvo onako kako su mene savjetovali. Dakle, ukoliko jedan od roditelja želi unijeti izmjene u raniju sudsku odluku suda vezano uz isplatu alimentacije na račun punoljetnog djeteta umjesto na račun skrbnika, potrebno je otići do Centra za socijalnu skrb po mjestu stanovanja, gdje se preuzme formular naziva "Zahtjev za pristupanje obaveznom savjetovanju" kojeg je potrebno ispunti traženim podacima te priložiti sudsku presudu o razvodu braka te pristojbu u državnim biljezima. Nakon što CZSS zaprimi ispunjeni formular, zakazuje datum savjetovanja na koji poziva oba roditelja na pokušaj dogovora. Ukoliko se na savjetovanju postigne dogovor između oba roditelja, CZSS šalje odluku roditelja sudu koji zakazuje ročište te na tom ročištu verificira ono što je dogovoreno i izmjene se unose u sudski spis. Ukoliko dogovor nije postignut između roditelja pokreće se sudski postupak do donošenja sudske odluke u skladu sa zakonom. Eto, hvala lijepo još jednom svima. Pozdrav.
  3. Poštovani. Otac sam dvoje djece koja su prije nekoliko godina brakorazvodnom parnicom pripala majci na skrb. Starije dijete ove godine završilo je srednjoškolsko obrazovanje, postalo je punoljetno i upisalo fakultet za koji odlazi na smještaj u studenstki dom i obrazovanje u drugi grad. Alimentacija je uredno uplaćivana na majčin račun za skrb o djeci na način kao što je to i određeno u sudskoj odluci. Kako starije dijete odlazi u drugi grad i više neće živjeti sa majkom, želio bih alimentaciju za to dijete uplaćivati izravno na osobni račun djeteta. Lijepo bih molio nekoga tko se razumije u ovu problematiku da me uputi u proces na koji način i kako što jednostavnije izmijeniti sudsku odluku te unijeti u nju sve relevantne podatke kako bi ova intencija imala uredno pravno uporište u izmjenjenoj sudskoj odluci. Unaprijed se najljepše zahvaljujem. Lijep pozdrav.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija