Jump to content

SonjaH

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. I ja se nadam. Možda još nisu premjestili hipoteku s naše kuće na njen stan, prošlo je mjesec dana od onda. Nadam se da nije napravio toliku glupost jer je i laiku jasno da je to van svake pameti.
  2. Znači ona može živjeti u stanu dok moj brat i dalje plaća kredit?
  3. Pozdrav, U obitelji imam slučaj koji me se indirektno dotiče. Naime, s bratom sam suvlasnik nekretnine koju smo oba nasljedili od djeda. Prije 8 godina brat je uspio dobiti kredit za stan jer je na kuću koju dijelimo banka stavila hipoteku. Stan je glasio samo na njega i kredit je bio samo njegov. Kad je kupovao stan sa sada već bivšom partnericom je imao dijete, stoga se njihova zajednica gleda kao brak. Prošle godine, on i nevjenčana supruga su se odlučili razdvojiti i dogovorili su se da će brat stan prenijeti na nju kao i kredit a hipoteku s kuće preseliti na taj stan. Prije nekoliko tjedana, napravljen je prijenos vlasništva, te je njegova bivša partnerica sada vlasnik stana, no kredit je i dalje na brata a hipoteka je i dalje na kući koju brat i ja dijelimo. Brat mi je rekao da ona još nije preuzela kredit a ni hipoteka nije preseljena. Zanima me da li je moguće da bratova bivša partnerica odbije plaćati kredit i prijenos hipoteke na sada svoj stan? Možda je pitanje glupo, no bojim se da ona sad može izbjeći tu obavezu jer kredit nije nikad bio na nju, a hipoteka nije na stanu čiji je vlasnik?
  4. Pozdrav! Zanima me slijedece : Da li meni kao kupcu nekretnine (trecoj osobi) agencija koju je angazirao prodavatelj, moze izdati racun za usluge koje od njih nisam trazila, niti sam s njima potpisala ugovor za posredovanje (Cak ni evidencijski list u koji uvale ugovor za posredovanje) Hvala na odgovoru!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija